Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Щука?

  • 30 ноем. 2005, 12:57 ч.
  • Преглеждания  19 101  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Здравейте момичета?
Някой знае ли рецепта за щука? Търсих с търсачката, но не можах да намеря. Вчера свекър и свекървата ми, ходили командировка във Видин и понеже знаят, че съм страшен любител на рибите ми донесли щука. Снощи ми я донесоха по никое време, но се зарадвах, даже ми се иска да направя някоя вкусотия и да ги поканя утре на "щука" . Та ако някой ми помогне, ще съм много благодарна.
Айде, помагайте да се стоплят отношенията  Crazy

Реклама
# 1
  • Мнения: 974
Готвила съм няколко пъти щука, на мен лично ми харесва но не е за всеки вкус....имам предвид да не се разочароваш, ако не ти хареса Rolling Eyes
Най-вкусна стана на фурна с доматен сос, малко моркови, чер пипер и дафинов лист...много проста рецепта, слагаш и забравяш. Използвай йенска тенджера или в тавичка, но покрита с фолио.
Опитай, пък може и някоя по-хубава рецепта да ти кажат момичетата Hug

# 2
  • на върха
  • Мнения: 6 462
Аз нещо не останах много очарована от щуката Rolling Eyes Беше много зор за нищо. Много кости, много люспи, а най- голямата гадост беше като я разпорих и от вътре изпопадаха полусмлени малки рибки Sick Sick Sick Sick Направих на фурна със зехтин, горчица, чесън, копър и бяло вино. Стана вкусна, ама и по дибри неща от към рибешкия свят съм яла Crossing Arms

# 3
  • Мнения: 13 162
Миналата седмица я готвих - много ни се услади! Обезкостих я, нарязах на филенца, сол, черен пипер и след двойна панировка - в тигана. Много вкусна стана, с картофена салата за гарнитура.

# 4
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Аз съм от Видин и моят мъж преди малко ме изненада с една голяяяяма щука Grinning. Част от нея задължително ще изпържа, въпреки че месото и е малко сухичко, но ще рискувам. За другата част рових в нета за рецепти и попаднах на това :

http://forum.abv.bg/cgi-bin/showpost.pl?Board=jadene&Number= … mode=flat&sb=

http://www.receptite.com/forum/viewtopic.php?t=179&highlight=%F9%F3%EA%E0

http://www.receptite.com/search.php?tip=12

http://www.receptite.com/search.php?tip=10

Още не съм си избрала как ще я приготвя, имам да мисля до утре  chef

# 5
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Благодаря, момичета и аз ще мисля до утре. Намерих в готварската си книга "щука по унгарски". 3ори, ако искаш свиркай!

# 6
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Свиркам  Whistling

Щом ще мислиш до утре и ти, като се освободя до довечера ще напиша и аз още една рецепта, която изрових от моите книжки. Hug

# 7
  • Мнения: 6 142
Момичета, аз съм поръчала щука за Никулден. Човекът, който ще ми я носи, ми обясни, че най-добре ства апанирана, защото е много суха - така че един глас за идеята на Как Сийка. Препоръча ми панировката да е "патафри". Но едва другата седмица ще имам лични впечатления.

# 8
  • София
  • Мнения: 122
В къщи предпочитанията за щука са следните:
Ако е малка- пържена, ако е по голяма я правя по руски.
Нарязва се на ситно лук и целина глава и стеблата и с малко черен питер и сол се задушава във фурната. Парчетата щука също се осоляват и слагам и на тях малко черен пипер. Когато лукът и целината омекнат и се задушат добавям щуката. След като си смени цвета добавям една кофичка заквасена сметана, разбита с малко вода и оставям да се задушава във фурната.

# 9
  • София
  • Мнения: 156
Най-вкусна за мен е пържената щука. Парчетата се панират само в добре разбит белтък, пържат се до златисто и след това се поливат с малко разтопено масло. Ако рибата е по-едричка, костите са малко и е истински деликатес.  chef

# 10
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Мда, тази вечер панирах щука и стана много добре. но тъй като обещах рецептата, ще я напиша, който иска-да експериментира.

Щуката се реже на парчета с дебелина 2-3 см. осолява се и се поръсва с черен пипер. Овалва се в брашно и се запържва за по 2 минутки в сгорещено олио от двете страни. Изважда се и се реди в йенска тавичка, като се поръсва с лимонов сок. В тигана се задушават 1глава лук и 5-6 скилидки чесън (счукани), добавят се 2 с.л. брашно и се заливат с 150 мл. рибен бульон и 150 мл. бяло вино. Ври докато соса се посгъсти. Като се махне от котлона се добавят 70 гр. грах - замразен или от консерва (така е по рецепта, всеки слага колкото му се харесва), подправя се със сол и черен пипер на вкус. Сосът се изсипва върху рибата и се запича във фурната за 20-30 минути. Всяка порция се сервира наръсена със ситно нарязан магданоз.

# 11
  • Домати не останаха.
  • Мнения: 978
Хубава ли е рибата в Дунава? На мен все ми е намирисвала на блато.  Confused

# 12
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Зори, извинявай, че не можах да ти напиша вчера рецептата, ама имах един ужасно каръшки ден, но това е въпрос на друга тема. Аз също панирах щуката в смеска за паниране на риба, която си бях копувала преди време. Не съм много сигурна какво има, но има царевично брашно, сусам и е леко пикантна. Стана добре, но понеже съм бременна съм станала много капризна към яденето и не бях във възторг.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт