Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 3 250
Синът ми ще навърши 4 год. в средата на декември. Днес разглеждах разни сайтове за торти и той си хареса торта-пожарна.
Намерих и описание и ми изглежда лесно (с изключение на украсата).
В инструкциите се използват готови смеси.
Искам да ви помоля за съвет от какво да направя блата (ако може рецепта) и с какво да направя червената глазура? За останалото ще ползвам бонбони и сладки. Мога ли да сложа някакъв крем? Сметана с червена боя?
Ето я пожарната: тук

А ето и обясненията:
Купих си бои за сладкиши в едни шишенца, но се притеснявам дали няма да оставят следи при ядене. Ползвали ли сте боите на "Реджъиси Маубрей Кампъни" (Ремко-България). Това бяха единствените бои, които намерих с голямо търсене в София.
Никъде не пише по колко се слага. Пише само, че 1 мл от продукта оцветява от 1 до 5 кг.
Това нищо не ми говори.
Тортата ще я ядат деца и не бих искала да сложа нещо, което е вредно.
Цитирай


Мнения: 1 629
Виж тук, мисля че маслената глазура ще е по-подходяща.
Цитирай

София

Мнения: 1 655
За оцветяване сметана в червено използвах изстискан сок от червено цвекло. Вкуса на цвеклото не се усеща по никакъв начин. В зависимост от количеството сок се получава и наситеността на цвета.
За блата можеш да използваш стандартната рецепта за пандишпанено тесто - 5-6 яйца, 1 чаша захар, 1 чаша брашно. Яйцата и захарта се разбиват добре с миксер, след което се добавя постепенно по малко брашно и се бърка с лъжица. Изсипва се в тава с хартия за печене на дъното и се пече в загрята на 180-200 градуса фурна.
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Много ви благодаря. Ще направя проби с масления крем и глазурата за разточване.
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Аз правих торта кораб, кола и гъсеница с готови блатове. Използвах тези на Роял Кейк, а за крема - течна сметана. Блатовете се сиропират с компот . Използвах много плодове - банани, киви, белени мандарини(от компот), ананас или сезонни плодове. Тортата става много лека. За оцветяването, т.к. беше по Велик Ден използвах боя за яйца, но на която беше написано как да се използва за оцветяване на храни!
Ако използваш бонбони за украса от типа на Бони-бон, ги сложи преди показването на тортата пред гостите. Овлажняват и боята им се разтича.
 Ето я колата:
Цитирай

София

Мнения: 3 250
diemma - колата е страхотна. Докато гледах сайтовете само си мечтаех да направя нещо такова. как разряза блатовете? По някакъв чертеж ли?
Ще имам предвид предупреждението за бонбоните Smile Благодаря.
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Взех си правоъгълни блатове, които разрязах по средата. Т.е. получават се два тесни и дълги правоъгълника. Четири правоъгълника слепих с силно разбита сметана ( винаги използвам тази на Мегле-сладката ) и много плодове. Всеки блат сиропирам с компот.  Останалите  две половинки от блатовете срязах на още две и по същата технология ги закрепих в/у тортата. Следва оцветяване и разкрасяване. Оцветената сметана нанасям със шприц във формата на малки розички, една до друга. Така най-лесно украсата става равномерна. Правенето на такава торта ми отнема 30-40 минути.
Ами това е! Лесно е, трябва само човек да се захване на работата в кухнята. Very Happy
Пусни снимки на пожарната, че следващата торта ще е такава! Много ми хареса идеята, а синът ми ще е впечатлен.

Ето и още снимки от мен:
http://community.webshots.com/album/517024296qvQbMG
« Последна редакция: пн, 05 дек 2005, 14:27 от diemma »
Цитирай

в края на града

Мнения: 4 291
Исках само да благодаря на diemma  за подробното описание   newsm51, другата седмица ставаме на 2 и ще спретнем една кола (дано се получи...).
Цитирай

Варна

Мнения: 672
Радвам се ,че съм била полезна! Smile
Сигурна съм ,че ще направиш една чудесна торта за порасналия младеж. Да ти е жив и здрав, и не се учудвай, ако се разплаче и не дава да се реже тортата Smile.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Радвам се ,че съм била полезна! Smile
Диемма, разгледах снимките на твоите торти и много ме вдъхнови!!!
Браво!  bouquet  chef
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Нашата торта-камион вече е почти изядена. Момичета, благодаря ви за идеите и съветите. Направих глазурата с готовия фондан, но стана много сладко. Следващия път ще сложа млечен крем или сметана.
Ето я и как изглеждаше. Бонбоните са по съвет на рожденника. Той казваше къде какъв бонбон иска да сложи, а аз изпълнявах:

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.