Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

софия

Мнения: 694
Хапвами се нещо много вкусно с мед. Нещо от сорта на сладкиши с мед, меденки, торти с мед или подобни десерти. Незнам защо,но в търсачката неизлиза нищо.
Цитирай


Мнения: 4 912
Медени бишкоти

Продукти:
300 г мед,
120 г пудра захар,
1 супена лъжица какао,
1/2 бакпулвер,
2 яйца,
700 г и повече брашно (фино).
Техника на приготвяне.
От всичките продукти се приготвя еластично тесто, което се оставя да отлежи 3-4 часа. След това се разточва на части и с формичка се изрязват фишкоти, които се подреждат нарядко в слабо намазана тава. Бишкотите се пекат в силно загрята фурна, докато получат кафяв цвят. Като изстинат, те се заливат с какаова глазура. Върху невтвърдената още какаова глазура с фунийка се правят вълнообразни линии от бяла глазура и с клечка за зъби се прекарва линия през средата на бишкотите. Така се оформят бели листенца


Медена торта с бишкоти

Продукти:
400 г бишкоти,
6 супени лъжици мед,
1 чаена чаша вода.
За крема:
5 яйца,
250 г масло,
200 г течен мед,
1 супена лъжица портокалов ликьор,
6 портокала.
Яйцата се разбиват на водна баня, докато се сгъстят. Свалят се от огъня и се оставят да изстинат. Маслото се разбива с меда на гъста пяна и се прибавя към яйцата. Кремът се ароматизира с настърганата кора от половин портокал, портокаловия ликьор и сока от два портокала. Останалите 4 портокала се обелват и се нарязват на кръгчета. Бишкотите се потапят в сироп, сварен от меда и водата. Половината от тях се нареждат във форма за торта и се покриват с половината от крема. Нареждат се портокаловите кръгчета. Отгоре се слагат останалите бишкоти и се заливат с останалия крем. Тортата се оставя в хладилника, за да се стегне. Преди поднасянето може да се украси с портокали.

Медени звездички

Продукти:
150 г мед,
500 г типово брашно,
70 г пудра захар,
120 г масло,
2 яйца,
30 г ванилиена захар,
1 бакпулвер,
кората от половин лимон,
мармелад от цариградско грозде около 100 г.
Техника на приготвяне.
Омекналото масло се размесва върху дъската с брашното и се прибавят бакпулверът, яйцата, ванилиената захар, медът и настърганата лимонова кора. Омесва се меко тесто, разточва се на части, с формичка се изрязват малки звездички, които се пекат на силно загрята фурна до блед цвят. Когато курабийките изстинат, те се намазват с мармелада и се залепват две по две. Поливат се отгоре с жълтъчена глазура. Украсяват се с озахарени ранни плодове и се поставят в книжни кошнички.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Медена торта

2 яйца
1 ч.чаша захар
1 ч.чаша мед
3 ч.чаши брашно
1 бакпулвер
Омесва се меко тесто, което се оставя 4 часа в хладилник.След това се разделя на 4 топки и се разточват кори- тънки, които сепшекат на опакото на тавата.Достатъчно е леко да порозовеят.
редят се като между тях се слага сметана или някакъв крем!


Цитирай

ново

Мнения: 1 058
Меденки

2 яйца
1 ч.ч пудра захар
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч мед
1 непълна ч.л сода за хляб
1 ч.л канела
мармалад за слепване /аз използвам от сини сливи/

Меси се не много меко тесто, разточва се на кора около 0,5 см. С помощта на формички се нарязва тестото. Пекат се в загрята фурна до леко потъмняване. Слепват се две по две с мармалад. По желание половината от сладката се потапя в разтопен шоколад и се овалва в смлени ядки. Нареждат се в поднос и се покриват с найлонов плик, за да омекнат.
Консумират се на следващия ден  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.