Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 706
Здравейте   bouquet

Опитах се да намеря подобна тема, но не успях  Embarassed

Искаше ми се да обсъдим училищата в Пловдив за децата, които сега завършват 7 клас. В темата за седмокласниците има много полезна информация, но основно се говори за училищата в София. Тъй като аз не съм родом от Пловдив, нямам много голяма представа за това кое училище с какъв статут е, пък и справочника все още не е излязъл и затова има много въпроси, които ми изникват, но честно казано няма с кой да ги обсъдя.

Ще се радвам ако можем да сме си полезни взаимно  Hug

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 707
    Детето каква насоченост има?Много е важна точната преценка.За дете с добри математически способности -МГ е супер, но ако математиката не му е силата ,7-8 часа математика са ненужно усилие.Същото се отнася и за езиковите училища.Познавам страхотни деца, които учат в хуманитарни училища и в 10-11 клас решават, че ще кандидатстват с математика и се оказва , че трябва много да наваксват.
Така, че колкото и рано да ви се струва, когато избирате училище за детето си, трябва да мислите и за евентуалното кандидатстване след 12 клас.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 706
Истината е, че синковеца няма изявена насоченост (математика, език или друго). Учим с успех 4,50 - 4,70, но не знаем къде искаме да бъдем в 8 клас. Аз пък не зная на къде да го насоча, като се има предвид, че математическата и езиковите гимназии не са вариант за него (просто няма да му стигнат силите)

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
 Същото се отнася и за езиковите училища.Познавам страхотни деца, които учат в хуманитарни училища и в 10-11 клас решават, че ще кандидатстват с математика и се оказва , че трябва много да наваксват.

Аз съм завършила ЕГ и съм кандидатствала с математика. Оценката ми от изпита беше в първите 20 от всички кандидатствали и не ми се наложи да наваксвам грам. Разликата се усеща по-късно, вече вътре в университета.

Иначе, да, добре е да се знае поне горе-долу какво му харесва на детето и кое му върви. Ако не е съвсем ориентирано, най-добрите възможности за обща много добра подготовка, адекватна за всяка следваща стъпка са двете езикови гимназии. Ако говорим за явен математик, който знае какво иска - естествено МГ. Останалите добри училища са Търговската гимназия /но тук говорим за много тясно профилиране вече/ и ПГ ЕЕ. Това са "елитните" училища за след 7-ми клас. Аз лично професионалните гимназии не ги харесвам, но ПГ САГ също се води добър избор.

Редактирам се, за да добавя и ГХП-то, но там също балът никак не е нисък, доколкото знам.

# 4
 • Мнения: 58
Даруся,

И аз съм майка на седмокласничка и също като теб нищо не знаех за гимназиите в Пловдив. Но като се поразрових и се поогледах, се оказа, че няма кой знае какъв избор. След като смяташ, че детето ти с успех 4,5-4,7 няма склонности към нещо специално, смятам, че сайта на рио Пловдив най-добре ще ти помогне. За съжаление, не мога да ти изпратя линка, по причина, че страницата с приема на сайта просто не отваря, може би по-късно.
  В план-приема ще намериш списъка на всички гимназии, обявили прием за деца след 7 клас в пловдив и подробностите свързани с броя и видове на паралелки в тях.

Това е линкът към сортираната статистика в пловдив  http://www.riobg.com/read_news_all.php?select_news=126 .

Дано съм ти била полезна. Успех!
 

# 5
 • Мнения: 2
помисли за техникумите за момче или момиче ТЕТА, ТОХА, АНА МАЙ, ДЪРВОТО, СТРОИТЕЛНИЯ

# 6
 • Мнения: 2
ПОНЕ ИЗЛИЗАТ С ГОТОВА ПРОФЕСИЯ АКО НЕ ИСКАТ ПОСЛЕ ДА УЧАТ

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт