Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 5 дек. 2005, 18:51 ч.
  • Преглеждания  2 013  Мнения  18  Онлайн  1
Отговори
В събота и неделя тормозих фурната и стъкнах следните сладости. Споделям си ги с вас щото ви обичкам Flutter Heart Eyes

Първата рецепта с фурмите я сподели едно от майчетата живеещо в Арабските страни. Ще ви пусна това, което тя пусна като рецепта, пък аз си направих допълнение Grinning

Спирали с бадеми и фурми
5-6 кори за баница
400 масло
400 гр фурми без костилка(нарязани)
пол.лъж. канела
пол.лъж.джинджър
пол.лъж.индииско орех4е
половинка 4аша сметана
половинка 4аша бе4ени обелени бадеми(наситнени)
2 л кора от лимон

Върху пергаментова хартия корите  се наслагвад една върху друга като по между им се ръси маслото.
Отделно фурмите подправките сметаната лим.кора се слагат на котлона и се бъркат непрекъснато докато стане нещо като каша и малко поизври сметаната
Изтиналата смес се разтила бърху корите в единият краи(по дължина).Завиват се на руло и се слагат за малко в хладилник да стегне.След това се режат на филиики около 1.5 см и се пе4ът в загрята фурна до порозовяване на корите
може да се сложе и пове4е от корите за баница въпрос на вкус


Та допълнително понеже нямах половин чаша бадеми, бутнах около 100гр бадеми и 200 гр шам фъстък (безсолен разбира се). И другата промяна, която направих е да сиропирам сладкиша накрая с 300гр захар, 300гр вода, 3с.л мед, 1 стик канела, кората на един лимон и сока на половин.

Резултата е горе долу това


С другата рецепта казвам благодаря на Долче вита

Ябълков сладкиш

6 лъж захар се карамелизират до светъл карамел на дъното на тавичка. Прибавят се 100 гр маслои отгоре плътно се нареждат ябълки на еднри парчета. Върху тях се слагат 1 чч едро нарязани орехи. Отделно се прави пандишпанено тесто от 3 яйца, 1 чч захар, 1 чч брашно, 1 пак бакпулвер и ванилия. Тестото се изсипва върху орехите, пече се на 180 около 25 мин. Още горещ се обръща в тортена чиния.

Към рецептата само добавих около 1 с.л канела, която наръсих върху ябълките.

Резултата е това и едно парче не много на фокус Embarassed Embarassed Grinning



Реклама
# 1
  • Мнения: 9 045
Не случайно си носиш черпака и номинациите за най вкусен форумец Hug

# 2
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Ей таз Хонда,страШна е бееееееееее  chef Hug  bouquet
Ябълковия сладкиШ доста би харесал на мъжа ми.  А спиралите за моите готварски способности са като фигури от висШия пилотаж  Embarassed Confused Ина4е така на картинка поглъЩам вси4ко с поглед ( добре,4е от това поне не се дебелее  Embarassed Wink )

# 3
  • София
  • Мнения: 1 001
Honda, чудесна си !
Често ти гледам снимките на вкуснотийките и се каня да те питам за някои от тях. Сигурно си писала из форума, ама не мога да ги открия.  Embarassed
Как правиш захаросаните ябълки и шоколадовите близалки?
Толкова си идейна...направо ми се ще да имаш кулинарен блог ? Simple Smile

# 4
Honda, чудесна си !
Често ти гледам снимките на вкуснотийките и се каня да те питам за някои от тях. Сигурно си писала из форума, ама не мога да ги открия.  Embarassed
Как правиш захаросаните ябълки и шоколадовите близалки?
Толкова си идейна...направо ми се ще да имаш кулинарен блог ? Simple Smile

Ами те са правени с готови продукти за целта (готови комплекти) Embarassed Grinning
Но в общи линии обикновенна ябълка се измива и подсушава. Първо се овъргалва в разтопена тофи смес (може би в Б-я добър заместите ще са някои карамелени бонбони  newsm78), и после долната част се потапя в шоколадови стърготини.

Шоколадовите лолипопи са също готови формички - от мене шоколада и пластмасовите пръчици. Шоколада го разтапям в микровълновата и изливам после във формичките. Бутам в хладилника за бързо затягане Grinning

# 5
  • София
  • Мнения: 1 001
Хм, дали не могат да станат и във формички за курабийки? Ама няма как да се сложи пръчица...най много да опитам да направя шоколад на формички Simple Smile

# 6
  • Мнения: 373
В събота и неделя тормозих фурната и стъкнах следните сладости. Споделям си ги с вас щото ви обичкам Flutter Heart Eyes

Първата рецепта с фурмите я сподели едно от майчетата живеещо в Арабските страни. Ще ви пусна това, което тя пусна като рецепта, пък аз си направих допълнение Grinning

Спирали с бадеми и фурми
5-6 кори за баница
400 масло
400 гр фурми без костилка(нарязани)
пол.лъж. канела
пол.лъж.джинджър
пол.лъж.индииско орех4е
половинка 4аша сметана
половинка 4аша бе4ени обелени бадеми(наситнени)
2 л кора от лимон

