Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 март 2011, 19:22 ч.

Албумин в урината - въпроси

 • 34 854
 • 25
 •   1
Отговори
 • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
 • Мнения: 581
Здравейте,

бременна съм в 29 г.с. с близнаци. Днес на редовната ЖК ми откриха албумин в урината. Кръвното ми обаче е 100/60 и не е мърдало от тези граници за последните няколко месеца. Имам доста качени килограми - +18 от началото, като повечето са до миналия месец. За последния месец имам само 2. Предните месеци урината ми е без проблем. Отоци нямам никъде.
Поради тези причини акушерката каза, че няма да предриемаме нищо засега и всичко си е в реда на нещата. Каза само да си следя кръвното и ако се повиши, да ѝ се обадя.
Аз обаче май се шашнах...Не намерих много информация за наличие само на албукмин, без други признаци...На лекар съм чак на 14.04, по-рано няма.

Та общо взето въпросите ми са - албуминът може ли да навреди по някакъв начин на бебчетата, да доведе до преждевременно раждане и т.н., наличието му означава ли, че непременно следва да очаквам прееклампсия? Има ли нещо, което мога да предприема, за да се изчисти?
Общо взето моля, ако има други, минали през това, да се включат с малко инфо  Praynig Благодаря!

# 1
 • Мнения: 4 700
АЗ съм с албумин в урината от 3ти месец. Ту повече, ту по малко. Лекарката ми каzа, че при бременност е нормално и докато е в малки количества и нямам други оплаквания като високо кръвно, отоци и въzпаление на бъбреци ниЩо не се предприема. Едва ли можеШ да предприемеШ неЩо освен да си следиШ кръвното и да се наблюдаваШ zа отоци.

# 2
 • Мнения: 277
Зависи какви количества отделяш албумин в урината, все пак това е белтък, което е важно за тебе  и бебетата. Мини на диета с блетъчен произход и наблюдавай за отоци, високо кръвно, главоболие и нарушение на зрението. За една седмица до ЖК се успокой, но помоли да ти обяснат повече за стоностите и клоко често ще ги следиш. Наличието на албумин може да признак и на токсикоза на бремеността, което няма нищо общо с прееклампсията и не е задължително да имаш прееклампсия при албуминария. Отделянето на белтък в урината може да се дължи и на други неща.

# 3
 • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
 • Мнения: 581
Благодаря ви за отговорите  Hug

Албуминът не е много като количество, гледах акушерката като правеше теста, беше в долните граници. За щастие все още не са ми се появили отоци, главоболие и нарушено зрение (дано и така да си остане де). А кръвното го меря с един цифров апарат, с който не знам дали аз не мога да се справя или той с мен не може, но всеки път ми показва различни стойности....За щастие досега само веднъж ми е показал 135/80, но второто измерване веднага след това си беше пак 110/65...Но не се чувствам зле, така че се надявам апарата да бърка...
jen, белтъчна диета имаш предвид да откажа въглехидратните храни или?
А албуминът дали може да се дължи и на вирусна инфекция, с каквато бях 2 дни преди прегледа?

# 4
 • Мнения: 15
Здрасти, аз бях с албумин от шестия месец и така си изкарах цялата бременност, кръвното ми беше като твоето, чак към 9 месец ми се повиши и ми се появиха отоци. Направи си 24 часова урина за изследване на количество албумин. Яж белтъчна храна, аз пиех млечни протеини на БИОГЕЙМ 84.Това се пие за компенсация на белтъка, който губиш. Можеш  да си изследваш общия белтък в кръвта. Лека бременност!

# 5
 • София
 • Мнения: 41
Здравейте,

При мен нещата бяха следени от самото начало и предпоставки за евентуална преекламсия имах до толкова , че в 15 г.с. имах спазми на маточните артерии - което е условие за лошо захванала се плацента и евнтуално лош кръвоток към бебето. Но всичко това е много относително и в повечето случаи с нарастване на плода артериите и кръвотока се регулират и нарастват според нуждите му, така че не беше причина за каквито и да било крайни изводи. Нямах никави други показания и за напред (до към 30 г.с.), и бебето се развиваше дори седмица напред според ПРМ. Но в края на 7 месец на контролно изследване констатирахме нисък серумен(в кръвта)  албумин 31.9 (реф. 38-51) и вляхме веднага 2 банки хуман албумин. 2 дни по-късно контролното изследване обаче не показа особен ефект -  серумен албумин 33. Лекаря ми каза да компенсирам с прием на белтъци доколкото мога - БИОГЕЙМ и храна. Но щом с вливане не се покачи, беше показателно, че не се влияя. Успокоението беше, че бъбреците не бяха отфорили филтъра и нямах в урината белтък. Следях кръвното и евентуални оттоци.

