Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора

София

Мнения: 2 694
Ето нещо и от мен, дано ви харесат! Аз лично не съм ги пробвала Embarassed , защото просто още нямам навик да готвя в микровълнова.

СУПА ОТ ЛЕЩА С КРЕНВИРШИ

Необходими продукти за две порции:

100 г леща
1 с.л. масло
1 глава лук
500 мл зеленчуков бульон
дафинов лист, сол
2 кренвирша
1 ч.л. винен оцет
½ връзка зелен лук
1 морков

1.   Лещата се оставя в 1 л студена вода за 1 нощ, за да омекне.
2.   Маслото се поставя в микровълнов съд. Лукът и морковът се нарязват на ситно и се прибавят към мазнината. Добавя се лещата.
3.   Залива се с бульона, добавя се дафиновия лист, посолява се. Похлупва се и се вари 18 минути на 100 %.
4.   Кренвиршите се нарязват на тънки резени. Добавят се към супата и всичко се вари 5 мин. на 100 %. Една минута преди края се добавя оцетът и се разбърква.
5.   При сервиране се поръсва със ситно нарязан зелен лук.



ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА В ЧЕРВЕНО ВИНО

Необходими продукти за две порции:

2 пилешки бутчета
2 с.л. олио
½ ч.л. мащерка
½ ч.л. розмарин
½ ч.л. червен пипер
1 щипка чер пипер
50 г бекон
1 глава лук
1 морков
1 малка червена чушка
дафинов лист
150 мл червено вино
150 мл зеленчуков бульон
2 с.л. сметана
½ връзка магданоз

1.   Пилешките бутчета се почистват и многократно се надупчват с игла.
2.   Олиото се смесва с мащерката, розмарина, червения и черния пипер. С тази смес се намазват бутчетата.
3.   Месото се поставя в микровълнов съд, похлупва се и се пече 6 мин. на 100 %.
4.   Беконът се нарязва на ситни кубчета. Почистените лук и морков се нарязват по същия начин. Месестата част на чушката се нарязва на лентички. Заедно с дафиновия лист се добавят към бутчетата. Заливат се с червеното вино и зеленчуковия бульон, похлупва се и се пече 11 мин. на 75 %.
5.   Месото се изважда и се поставя в затоплена чиния. Сметаната се разбърква със зеленчуците. Пилешките бутчета се заливат със зеленчуковия сос, поръсват се със ситно нарязания магданоз и се сервират.



НИШЕСТЕ С ВИШНОВ СОК

Необходими продукти за три порции:

250 мл сок от вишни или френско грозде
50 г захар
30 г кокосово нишесте
300 г ягоди /малини/
лимонов сок

1.   Сокът от вишни, захарта и кокосовото нишесте се поставят във висок микровълнов съд. Разбърква се, съдът се похлупва и се пече 3-4 мин. на 100 %.
2.   Сокът се разбърква и продължава да се вари още 7-9 мин. на 50 %, като междувременно отново се разбърква.
3.   Добавят се ягодите /малините/, покрива се и се досварява за 3-4 мин. на 100 %.
4.   Нишестето с вишнов сок се овкусява с лимон и се оставя да се охлади.


Добър апетит!
Очаквайте продължение... Wink
Цитирай

София

Мнения: 2 694
ЕТО ГО И ЦЕЛИЯТ СПИСЪК - ако искате някоя рецепта, просто пишете! Very Happy


РИБЕНА СУПА
ПИКАНТНА ЗЕЛЕВА СУПА
СУПА ОТ РАЦИ
СУПА ОТ ЧУШКИ И СМЕТАНА
ИТАЛИАНСКА СУПА ОТ НАХУД


ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ
ФОРМИЧКИ С ГЪБЕН ПЪЛНЕЖ
ПИКАНТЕН ПЪЛНЕН ЛУК
ПЪЛНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
КАРТОФИ ПО САВОЙСКИ
ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАШКАВАЛ И СОС
СУФЛЕ ОТ ДОМАТИ И ПРАЗ
НЕАПОЛИТАНСКО СУФЛЕ ОТ МАКАРОНИ
ЛАЗАНЯ
ПРЕСЕН ЛУК В СОС ОТ СИРЕНЕ
КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕНЧУК И ЯЙЦА
ОРИЗ ПО ОРИЕНТАЛСКИ
ЛЕКА ЯХНИЯ ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛ
ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ
ВЕГЕТАРИАНСКО ЯСТИЕ С КАРТОФИ
ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ
РЕБЪРЦА С КИСЕЛО ЗЕЛЕ
ПЪСТЪР ГУЛАШ С НАДЕНИЧКИ
ГЮВЕЧ ОТ НАДЕНИЦА И БЕКОН
ПИЛЕШКО ФРИКАСЕ
ПИЛЕШКИ ХАПКИ В СОС
ГРЪЦКА МУСАКА
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ ПО ИНДИЙСКИ
ПИЛЕ ПО ТЕКСАСКИ
МЕСО С ОРИЗ ПО СРЪБСКИ
ГРЪЦКО КЮФТЕ
КЮФТЕТА С БЯЛ СОС
СВИНСКО РАГУ СЪС СОС
ТЕЛЕШКО ПО ЦЮРИХСКИ
ТЕЛЕШКИ ДРОБ С ЧУШКИ
ТЕЛЕШКО ФИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
СВИНСКО ФИЛЕ В ГЪБЕН СОС
ПЕЧЕН ВРАТ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
ПЕЧЕНО ТЕЛЕШКО ФИЛЕ С ЯБЪЛКОВА РАКИЯ
СЛАДКО-КИСЕЛА РИБНА ЯХНИЯ
ЗАДУШЕНА РИБА
ФИЛЕ ОТ КАЛКАН В ЗЕЛЕНЧУЦИ
СЬОМГА В СОС ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ
СОС ОТ РИБА ТОН
ФИЛЕ ОТ МОРСКИ КОСТУР
ПАСТЪРВА В ЛИМОНОВ СОС
ТРЕСКА В ПИКАНТЕН СОС
ПЕЧЕНА СЬОМГА СЪС СПАНАК И СТАФИДИ
СИЦИЛИАНСКО РИБНО РУЛО
РИБНО ГЮВЕЧЕ


БУХТИЧКИ
ЛЕКИ ШОКОЛАДОВИ ФОРМИЧКИ
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Аз съм фенка на готвенето в микровълнова фурна - бързо и здравословно. Бих те помолила да публикуваш рецептите за:
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ
ПИЛЕШКО ФРИКАСЕ
ГРЪЦКА МУСАКА
ГРЪЦКО КЮФТЕ
БУХТИЧКИ - това ми е особено интересно как става в микровълнова фурна
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз бих искала ориз по ориенталски и пълнени чушки  Smile ако не те затруднявам.
Благодаря предварително! Cool
Цитирай

София

Мнения: 2 694
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ

Необходими продукти за две порции:

4 твърди месести домата
сол, чер пипер
1 с.л. масло
1 глава лук
50 г обелени скариди
50 г белени морски раци
50 г пушена сьомга
½ ч.л. изсушена мащерка
сок от ½ лимон
½ връзка магданоз
1 бр. сварено яйце
100 г сирене

1.   Горната част на почистените домати се изрязва
2.   Вътрешността на доматите внимателно се издълбава с помощта на чаена лъжичка. Доматите се обръщат надолу с отрязаната част и се оставят няколко минути да изсъхнат. След това вътрешната им част се поръсва със сол и пипер.
3.   Подходящ микровълнов съд се омазнява с масло или маргарин. Лукът се обелва и се нарязва на кубчета.
4.   Скаридите, раците и сьомгата се нарязват на ситни парченца и всичко се смесва с кубчетата лук. Сместа се подправя с мащерка, лимонов сок, сол и пипер. Внимателно се напълват доматите с пълнежа.
5.   Доматите се поставят в микровълновия съд. Яйцето и сиренето се намачкват, смесват се, и се добавя магданоза. Получената смес се слага върху доматите.
6.   Пълнените домати се похлупват и се пекат 10 мин. на 75 %.



ПИЛЕШКО ФРИКАСЕ

Необходими продукти за две порции:

300 г пилешки гърди
250 мл пилешки бульон
1 морков
½ тиквичка
100 г гъби
8 с.л. бяло вино
сол, чер пипер
сос Уорчестър
½ връзка магданоз
1 с.л. брашно

1.   Пилешките гърди се поставят в микровълнов съд, заливат се с пирешкия бульон, похлупват се и се запичат 10 мин. на 100 %.
2.   Обръщат се и отново се пекат 8 мин. на 100 %.
3.   Филетата се изваждат от бульона и се нарязват на парчета с дебелина 3 см.
4.   Морковът се нарязва на тънки парчета, поставя се в бульона и се пече 5 мин. на 75 %.
5.   Тиквичката и гъбите се нарязват на резени, прибавят се към морковите, заливат се с бяло вино, похлупват се и се пекат 7 мин. на 100 %.
6.   Сосът се овкусява със сол, пипер и сос Уорчестър. Брашното се размива в две супени лъжици студена вода, добавя се към соса, разбърква се добре и се добавят парчетата пилешки гърди.
7.   Фрикасето се похлупва и се пече 4 мин. на 100 %. При сервирането ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз. Подходяща гарнитура е варен ориз.



ГРЪЦКА МУСАКА

Необходими продукти за две порции:

1 средно голям патладжан
сол, чер пипер
1 с.л. зехтин
200 г агнешка кайма
1 лютива чушка
2 с.л. доматено пюре
250 г белени домати
5 с.л. бяло вино
2 бр. картофи
1 средно голяма тиквичка
100 г овче сирене
150 мл зеленчуков бульон
2 бр. яйца
босилек, мащерка

1.   Патладжанът се нарязва на резени, поръсва се със сол и се оставя за 15 мин.
2.   Зехтинът и каймата се поставят в микровълнов съд, похлупват се и се запичат 5 мин. на 75 %.
3.   Месестата част на лютата чушка и доматеното пюре се добавят към месото. Подправя се със сол и пипер, разбърква се. Добавят се намачканите белени домати, виното и цялата смес се разбърква добре.
4.   Ястието се похлупва и се пече 4 мин. на 100 %.
5.   Картофите и тиквичката се нарязват на резени.
6.   След изпичането на соса, той се слага на слоеве със зеленчуците в подходяща микровълнова форма. Поръсва се с босилек, мащерка, сол и пипер.
7.   Овчето сирене се раздробява на парченца. Разбърква се със зеленчуковия бульон и яйцата. С получената смес се залива мусаката.
8.   Ястието се похлупва и се пече 14 мин. на 75 %. Подходяща гарнитура е зелева салата.



ГРЪЦКО КЮФТЕ

Необходими продукти за осем порции:

1-2 хлебчета
125 г бекон
1 с.л. олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 кг. накълцано телешко месо
3 яйца
магданоз, сол, прясно смлян чер пипер, червен пипер
1 обелен домат
200 г овче сирене
6-8 с.л. сметана
мащерка, риган, дафинов лист

1.   Хлебчетата се потапят във вода и се изцеждат добре.
2.   Беконът се нарязва на парченца. Лукът и чесънът се обелват и нарязват. Съставките се поставят в микровълнов съд и се пекат на 100 %.
3.   Към запечената смес се добавят изцедените хлебчета, кълцаното телешко месо, яйцата, магданозът и домата. Подправя се със сол, чер и червен пипер.
4.   Сиренето се намачква, добавя се сметаната, мащерката и риганът и се разбърква.
5.   В подходящ съд се разстила половината от месната смес, прибавя се сиренето и се покрива с останалата част от каймата до получаването на голямо кюфте.
6.   Поставят се дафиновите листа и без да се похлупва се пече 15-20 мин.
7.   Сервира се гарнирано с ориз, кетчуп и салата.



БУХТИЧКИ

Необходими продукти за 3-6 порции:

За тестото:
250 г пшеничено брашно
½ пакетче суха мая
2 с.л. захар
½ пакетче ванилия
1 щипка сол
1 яйце
50 г разтопено масло
100 мл хладко прясно мляко

5 с.л. прясно мляко
1 ч.л. масло
1 ч.л. захар
½ пакетче ванилия

1.   Брашното се пресява. След това се смесва със сухата мая, добавя се захарта, ванилията, солта, яйцето, маслото и прясното мляко.
2.   Съставките се бъркат с миксер около 5 мин. първоначално на по-ниска, а след това на по-висока степен до получаването на хомогенна смес.
3.   Тестото се поставя покрито на топло място да втаса – видимо да се надигне и увеличи.
4.   Тестото се разбива още веднъж с миксера на висока степен. Оформят се 6 еднакви топки.
5.   Прясното мляко, маслото, захарта и ванилията се поставят във форма за пудинг и се пекат в микровълновата 1-2 мин. на 100 %.
6.   Тестените топки се оставят да втасат още веднъж, поставят се във формата и се слагат в микровълновата за 5 мин. на 100 %. По желание се прибавят компот от сливи и сос от ванилия и сметана.


Добър апетит! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Цитат на: jutoo
Аз бих искала ориз по ориенталски и пълнени чушки  Smile ако не те затруднявам.
Благодаря предварително! Cool


Не съм те забравила, най-вероятно утре ще имаш и твоите! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 655
Мерси Smile
Разпечатвам и смятам тази вечер да пробвам пълнените доматки, но май ще пропусна морските дарове към пълнежа.
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Цитат на: Svetla1
Мерси Smile
Разпечатвам и смятам тази вечер да пробвам пълнените доматки, но май ще пропусна морските дарове към пълнежа.


Мдааааа, и аз бих ползвала заместители за плънката. А в останалите рецепти агнешката кайма бих заменила със свинско-телешка, овчето сирене /мноо го мразя/ - с краве Very Happy .
Цитирай

София

Мнения: 2 694
jutoo, ето ги и твоите поръчки: Very Happy

ОРИЗ ПО ОРИЕНТАЛСКИ

Необходими продукти за две порции:

1 с.л. масло
1 скилидка чесън
сол, чер пипер
200 г агнешка кайма
1 глава лук
1 червена чушка
100 г гъби
2 резена ананас
4 с.л. кетчуп
4 с.л. доматено пюре
150 мл зеленчуков бульон
1 ч.л. къри
1 ч.л. кориандър
1 щипка джинджифил
1 щипка лютив червен пипер
5 с.л. сметана
200 г сварен ориз
½ връзка магданоз

1.   Чесънът се стрива с малко сол и заедно с маслото се поставя в микровълнов съд. Похлупва се и се запича за 3 мин. на 100 %.
2.   Добавя се агнешката кайма, разбърква се и се пече 5 мин. на 75 %.
3.   Нарязват се на ситно лукът, чушката, гъбите и резените ананас. Всичко се прибавя към месото и се разбърква.
4.   Кетчупът се смесва с доматеното пюре и зеленчуковия бульон. Добавя се към месото и останалите зеленчуци. Овкусява се със сол, пипер, лют пипер, кориандър, джинджифил и къри. Похлупва се и се пече 10 мин. на 75 %.
5.   Оризът се смесва със сметаната и се добавя към зеленчуците. Похлупва се и се пече 6 мин. на 75 %.
6.   При сервиране ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.


ПЪЛНЕНИ ЧУШКИ

Необходими продукти за две порции:

2 големи зелени чушки
200 г кайма
2 глави лук
1 с.л. ориз
1 бр. яйце
½ ч.л. оронен риган
сол, чер пипер
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. масло или маргарин
3 с.л. доматено пюре
150 мл зеленчуков бульон
300 г белени домати

1.   Дръжките и вътрешностите на чушките се отстраняват.
2.   Каймата се поставя в подходящ съд. Едната глава лук се нарязва на ситни кубчета и заедно с яйцето и ориза се добавя към каймата. Всичко се размесва и подправя с риган, сол, чер и червен пипер.
3.   Чушките се пълнят с получената смес. Другата глава лук се нарязва на ситни кубчета, поставя се в микровълнов съд, добавя се мазнината и се запича за 3 мин. на 100 %. Добавя се зеленчуковият бульон и размачканите белени домати.
4.   Чушките се слагат в соса, похлупват се и се пекат 14 мин. на 75 %. Овкусява се със сол и чер пипер.
Цитирай

София

Мнения: 5 710
Моля те, дай рецептите за:

ЛАЗАНЯ

КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕНЧУК И ЯЙЦА

МЕСО С ОРИЗ ПО СРЪБСКИ

КЮФТЕТА С БЯЛ СОС

СВИНСКО ФИЛЕ В ГЪБЕН СОС

Благодаря! Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Мноооооооооого благодаря  chef
Цитирай

София-Париж-София

Мнения: 3 152
Може ли да помоля за

БУХТИЧКИ
ЛЕКИ ШОКОЛАДОВИ ФОРМИЧКИ

Сладкишите са ми слабост, а сега още повече Embarassed  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 2 694
Цитат на: Petinka
Може ли да помоля за

БУХТИЧКИ
ЛЕКИ ШОКОЛАДОВИ ФОРМИЧКИ

Сладкишите са ми слабост, а сега още повече Embarassed  Embarassed


Бухтичките съм ги дала по-горе, а леките шоколадови формички... като открадна малко време, че и Чета чака... Embarassed
Цитирай

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
Bobolenta,interesni recepti,6te se probvam Wink
Цитирай

На баира-в дясно

Мнения: 1 187
ops
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 43 отговора