Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
Няма тема за суфле, представяте ли си Wink

Да ви питам аз как правите суфле и колко секунди след като го извадите от фурната то спада Wink.
Моята рецепта е следната:

Карфиол, накъсан на малки розички се слага в намазнена тава.
2 жълтъка с 2 с.л. брашно с 1 ч.ч. прясно мляко се разбиват. Отделно белтъците се разбиват на сняг и се добавят към жълтъците. Изсипва се върху карфиола и се пече. 5 мин. преди готовност се поръсва с настърган кашкавал.

Докато се пече това чудо ми се надига страхотно и само докато го извадя и клюмва Sad. Къде е тайната на суфлето?

п.п. и с други зеленчуци става......
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 956
Абе на терия не би трябвало да спада, по това се познавал умелия готвач. На практика каквото и да опитах все се спихва гадно, поне на мен. Аз правя рецепта с бутер тесто. Бутертестото се слага в тавата така че да покрие и страните (абе нещо като купа да образува). Пече се до прозовяване. В него се изсипват предверително изцедени консерва (или замразени и сварени) изчистени скарди и консерва аспержи. После се слагат разбитите яйца. Белтъците се разбиват отделно от жълтъците, после се смесват бавно с дървена лъжица - бла-бла, докато се пече изглежда супер, ама като го извадя и се сбръчква. Толкоз от мен за суфлето.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Суфлето е много чувствително и zатова трябва да се паzи от студен въzдух. Затова и в ресторантите го поднавят zатворено с купа, която да не поzволява да навлиzа студен въzдух и чак след поднасянето я махат.
Нали не го вадиш от формата, в която си го пекла?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 956
Не го пипам въобще, стои си в тавата и пак се смачква.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 071
Не понася рязка смяна на температурата. Трябва да поизстине малко във фурната, не го вади съвсем веднага.
Цитирай


Мнения: 3 452
Аз го правя в ктъгла йена. Пека затворено, а на края след поръсването с кашкавала оставям да се запече.
Повечето печива си ги остявам във фурната да изстиват, явно не ми помага при суфлето.
Нищо де, ще си го ям спаднало - поне вкуса си остава Wink
Цитирай

Там някъде

Мнения: 276
Вчера правих рибно суфле, не ми е спадало, пекох го в йена но без да го покривам  с капака първите 20 мин на 150 градуса и след като поръсих кашкавала малко засилих фураната. Стано невероятно вкусно, обемно и пръхко. Оставих го във фурната още около 40 мин и след това го хапнахме.
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Чувала съм и zа един трик. Раzмива се малко нишесте във вода и се прибавя към добре раzбитите белтъци. С това се печелят още няколко минутки.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.