И така след 10 дни в (качствен анализ) обикновена урина белтък се появи. Веднага лекаря ми настоя за количествен анализ (микроалбуминурия) и стойността беше 836,16  mg|L (реф. 0-30), след 5 д. -  вече 1 590,  а след седмица 5 892. Кръвното така и не се качи особено- 90|95-130 , но аз съм принципно с 75-115, което си е повишение. Същия ден постъпих в Патологията и на третия направиха секциото в 34-35г.с. Бебето седмица преди това започваше да изостава постепено, като първо се стопи преднината му от седмица по ехогравски измервания и в комплект с отказалите ми бъбреци, оттоците които за седмица две станаха ужасни и постоянно повишаващите се чернодробни показатели се реши, че ако не се предприеме секцио сега, то до ден - два ще се наложи по-спепност. По всичко личеше, че разивам HELP синдром.
И така бебето се роди 2200гр. (след кортикостероидна терапия) -  изпалка, лежа малко в кувиоз на лампа заради висока билерубинемия. Но всичко е наред и сега сме добре и двамата Simple Smile С Божията помощ и тази на лекарите разбира се !

Това което знам и ми беше многократно разяснавано докато следяхме моя случай от самото начало (15 г.с. и артериите като първоначален показател) е, че Е МНОГО ИНДИВИДУАЛНО и всеки случай е различен. Аз бях на терапия със аспирин протект, Фраксипарин, Дузофарм (към края за да се държат маточните артерии отворени), Допегит (към края за кръвното), системи ми включваха в болницата, и пр. и задържахме около 4-5 седмици. Много специалисти посетих тогава и чух много мнения, от крайни до напълно успокоителни, че може и да не възникне абсолютно никакъв проблем до края на бременността. Така че, съвета и мнението ми на база на скромния ми и индивидуален опит е , че просто трябва да се пускат чести и редовни изследвания винаги, особенно към края на бременността. А пък при конкретно показания задължително! Многоплодната бременност по-принцип е по натоварваща за организъма и трябва по-строг контрол- то е ясно Simple Smile

Моя лекар беше невероятен и се стремеше до последно да ме успокоява и уверява, че всико е поправимо и няма място за паника. В 21 век технологиите са достаъчно напред за да се включат при необходимост Wink  А спокойствието на бременната е основна предпоставака за благоприатния изход при бременността! Шегуваше се до последно и намираше подход за да не остава тревога у мен ! Казваше, че с нерви най-сигурно ще си докарам прееклампсията.

Така, че желая спокойна и безпроблемна бременност на всички на които им предстои скоро да срещнат рожбите си Simple Smile Дано останат възможно най-дълго под сърцето на мама!

P.S: Случаи на белтък в уринта без други показания съм чела във форума , който при следваща контрола изчезва. Така че пак казвам, че е много иднивидуално!

# 6
 • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
 • Мнения: 581
Благодаря за това, което сподели, rangely  Hug
Радвам се, че нещата при теб са се развили добре. Наистина си права - положителната нагласа и редовното следене са най-важни. Тук ме следят при акушерка с изследвания на всеки две седмици, а ехограф ежемесечно, но се надявам ако видят проблем, да ми назначат и по-чести прегледи.
Иначе аз все така си нямам отоци, кръвното ми си е нормалното от началото на бременността и дано да си остане такова.

Искаше ми се да разбера и дали има случаи на албумин в урината, който да е изчезнал на следващо изследване. Благодаря, че сподели. Надявам се и при мен следващият път да изследванията да са наред.

# 7
 • Мнения: 4 700
Елина, при мен се появяваШе и иzчеzваШе. Имах повече и по малко, а последния път нямах иzобЩо.

# 8
 • Мнения: 15
Това, което е написала rangely е много вярно и точно, трябва следене и спокойствие от страна на бременната, всеки случай е индивидуален, но с белтък и много други проблеми при прецизен лекар, може да се износи здраво бебе. Моето лечение беше почти същото като на rangely. И за мое щастие всичко завърши успешно! бременността ми следеше Доцент Маринов от МД. Ако имаш въпроси питай. Знам какво е та се луташ и притесняваш! Кураж и лека бременност!

# 9
 • Мнения: 6
Здравейте, може ли и аз да си изкажа болежките?
Вчера ми излязоха изследванията от ПКК и Урина които са ми по касата.
Ето кои резултати ме притесниха, няма да показвам всички, че ще стане дълго, само да добавя че са правени в Цибалаб:
СУЕ -29 mm/h реф. ст-ст Ж до 50 г.до 25,над 50 г.до 30
ПКК- WBC (левкоцити) 16.60 x10^9/L реф. ст-ст 3.5 - 10.5
Hgb (хемоглобин) 112 g/L  реф. ст-ст М(135 - 180) Ж(120 - 160)

