Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 5 278
Четох из нета, че ако учителите преминат към ефективни стачни действия, ще се затварят училища и детски градини. А като гледам как сега не им обръщат внимание, въпреки че гладуват нищо чудно и това да стане. Ами аз вече нямам отпуска, как ще го гледам моя хубостник, направо не ми се мисли. Смятате ли, че е редно по този начин да ни въвличат в техния протест (не казвам че по принцип не го подкрепям) или би следвало всеки сам да прецени как да ги подкрепи (или не)? #Crazy

# 1
 • Мнения: 743
Аз също чух за това по новините снощи. Аз имам отпуска, но изобщо не смятам да я използвам заради тази стачка, макар че ако действително решат да стачкуват не ми се мисли.. Надявам се все пак да има някакви сборни групи.

# 2
 • Мнения: 2 190
При нас отпуските се пускат поне 10 дена преди да ги ползваме, така че ако се случи нещо такова ще си го водя на работа детенце Simple Smile.

# 3
 • Мнения: 2 649
По принцип учителите са прави, но я си представете, ако всички зле платени в държавата скочат и започнат да стачкуват ефективно.  ooooh!

# 4
 • Мнения: 3 371
Може би точно това трябва да се случи,за да има някакъв ефект-вижте Гърция ,Франция и всички останали демокрации.За да се превърнем в истинско гражданско общество е необходимо да отстояваме правата си,да се борим за по-добро и достойно бъдеще!Нима е добре учителите на децата да са омерзени и унизени от положението,което имат в обществото,да нямат самочувствие и да ги познавате по "палтенцата",както се казваше в един стар и не толкова смешен виц?Такива учители ли искате за вашите деца?

# 5
 • Бу-у-урга-а-ас
 • Мнения: 2 598
Абсолютно сме длъжни да ги подкрепим. Та това са хората, които прекарват повече време през деня с децата ви от самите вас. Заплатите, които получават сега са повече от мизерни. Какъв им е стимула да работят от сърце и да дават всичко от себе си. А това, че сега не им обръщат внимание, наистина е показателно, че на управниците не им пука не само за "даскалите", а и за децата на България, защото исканията на учителския синдикат са не само за високи заплати, а за още много други благинки за децата, като училищни психолози, извънкласни занимания...
Наистина  ще е много тежко за родителите, но се надявам здравият разум при повечето да надделее и учителите на децата да бъдат подкрепени.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 603
Абсолютно сме длъжни да ги подкрепим. Та това са хората, които прекарват повече време през деня с децата ви от самите вас. Заплатите, които получават сега са повече от мизерни. 

Напълно съм съгласна. Няма да ми е приятно, ако Зори не може да ходи на градина или Косьо на училище, но бих подкрепила тези хора с цялото си сърце и уважение към тях. Трудът, който те полагат, отговорността към децата ни и обществото като цяло, заслужават много по-добро заплащане и много повече внимание от страна на правителството. Мисля, че наистина е необходимо да стачкуват, за да се случи нещо, да се обърне наистина вниманието на обществото и най-вече на управляващите към тях.

# 7
 • Мнения: 2 700
Абсолютно сме длъжни да ги подкрепим. Та това са хората, които прекарват повече време през деня с децата ви от самите вас.

И аз ги подкрепям напълно. В тази държава пари се намират само за целево преразпределение между "свои". Онзи ден гледах някакво предаване за далаверите в спорта -  еми, оказа се, че за подготовка на не повече от 20 спортисти за Зимната Олимпиада били отпуснати 14 милиона лева !!! Е, след като пари се намират току така, защо пък и за образование да не се намерят ?!?

# 8
 • Мнения: 9 990
И аз ще подкрепя стачката,мисля,обаче,че яслите са към Мин. на здравеопазването ,та нас май не ни лови.Ако стане така,че стачкуват и нашите-ще водя детето на работа с мен.

# 9
 • Мнения: 5 467
Ами прави са си. Наскоро четох в сайт за работа, обява за лелка в Частна детска градина в Бояна, заплата - 180 лв.
Е, това ако не е наглост?! Значи цял ден ще се занимаваш с деца, ще им сменяш гащите, ще ги миеш, ще ги храниш и ще им търпиш всичките капризи и претенции ooooh! и накрая 180 лв.?! Не е честно! А и така персонала няма хъс да си запази работата. Нежаланието за работа, също оказва влияние на държанието с децата ни. Защото, ако взимат 400 лв., доста ще се замислят, преди да постъпват лошо с децата, защото ще треперят за службичката.
Имат нужда от увеличаване на заплатите.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт