Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Моля кажете ми в какво съотношение да сваря гриса към млякото. Благодаря предварително!
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
Виж това . Дано ти свърши работа .  Very Happy
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Много хубаво нещо си ми пратила. Ще си го ползвам редовно, че и без това не се знае кога ще ни излезе реда за детската кухня.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
Радвам се ! Cool
Със здраве да си го ползвате ! Very Happy
Цитирай

Бургас

Мнения: 249
ГРИС
Продукти:20гр.грис( 1 с.л.), 150гр.мляко,захар.
Млякото се сварява.Слагат се гриса и захарта едновременно и се вари докато кипне.Пожелание се поръсва с канела.


              МЛЯКО С ОРИЗ
150гр. мляко,1с.л.ориз, 120гр.вода, захар.
Слага се оризът и водата да поврат,докато оризът се понадуе.След това се слагат прясното мляко и захарта и се вари до готовност.

Ще ти предложа и още една рецепта-на Сирена Каша.
Много често я правят по детските кухни .Дъщеря ми много я харесваше.

               Сирена каша
олио(или масло),сол,брашно,сирене.
В сгорещеното олио или масло се запържва брашното до златисто.След това се разрежда с вода.Оставя се да поври малко, след което се прбавя намачканото сирене, овкусява се със сол.
Цитирай
Мляко с грис

прясно мляко - 200 мл
грис - 1 супена лъжица
захар - 1 супена лъжица

Сваряваш млякото със захарта. Размиваш гриса в малко вода и го прибавяш към врящото мляко. Вари се около 10' /но трябва да го бъркаш непрекъснато/ докато се получи немного гъста каша. Ако не обичате канела може да сложиш съвсем малко ванилия, става много вкусно.
Цитирай
Е, мого ви благодаря момичета. Даже вече приготвих веднъж грисче за моя МЪЖ  Laughing Само че зъбите нещо го мъчат и въобще не го яде. Rolling Eyes
Аз не се отчайвам де. Ще му мине.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.