Върху пергаментова хартия корите  се наслагвад една върху друга като по между им се ръси маслото.
Отделно фурмите подправките сметаната лим.кора се слагат на котлона и се бъркат непрекъснато докато стане нещо като каша и малко поизври сметаната
Изтиналата смес се разтила бърху корите в единият краи(по дължина).Завиват се на руло и се слагат за малко в хладилник да стегне.След това се режат на филиики около 1.5 см и се пе4ът в загрята фурна до порозовяване на корите
може да се сложе и пове4е от корите за баница въпрос на вкус


Та допълнително понеже нямах половин чаша бадеми, бутнах около 100гр бадеми и 200 гр шам фъстък (безсолен разбира се). И другата промяна, която направих е да сиропирам сладкиша накрая с 300гр захар, 300гр вода, 3с.л мед, 1 стик канела, кората на един лимон и сока на половин.

Резултата е горе долу това


С другата рецепта казвам благодаря на Долче вита

Ябълков сладкиш

6 лъж захар се карамелизират до светъл карамел на дъното на тавичка. Прибавят се 100 гр маслои отгоре плътно се нареждат ябълки на еднри парчета. Върху тях се слагат 1 чч едро нарязани орехи. Отделно се прави пандишпанено тесто от 3 яйца, 1 чч захар, 1 чч брашно, 1 пак бакпулвер и ванилия. Тестото се изсипва върху орехите, пече се на 180 около 25 мин. Още горещ се обръща в тортена чиния.

Към рецептата само добавих около 1 с.л канела, която наръсих върху ябълките.

Резултата е това и едно парче не много на фокус Embarassed Embarassed Grinning




А джинджър
 що е???

Казала съм аз Хондичка е   chef. Шапки долу, моля!!!

# 7
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
А джинджър
 що е???

Казала съм аз Хондичка е   chef. Шапки долу, моля!!![/color]

Джинджифил.  Laughing Laughing Laughing Laughing

Хонда направо ме комплексира. Какви "отвратителни" работи приготвя - милинки, баници, сладкиши, близалки, все забранени неща! И на всичко отгоре слаба, слаба, ще се счупи. Е, не може така! Къде е справедливостта?  Mr. Green Mr. Green

# 8
  • Руей
  • Мнения: 1 017

Хонда направо ме комплексира. Какви "отвратителни" работи приготвя - милинки, баници, сладкиши, близалки, все забранени неща! И на всичко отгоре слаба, слаба, ще се счупи. Е, не може така! Къде е справедливостта?  Mr. Green Mr. Green

Няма справедливост  Crossing Arms
 Laughing
Направо ми изтекоха лигите при вида на спиралите ммммммм!!!!

  bouquet  chef  bouquet

# 9
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 725
Honda ,

МЕРСИ ЗА РЕЦЕПТИТЕ !  bouquet  bouquet  bouquet
Залавям се да ги пробвам мнооооого скоро ! Grinning

# 10
  • София
  • Мнения: 369
И двете рецепти са страхотни, но първо ще се заема с ябълковия сладкиш като по-лесно  Wink
 Хонда, благодаря за хубавите предложения! Simple Smile

# 11
  • UK, Harlow/София
  • Мнения: 7 671
Honda, чудесна си !
Сигурно си писала из форума, ама не мога да ги открия.  Embarassed
Ей сега ще ти кажа как два дни четах рецептите на Хонда Simple SmileНаистина е страхотна HugОтиваш на търсачката и на потребител пишеш Honda, на търсени думи пишеш например само буквата "а" , маркираш да търси само във готварски рецепти и даваш търсене....излиза всичко и започваш да четеш и да преглъщаш Wink
  Спиралите с бадеми и фурми бих опитала с удоволствие да ги направя, но ще ми отнеме около месец сигурно Embarassed да търся английският вариант на джинджър( това и на БГ не знам какво е) и индийско орехче Confused

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 645
Хонда,обясни ми моля те, за пандишпановото тесто за ябълковия сладкиш  Embarassed
Разбива ли се с миксер и ако да-в каква последователност?  Embarassed

# 13
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Honda, чудесна си !
Сигурно си писала из форума, ама не мога да ги открия.  Embarassed
Ей сега ще ти кажа как два дни четах рецептите на Хонда Simple SmileНаистина е страхотна HugОтиваш на търсачката и на потребител пишеш Honda, на търсени думи пишеш например само буквата "а" , маркираш да търси само във готварски рецепти и даваш търсене....излиза всичко и започваш да четеш и да преглъщаш Wink
  Спиралите с бадеми и фурми бих опитала с удоволствие да ги направя, но ще ми отнеме около месец сигурно Embarassed да търся английският вариант на джинджър( това и на БГ не знам какво е) и индийско орехче Confused

Биляна, джинджър (ginger) е думата на английски, а другото е nutmeg. Продават се готови настъргани в секциите за сладкиши.

# 14
.... а другото е nutmeg. Продават се готови настъргани в секциите за сладкиши.
Индийското орехче го има и в цял вариант и можеш ти да си го стържеш - в секция подправки е. В прозрачните бурканчета. Около 4-5 парчета са вътре. Grinning
Блекута, пандешпановото тесто го разбивам с миксер в последоватлността, в която са изброени съставките

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт