Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 септ. 2004, 16:51 ч.
  • Преглеждания  7 221  Мнения  16  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 508
Продукти:
300 г кайма, 8 картофа (аз слагам по-малко - 4-5), 2 с.л. брашно, 2 глави лук, сол

Каймата се разбърква с настърганите на дребно ренде картофи, нарязания на ситно лук, брашното и солта (ако има нужда). С лъжица се гребва от сместа и се пържи в сгорещено олио. Стават повече кюфтета, отколкото само с кайма, а не може да се познае, че вътре има картофи.
 Wink   Sunglasses

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 6 154
Добре звучи Wink  А подправки някакви слагаш ли - магданоз или чубрица Rolling Eyes

# 2
  • София
  • Мнения: 1 508
Не слагам - не че не може. Но и така са хубави. Предполагам, че могат да се направят и с готова смес за кюфтета, просто да се сложат настъргани картофи за по-голямо количество.
Днес пак ги правих и това ме подсети да дам рецептата   Sign Exclamation Bulb
Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 2 954
Картофите сурови ли ги настъргваш?
Много вкусно ти звучи рецептата, а и кой не обича пържени кюфтета  Simple Smile

# 4
  • София
  • Мнения: 1 508
Да, сурови, но на най-ситното ренде. Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 3 632
И аз съм правила такива кюфтета и наистина стават много вкусни  Simple Smile

# 6
  • София
  • Мнения: 912
А дали може кюфтетата да се пекат, а не пържат?

# 7
  • София
  • Мнения: 1 770
Цитат на: lila
А дали може кюфтетата да се пекат, а не пържат?


И аз това се чудя, защото вкъщи ядем само здравословно - демек никакво пържено. Трябва да стане, може би като се посплескат добре, повече на шницели да мязат...

# 8
  • София
  • Мнения: 1 508
Цитат на: lila
А дали може кюфтетата да се пекат, а не пържат?


Ами знам ли...  Embarassed Защо пък не. Не съм пробвала да ги пека. Обаче да кажа, че няма нужда да се сплескват, каймата е по-рядка от тази за обикновените кюфтета и така и така си стават плоски като шницели.  Wink

# 9
  • София
  • Мнения: 6 154
petty,
страхотни кюфтета станаха Laughing
Мерси за рецептата Wink

# 10
  • София
  • Мнения: 2 470
ще пробвам и аз  Sunglasses
звуцхи ми много вкусно и икономично  Laughing

# 11
  • сред цветята
  • Мнения: 3 033
Цитат на: petty
Цитат на: lila
А дали може кюфтетата да се пекат, а не пържат?

Ами знам ли...  Embarassed Защо пък не. Не съм пробвала да ги пека. Обаче да кажа, че няма нужда да се сплескват, каймата е по-рядка от тази за обикновените кюфтета и така и така си стават плоски като шницели.  Wink

Може да ги печеш. Когато нямам желание да пържа кюфтетата (обикновените), тъй като това трае по-дълго, ги пека във фурната. Раzлика общо вzето няма. Няма нужда да ги правиш по-сплескани, направи ги така, както ги правиш нормално.

# 12
  • София
  • Мнения: 3 260
Преди малко правих кюфтетата. Но се наложи да ги разрязвам. По средата картофите и лука не бяга опържени. Може би все пак трябва да са по-тънки от обикновенните. Или да се използва варен картоф.

# 13
  • Plovdiv
  • Мнения: 309
Да ви кажа аз как ги правя , не помня рецептата от къде съм я записала , но в къщи всички много ги ядем , а и стават много.
ШНИЦЕЛ С КАРТОФИ
250гр. кайма
подправки на вкус
4 настъргани на едро картофи
2 ситно настъргани глави лук
4 яйца
4 с.л.брашно
1 с.л.кисело мляко
1щипка сода
Каймата , картофите и лука се месят и солят , а яйцата и брашното се разбиват отделно на каша.Двете смеси се объркват.Содата се разбива с киселото мляко и се прибавя с бъркане към сместта.Добавят се подправките и се оставя да стои 2 часа в хладилника.С голяма лъжица сее сипва в горещо олио , като се оформят шницели и се пържат.
Дано ви хареса.Стават бързо и са вкусни.

# 14
  • Според сезона
  • Мнения: 296
Преди малко правих кюфтетата. Но се наложи да ги разрязвам. По средата картофите и лука не бяга опържени. Може би все пак трябва да са по-тънки от обикновенните. Или да се използва варен картоф.

Tази рецепта я имаше преди време в друга тема и ги пробвах - картофите се усещаха малко твърдички . Пробвах после ( един сърбин ме научи) с варени картофи - тогава наистина станаха хубави и сочни . Направих ги обаче с повече кайма - ние сме и повече хора.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт