Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 913
Мили онлайн приятели,  Heart Eyes
Получих много полезна информация от форумите тук на тази тема, но има още неща свързани с болницата, които ме вълнуват, тъй като следващата седмица, по-точно в понеделник 5.12.2005 смятам да постъпя в Св. София за назначаване на планово секцио (искам да родя без "избор на лекар" там  Money) и исках да се поинтересувам дали трябва да се 'запиша' за VIP стая предварително или след раждането, защото предпочитам да съм в двойка стая или ако няма- единичка. Също така искам да разбера какви изследвания правят на майките, за да определят самата дата за операция, за да съм подготвена, поне психически
Благодаря Ви предварително!  Wink

# 1
 • София
 • Мнения: 3 777
ВИП стая след раждането, мен ме питаха в реанимацията.
За изследванията, седмица преди това ми взеха кръв, урина.
Среща с анестезиолог - това мисля че беше.

# 2
 • Мнения: 913
Благодаря ти, Slunce;-)
Виждам, че си имаш здраво сладко бебче значи вероятно си доволна като цяло от 1АГ  Blush При мен искат да вляза 10 дни преди термина си, но това ми се струва доста дълъг престой и ако можех да си направя изследванията и да им ги предоставя на ръка, а през това време да си стоя вкъщи до датата за секцио щеше да бъде идеалният вариант Confused, но едва ли им е практика  Rolling Eyes. На мен ми се наложи веднъж да полежа в патологична бременност и аз след 2 дни не издържах и си тръгнах на собствен риск Tired, тъй като ми се даваха противоречиви мнения от различни лекари, а аз се чувствах идеално там само се разболях и разстроих стомаха от храната) - досега, да чукам на дърво, не съм имала подобни неприятни изживявания....

# 3
 • София
 • Мнения: 3 777
Защо ще стоиш 10 дена там, чудно.
Аз не съм стояла.
Дано се включат и други родили планово секцио, но май никой не е стоял.
Аз си ги напривих както писах 7 дни по рано, и си тръгнах.
Дадоха ми изследванията, попълниха ми документите за приемане, дадоха ми да си чета информираното съгласие и така.
Да вметна, че бях с избор на лекар.

Аз също си тръгнах доброволна от една друга болница където лежаха за задържане, освен че отслабнах 5 кг за 5 дена там, и пълната незаинтересованост, нищо друго не ме ми остана.

# 4
 • Мнения: 913
Може заради избора на лекар да иам разлика, макар че не виждам изгода за тях от това да държат здрави майчета вътре няколко дни преди самото секцио... newsm78
След секциото знам, че престоят ми с бебче се очертава да бъде към 7 дни до възстановяване, но се надявам да се вдигна на крака по-бързо че никак не обичам да лежа по 'чужди' легла и да завися от грижите на непознати хора.
След малко отивам до 1Аг да си взема едни изследвания и ще разпитам подробно на регистратурата.
Благодаря ти! Wink Simple Smile

# 5
 • Софийското дъно на световните гащи:)
 • Мнения: 2 125
Здравейте,
раждах със секцио в бившата Тина Киркова преди 2 години - Александър се появи тогава. Оперира ме Д-р Тодоров, който има клиника "Инвитро" на Петте кьошета. Това го пояснявам, защото не съм сигурна дали тогава работеше в болницата или беше "външен"лекар. За операцията отидох в 6 ч. сутринта и родих в 7,20 ч. Не знам защо трябва да ходиш по-рано с дни преди това, ако това решение зависи от теб, съветвам те да си останеш в къщи и да отидеш в деня на операцията. Стаите в Т.Киркова не са лоши, всеки ден ако искаш да ти сменят чаршафите или нощницата санитарките го правят. Бебето го взимаш само за хранене, не е нужно да стои при теб - просто използвай момента да почиваш. ВИП-а също е добре, но ако държиш да си сама, аз предпочитах да има и други мами. Така научаваш доста неща...Успех мила Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 68
Здравей,

аз родих планово секцио в Тина Киркова преди 6 месеца. Бях с избор на личен лекар, за което си платих. Операциата се извърши 11 дена преди термина ми. 2 дена преди операцията ме приеха, направиха ми необходимите изследваниа от кръв и урина, посещение-косултация с анестезиолог и ме пуснаха като ми казаха да се явя след 2 дена в 6ч. Предполагам, че би трвбвало да ме държат в болницата през тези 2 дена, но ме пуснаха. Като ме приемаха имаше една жена, която нямаше личен лекар и я приеха за секцио по медицински показатели. Жената беше стояла там 2 дена    Shocked(като се явих след 2 дена се засякохме в предродилна зала) и никои не искаше да я оперира-прехвърляха си я от лекар на лекар. Предполагам, че ако ставаше въпрос за нормално раждане, дежурния лекар щеше да я поеме.  newsm78!!!???!!!
Аз мисля, че те викат 10 дена преди термина, но няма да те държат 10 дена, а ще ти направят секциото 1-2 дена след приемането. Аз не бих рискувала и бих се спряла на лекар. ВИП стаята си я заявяваш при излизане от реанимация.
Желая ти късмет и едно хубаво и здраво бебенце

# 7
 • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
 • Мнения: 3 607
Ей ме на и мен магаре на мост- казах, че няма да плащам и не платих! Mr. Green Получих нормално обслужване. Приемат те десет дни преди термина. Но това не означава, че ще ти чакат термина. Ако решеш, че искаш да родиш на определена дата влизаш на единия ден, на втория Визитация и назначаване на изследвания, на третия сутринта правиш изследванията, на четвъртия решават какво да те правят, на петия евентуално, ако не решат да те мародерстват нещо, може и да те оперират. Това е теоретично. На практика при мен се получи, че и при двете секцио постъпих десет дни преди термина, а родих на другия ден след постъпването. Другият вариант е - отиваш в приемна на втория етаж десетина дни преди термина и казваш, че си за планово секцио. Питаш кога  и как да дойдеш и дали прегледите и консултациите с кардиолог и анестезиолог да ги направиш без да постъпваш в болницата и те ще ти кажат процедурата нататък.

# 8
 • София
 • Мнения: 5 222
Аз родих секцио, но "почти" не планово. Т.е. с уговорка с лекар, влязох направо за секцио ден след термина.  Mr. Green Носих си стандартни изследвания, които прави всяка бременна жена. В предродилно дойдоха да ми направят някакви, мисля беше само за кръвна група потвърждение.
Един съвет-ако все пак имаш възможност-плати за избор на лекар. Тина киркова е много добър избор, аз 5те дни, които седях след секциото вървях след докторите на визитациите и им разправях как след 2 години пак съм при тях! EmbarassedМного смях беше. Нямам грам лош спомен от раждането. Стискам палци!!!

# 9
 • Мнения: 7 360
Аз родих с планово секцио.Не съм влизала предварително в болницата.Направих си всички изследвания и отидох на сутринта преди операцията.И моята бременност беше проблемна,но никй не е искал от мен да влизам предварително-

# 10
 • out of space
 • Мнения: 7 645
1-во планово секцио: преди 4 години, приеха ме 2 часа преди операцията, изписаха ме на четвъртия ден.
2-ро планово секцио: преди година, приеха ме деня преди операцията, изписаха ме на 5-ия ден.

За изписването освен състоянието на майката, зависи и състоянието на бебето, напр. до колко му е изразена жълтеницата- в случай, че билирубина е с високи стойности не те държат на сила, но специално в Св.София имат много добра апаратура- слагат децата под някакви специални лампи (вече съм забравила как се казваха точно).

# 11
 • София
 • Мнения: 472
Родих там преди 9 месеца с планово секцио по медицински причини ( операция на очите и миопия), без избор на лекар и лежах във Вип стая( двойка). Около 20 дни преди термин посетих кабинета където се прави запис на сърдечнта дейност на бебо ( безплатно и колкото пъти искаш) , от там жената ме насочи към приемен кабинет за да попитам каква е процедурата след като нямам уговорка с лекар , а по медицински причини се налага секцио. От там ми казаха да дойда около 10 дни преди термин с багаж за приемане , всички изследвания , направления за раждане и Медицински  документ за наалгане на секцио ( от очен лекар при мен)и влизам за изледвания и раждане.От кабинета ми дадоха една медицинска бележка , на която пишеше да се явя на тази дата за приемане за раждане секцио поради такива и такива причини. Отидох на датата, и ме приеха в патологията, взеха ми кръв за изседвания, посетих ,интернист, анестезиолог и ми направиха видеозон и запис на сърдечна дейност. Лошото беше ,че ме прегледа някъкъв си професор от патологията, през които минават всички ( които нямат избран лекар) за секцио и той да реши дали наистина се налага секцио. Прегледа ме много грубо ( особено ,че нямаше причина за вагинален преглед) и се опита да ми обясни ,че може и нормално да родя и тем подобни. Аз обаче държах ,че ще раждам секцио , особено ,че и първото ми раждане е било със секцио. Както и да е той попълни заклщчение , че ще раждам секцио и ми насрочи дата за другия ден сутринта. След прегледа обаче започнаха леки контракции и тоновете бяха учестени, бях подготвена ,че може всекки момента да ме свалят за секцио. Всичко обаче се успокои и останах за сутринта. Раждах при д-р Рени Ковачева- много добър специалист и човек. Просто имах голям късмет да попадна на нея за операцията.Всичко мина о.к и докторката идваше почти всеки ден да ме види. В реанимацията казах,че искам двойка ВИП стая.  Това е от мен! Дано всичко мине успешно и да се радваш на здраво и хубаво бебче.

# 12
 • София
 • Мнения: 891
Родих секцио там преди 11 месеца - но с уговорка и избор на лекар. Единият ден ме приеха - направих изследванията, ходих за консултация при интернист, анестезиолог и прочие по процедурата, а като свърших си се прибрах в къщи, на сутринта в 7.30 се срещнахме с доктора буквално на вратата, в 9.20 започна операцията, в 9.32 точно извадиха беба, в 9.55 бях извън операционна  Laughing Изписаха ме на 4-тия ден, бях в единичен ВИП. Доволна съм много от лекаря. Успех и не се страхувай, всичко ще е наред.

# 13
 • София
 • Мнения: 254
родих секцио с избор на лекар преди 1 год. и 2 месеца. отидох сутринта в 7,00 часа в 8,58 бебка се роди  Grinning. в реанимацията те питат в каква стая искаш - аз там си избрах 2-ка ВИП и въобще не съжалявам:
1-во не бях сама, а с още едно майче /той телевизора ти е в стаята, но ти се иска да си поговориш с някой/.
2-ро мъжът ми беше всеки ден при мен в стаята и ми помагаше за бебка от 12,00 до 20,00 часа.
3-то сменяха ни чаршафите и нощниците всяка сутрин
4-то бебка я изписаха без стафилококова инфекция /на една друга майка родила няколко дни преди нас и останала в безплатните стаи бебка беше с инфекция в нослето/
5-то аз платих за 3 нощувки само изписаха ме на 5-тия ден от постъпването. това са 4 нощи, но първата е в реанимацията и се смятат само 3 нощи по 30 лв.
успех и леко раждане! ако имаш някакви въпроси ще отговарям бързо.

# 14
 • София, център
 • Мнения: 3 448
Здравейте,
раждах със секцио в бившата Тина Киркова преди 2 години - Александър се появи тогава. Оперира ме Д-р Тодоров, който има клиника "Инвитро" на Петте кьошета. Това го пояснявам, защото не съм сигурна дали тогава работеше в болницата или беше "външен"лекар. За операцията отидох в 6 ч. сутринта и родих в 7,20 ч. Не знам защо трябва да ходиш по-рано с дни преди това, ако това решение зависи от теб, съветвам те да си останеш в къщи и да отидеш в деня на операцията. Стаите в Т.Киркова не са лоши, всеки ден ако искаш да ти сменят чаршафите или нощницата санитарките го правят. Бебето го взимаш само за хранене, не е нужно да стои при теб - просто използвай момента да почиваш. ВИП-а също е добре, но ако държиш да си сама, аз предпочитах да има и други мами. Така научаваш доста неща...Успех мила Simple Smile

The same!!!

И да поясня, че Иво Тодоров винаги си е работил в болницата, само дето в момента му изтича трета отпуска по майчинство!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт