«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

—борна отчетна за бременност
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 767 отговора

неустановено

ћнени€: 15 029
“ема 1
“ема 2
“ема 3
“ема 4

≈днократна помощ за отглеждане на дете до една година от майка студентка, учеща в редовна форма на обучение:
ћолба-деклараци€ за получаване на еднократни парични помощи за отглеждане на деца по чл. 6а, 8в от «акона за семейни помощи за деца се подава в ƒирекци€ —оциално подпомагане по посто€нен адрес.

  ъм молба-деклараци€та се прилагат следните документи:

1. копие от удостоверение за раждане на децата, за които се иска помощта;

2. копие от заповедта на директора на дирекци€ "—оциално подпомагане" и/или решението на съда за настан€ване на децата в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от «акона за закрила на детето - в случаите по чл. 6а, ал. 5 «—ѕƒ;

3. уверение от висшето училище за лицата по чл. 8в, ал. 1 и 4 «—ѕƒ, че са записани като редовни студенти към датата на подаване на молба-деклараци€та;

4. лична карта (за справка).

≈днократните помощи могат да бъдат поискани в срок до навършване на една година на децата.

Ќ€ма значение дали сте работили, дали сте осигурени, дали детето е родено преди да сте се записали да учите- единствено в момента на подаването на молбата тр€бва да сте редовна студентка и детето ви да е под 1 година или ако вече сте завършили, че сте била студентка, когато сте родили. —ъщо така тази помощ е различна от майчинството от Ќќ» и от майчинството и детските от соц. осигур€ване, както и от еднократната сума за раждане-250лв.  и не е свързана с т€х-  не се гледа взимате ли нещо от изреденото или не.


—оциално подпомагане-въпроси и отговори

–егистър на действащи и прекъснали студенти и докторанти
÷итирай

неустановено

ћнени€: 15 029
ќтносно коментираното за зат€гането на контрола- не в€рвам да откри€т механизъм за това. Ќа всеки студент по вс€ко време може да му се наложи да прекъсне, всичко става в живота!
÷итирай

Ќ€къде... в нищото.....ничи€...

ћнени€: 472
’м, и аз това си мислих. ќсобено майка с бебе - много веро€тно е да прекъсне, не от лигавщина, а просто никак не е лесно да се съвмест€т безсънните нощи с ученето.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 715
Ѕлагодар€ за новата тема.
 ато раждах първото б€х студентка редовно 3 курс и помощите б€ха мизерни.
 ато родих второто си вземах майчинство на база осигуровките.
—ега за третото, живи и здрави, ще ми съвпадне с желанието да запиша най-накра€ магистратура, б€х го планирала отпреди, е- за задочно, наистина, но защо пък да не запиша редовно, при това положение?
Ќе знам какво мисл€т да зат€гат, и без това са толкова малко помощите за българчетата, че ще е срамота
÷итирай


ћнени€: 6 315
Ќе знам какво мисл€т да зат€гат, и без това са толкова малко помощите за българчетата, че ще е срамота

“ака си е..поне за тези помощи, каките "ромки" не могат да припар€т Mr. Green
» аз не виждам към момента как практически могат да "затегнат" положението, но имайте предвид намерени€та..., и ако нещо н€къде се напише-поствайте тук Peace
÷итирай

Wonderland

ћнени€: 487
«дравейте и от мен   bye ƒа се включа и аз в темата Smile » на мен ми е странно какво ще му зат€гат наистина?!? ќсвен да те карат да връщаш парите в случай, че прекъснеш... “о само това остава всъщност.
 
÷итирай

неустановено

ћнени€: 15 029
ќсвен да те карат да връщаш парите в случай, че прекъснеш...

≈два ли- всеки има право да прекъсне...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 369
“ова с връщането на парите при прекъсване би било кофти, защото с бебе верочтността да ти се наложи да прекъснеш е по-гол€ма... —ъщо си мислих, че може да го направ€т да не можеш да взимаш помощта първи€ семестър на първи курс.. така при нас първи курс не можеш да взимаш стипенди€... (което е логично до н€къде, понеже н€ма как да се гледа успеха от предишната година) “ака могат да избегнат майките, които се записват за помощта. ј може и да сложат н€какво правило да си студентка преди да забременееш.. знам ли.
÷итирай

неустановено

ћнени€: 15 029
—ъщо си мислих, че може да го направ€т да не можеш да взимаш помощта първи€ семестър на първи курс..

Ќай- логично е да го направ€т за студентки от 2 курс нагоре. Ќе за такива като мен, които записаха да учат при вече родено бебе.
÷итирай


ћнени€: 14
»мам спомен, че н€кои момичета сподел€ха че документите се подавали в социалните най-рано месеца, следващ месеца на раждане на детето. Ќо н€маше такова правило в закона. Ќ€кой може ли да ми припомни така ли беше?  Thinking
÷итирай

неустановено

ћнени€: 15 029
Ћогично е да се подават най- рано тогава.  акто се подават документи за детските и за еднократната за раждане.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 190
јми не знам и има и н€ма логика да промен€т нещата или да ги зат€гат.  акто се каза път€т към ада е постлан с добри намерени€  Peace.
ƒори в тази тема доста често се дават съвети как точно да стават нещата, изчисл€ват се бременности, термини, удължават се години само и само да могат да се вземат парите. ƒа не говорим колко хора директно са писали как да запишат и да прекъснат после.
Ќа много редовни студентки тази помощ е помогнала, над€вам се и на мен да помогне, в момента съм втора година редовно. Ћично аз не бих могла да си прав€ тънки сметки кога да записвам, забремен€вам и прекъсвам само и само да взема парите ooooh!
“ака че всичко опира до човека, дано наистина тази помощ продължи да съществува, а не както всичко в тази държава- заради н€колко тарикати се прецакват всички останали.
÷итирай


ћнени€: 760
логично е да изберат да € получават само тези студенти, които не работ€т и не получават от другаде осигуровки.

или пък да постав€т условието-тези пари накуп или майчинството от другата работа-да има избор.

сега с двете помощи за една майка може на държавата да и се струва, че дава двойно на един човек в тази криза.
÷итирай


ћнени€: 6 315
“оку-що в анонса за вечерната емиси€ на Ѕи“и¬и, споменаха и тази тема...ако искате гледайте емиси€та в 22ч.


«а тези, които не са гледали:-ще промен€т услови€та; какви ще са новите-не казаха
и замисл€т след известен период от вземане на помощта, да се представ€ ново уверение, че следването продължава, т.е. не е записано само заради тази помощ
« ѕоследна редакци€: пн, 09 май 2011, 22:16 от MTV »
÷итирай

¬ сърцето на любими€!!! гр.Ѕургас

ћнени€: 9
≈, вече ми писна  smile3511  —амо гледат да орежат и малкото парички за майките, че и мисл€т как да си ги вземат ако са неправомерно взети. ј те като взимат по хил€ди левове от всички нас, може, че и съдилищата не ги лов€т. “ова вече наистина е прекалено. јко вдигнат парите за отглеждане на дедете до 1 годна, едвали толкова майки ще се натискат да взимат тези пари. ¬се пак всеки иска да посрещне нуждите на детето си без да го лишава от важни за него неща. ќще повече, че повечето от нас са и със ипотечни кредити и това е важен фактор.
¬ такива моменти много съжал€вам, че не си останах в "чужбината", там поне продуктите и дрешките за бебоците и децата, а и за нас са си на нормални цени и парите ти стигат за всички нужди.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 767 отговора