Урина (СЕДИМЕНТ)ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ; БАКТЕРИИ *
Урина - белтък 0.3 g/L реф. ст-ст до 0.10
Днес си пуснах Стерилна урина по настояване на сестра ми, защото моята лекарка е в отпуск, а аз се чудя как да интерпретирам резултатите. И до като чакам 3 раб. дни ще съм благодарна ако някой по- разбиращ от мен  помогне.
Да добавя- в 25 г.с. съм с близнаци, кръвното последно беше 115/70, нямам отоци.
Благодаря ви Simple Smile

# 10
 • Мнения: 215
Здравей, kotaranata,

Определено е добре изследванията на бъдат видени от лекар. Сега пиша само моето мнение. СУЕ по време на бременност си е увеличено, но в твоя случай е комбинирано с увеличени левкоцити, което говори, че има възпалителен процес в организма. В подкрепа на това идват и бактериите в урината. Много добре си направила, че си пуснала стерилна урина /надявам се е с антибиограма/.
За белтъка в урината нищо незная,нека там момичета с повече опит да се включат.
Късмет!

# 11
 • Мнения: 15
Здравейте, може ли и аз да си изкажа болежките?
Вчера ми излязоха изследванията от ПКК и Урина които са ми по касата.
Ето кои резултати ме притесниха, няма да показвам всички, че ще стане дълго, само да добавя че са правени в Цибалаб:
СУЕ -29 mm/h реф. ст-ст Ж до 50 г.до 25,над 50 г.до 30
ПКК- WBC (левкоцити) 16.60 x10^9/L реф. ст-ст 3.5 - 10.5
Hgb (хемоглобин) 112 g/L  реф. ст-ст М(135 - 180) Ж(120 - 160)

Урина (СЕДИМЕНТ)ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ; БАКТЕРИИ *
Урина - белтък 0.3 g/L реф. ст-ст до 0.10
Днес си пуснах Стерилна урина по настояване на сестра ми, защото моята лекарка е в отпуск, а аз се чудя как да интерпретирам резултатите. И до като чакам 3 раб. дни ще съм благодарна ако някой по- разбиращ от мен  помогне.
Да добавя- в 25 г.с. съм с близнаци, кръвното последно беше 115/70, нямам отоци.
Благодаря ви Simple SmileЗдрасти, аз когато бях бременна имах същите проблеми. Абсолютно почти еднакви показатели и в същата седмица. Родих секцио заради белтъка и кръвното, което вдигнах към началото на 9 месец. Слава на Бога бебка беше добре- 3100 кг. 50 см. Сега вече нямам кръвно, но все още имам проблем с този албумин. както те съветват направи си консултация с доктора ти. Трябва да си следиш кръвното и можеш да направиш изследване на 24 часова урина за количество белтък. Успех и ако имаш въпроси- насреща съм! Hug

# 12
 • Мнения: 6
Благодаря ви момичета, стерилната урина излезе стерилна, така че явно си е до г.с.
И на мен ми казаха да следя кръвното и отоците по краката и лицето. За сега е доста ниско, само отоци имам малко, но не знам вече дали е от жегите, дали е от много стоене права...
След седмица пак ще си пусна проба за белтъка...
Мерси отново, ще питам и докторката като се върне от почивка Simple Smile

# 13
 • Мнения: 670
Здравейте!
От началото на 5 месец съм с оттоци на ръцете и краката. Миналата седмица си записах час при д-р Ковачева в Шейново, бях с кръвно 130/95 и тя директно ме изпрати в болницата. Там кръвното ми беше нормално 100/60, единствено протеина е нисък. Изписаха ми biogame и протеинова диета, която да спазвам. Оттоците значително намаляха. Знам, че щом нямам високо кръвно, няма страшно, но аз не мога да си намеря място от притеснение. Моля ако е имала някоя от вас подобен проблем да сподели. Предварително благодаря!

# 14
 • Мнения: 15
Здравейте!
От началото на 5 месец съм с оттоци на ръцете и краката. Миналата седмица си записах час при д-р Ковачева в Шейново, бях с кръвно 130/95 и тя директно ме изпрати в болницата. Там кръвното ми беше нормално 100/60, единствено протеина е нисък. Изписаха ми biogame и протеинова диета, която да спазвам. Оттоците значително намаляха. Знам, че щом нямам високо кръвно, няма страшно, но аз не мога да си намеря място от притеснение. Моля ако е имала някоя от вас подобен проблем да сподели. Предварително благодаря!

Здрасти, не се притеснявай, аз също имах проблеми точно с албумина по време на бременността и като теб бях с ниско кръвно до 9 месец. Аз като теб бях с нисък албумин в кръвта и отделях с урината белтък. Ти отделяш ли с урината? И недей да се притесняваш толкова, казват ги защото съм минала по този път. Постоянно ме плашеха, че бебка ще е малка, но издържах почти до края на 9 месец и тя се роди 3100 кг. 50 см. Важно е и да си спокойна! Ако имаш някакви въпроси питай насреща съм.Лека бременност и прегръдки от мен! Hug

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт