«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

—томатологи€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 602 отговора


ћнени€: 48
«дравейте!
¬чера ми правиха пломба,но като изл€зох още усетих,че ми идва висока и не ми е удобна. √решката е изц€ло мо€,защото като ме попита доктора не усетих неудобство.
¬ъпросът ми е възможна ли е корекци€ и дали е сложна? ¬ понеделник ще звънна и на лекуващата,но дотогава има време.
÷итирай


ћнени€: 940
≈стествено, че е възможна корекци€ и въобще не е сложна. Ѕърза и безболезнена е. Very Happy
ўе пилне с машинката малко и си готова. Peace
÷итирай


ћнени€: 48
Ѕлагодар€! ¬ понеделник съм там,че не се издържа. » аз една захпка имам...аман!
јз се притесн€вах,че € коригират докато е мека пломбата. Ќе че имам представа каква е,но така си € представ€х.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 65
—ъни,до понеделник може и да свикнеш с новата си пломба,но това съвсем не значи,да отложиш посещението си при стоматолога.јко не отидеш,можеш да счупиш пломбата.“ова е по-малки€ проблем-ще ти € направ€т отново.¬тори€т проблем е по-сериозен.ѕри дъвчене зъбът с високата пломба ще поема пръв натиска и натоварването,а това ще доведе до болка.Ќапасването на пломбата спр€мо антагониста н€ма да отнеме повече от 10 минути.Ќе е страшно и не е болезнено!ѕри€тно изкарване на зъболекарски€ стол Smile 
÷итирай


ћнени€: 48
ћинах си реда при зъболекар€. ќпределено ми е по-комфортно. »зжив€х 4 кошмарни дни с тази висока пломба. Ќа никого не препоръчвам да чака,за да и свикне на пломбата. —поред мен т€ тр€бва да не се усеща изобщо.
÷итирай


ћнени€: 1
Ќе намерих подход€ща тема, затова ще попитам тук  Embarassed
»мам зъб(кътник) с една гол€ма амалгама от 4- ти клас и не ми е давал €дове доскоро. ќт известно време започнах да усещам лека болка при натиск, постепенно се усили, последва ужасно чувство при допир със студено. ≈стествено, б€х при мо€ зъболекар два пъти, снимка му е правена, всичко изглежда наред, никакво възпаление, нищо.... Ќервът не е изваден.
ясно е, че пак ще се ходи, аз в момента не мога да дъвча на л€вата си страна и се дразн€.
–асте ми мъдрец точно отл€во, мисл€ си, дали той не оказва натиск, или зъбът ми е станал чувствителен... иска ми се да не ми вад€т нерв, но май натам върв€т нещата  Sad
 ак се процедира при вадене на нерв? Ѕолезнено ли е и колко време отнема- с малко дете съм и н€ма на кой да го остав€ ...
÷итирай


ћнени€: 940
¬аденето на нерв е болезнено, ако се прави без упойка или ако преди това зъбът не е умъртвен с арсен.
»наче самото вадене като процедура е бързо.
”спех!
÷итирай


ћнени€: 10
ћол€ помогнете,преди 8 дена ми оперираха ретинирал мъдрец.ќпераци€та продължи два 4аса.ѕих оспексин 1000, сега прав€ и физиотерапи€, но продължава да ме боли.ѕи€ по 2 аулина на ден, но болката не спира напълно никога.ј когато запо4не да изти4а деиствието на аулина става непоносимо.’ирурга каза 4е е работил много надълбоко до н€какьв канал в които минава централен нерв.ќттока  ве4е спада,бради4ката не € 4увствам,заради нерва,но това за сега не е проблем,само болката да спре.  ога ще стане това, ве4е не издържам.
÷итирай


ћнени€: 61
не намерих къде за това ще задам въпроса си тук:

имам млечни зъби, а съм минала отдавна годините когато е тр€бвало да ги смен€. ѕравила съм си снимки през н€колко години- неизникнали€ посто€нен зъб, не е променил положението си. »мам само една пломба в устата си , и то точно на млечен зъб, поставена преди 5 години./други не са необходими Wink/ ѕредполагам че млечни€т ми зъб н€ма да е с такъв дълъг живот както посто€нни€. ѕреди година когато б€х на зъболекар, той ми предложи да извади неизникнали€ посто€нен зъб, Shocked не се и поинтересувах тогава защо и необходимо ли е това изобщо. »ма ли надежда неизникнали€ посто€нен зъб да смени млечи€?
÷итирай


ћнени€: 3
„естно казано, не разбрах съвсем какво ти е положението, но ще си позвол€ един съвет от мен. ўом до сега не си сменила млечните зъби, а както казаваш ти отдавна времето ти е минало, та ако ти се наложи да ти вад€т млечен зъб, най-добре прави преди това снимка, за да се види дали има зародиш на посто€нен. јз така така си опатих. ≈дин зъболекар, който €вно не си разбираше много от работата ми извади млечен зъб, на м€стото на който не изникна нов.  —егашни€ стоматолог при който ход€, и съм супер доволна, ми каза че със снимка можело да се види че н€ма зародиш и е могло да се намери друго решение. —ега вече имам загуба на кост, което пък е проблемно за слагането на имплант, и т.н и т.н. дълга истори€, но прави си снимка и търси компетентен съвет от специалист.
÷итирай


ћнени€: 61
јз снимки си прав€, но зародиша не расте, стои си в едно положение от години.  оето означава че без оперативна намеса н€ма да изникне newsm78. ј тази операцийка е доста скъпичка така ми каза, не съм се интересувала много. јко н€кой е правил нещо такова нека сподели.
Ќа мен стоматолога ми предложи да извади зародиша, без да навреди на млечни€ зъб. “ова ме озадачи.  аква полза би имало това.
÷итирай

при морето

ћнени€: 47
јз пък се питам защо зъболекарите не дават болнични...»мам за вадене два предни зъба,все пак са на доста видно м€сто,предстои след ваденето им изработване на частична протеза,а лекарката ми каза,че не може да ми вземе м€рка,преди да зарастне венеца...тр€бвало да минат поне 20 дни...јз през това време как ще ход€ на работа,без зъби ли?ѕрофеси€та ми е свързана с говорене,със срещи... Rolling EyesЅуквално съм изпаднала в паника.
÷итирай


ћнени€: 80
јз пък се питам защо зъболекарите не дават болнични...»мам за вадене два предни зъба,все пак са на доста видно м€сто,предстои след ваденето им изработване на частична протеза,а лекарката ми каза,че не може да ми вземе м€рка,преди да зарастне венеца...тр€бвало да минат поне 20 дни...јз през това време как ще ход€ на работа,без зъби ли?ѕрофеси€та ми е свързана с говорене,със срещи... Rolling EyesЅуквално съм изпаднала в паника.

¬ади ги всичките направо
÷итирай

—офи€

ћнени€: 65
’ей,hapvam,с тези съвети работиш в полза на стоматолозите Smile“и €вно си на принципа:н€ма зъб,н€ма проблем!ƒа ама не!
A ти,Winter fairy,попитай стоматолога си,не работи ли имедиатни протези.Ќе мога да се съглас€,че тр€бва да ти извад€т 2 предни зъба.¬€рно е и това,че не знам случа€,но все пак,толкова ли са зле,че нищо не може да се направи?ј този вид протеза е временна и докато се оформи венеца ще € ползваш,а после ще се прави посто€нната конструкци€.»де€та на имедиатната протеза е:нито за миг да не останеш без зъби.¬лизаш в кабинета,изваждат ти зъбите,слагат ти предварително изработената микропротеза и си излизаш от кабинета със зъби Very Happy.ƒори в семейството ти може и да не разберат,че са ти вадили зъби!Ќе се налага да ползваш болнични.ѕомисли си,hapvam работи за зъбарите Smile”спех!!!явно пак ще тр€бва да те успоко€вам. акто виждаш,от вс€къде дебне спасение Very Happy÷итирай

при морето

ћнени€: 47
Flo 51,много благодар€! bouquet
ј защо силиконовата протеза е временна,и живота й е година и нещо?“ова значи ли,че за предпочитане е обикновената? ъде мога да прочета и науча повече,все пак?¬ √угъл са много лаконични...
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 602 отговора