Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 140
Здравйте.Изчетох доста теми по отношение на столчетата за кола и тяхната необходимост за безопасността на детето.Безспорно е така,съгласна съм ,но при нас се получава, бих казала ,някаква неописуема ситуация.Даниел отказва категорично да стои повече от половин час в столчето, и то само докато сме в началото на пътуването, защото му е интересно.От там нататък положението е страшно-напъва се да става и успява ,реве ,крещи и ако не го взема спокойствие няма.Играчки също не помагат,опитали сме калкво ли не.Излишно е да казвам,че тормоза за таткото шофъор е не по малък,а и го разконцентрира.Ние пътуваме много често и по големи разстояния ,защото бабите живеят далеко от София.Възрастта е такава ,че няма как да му обясня ,че това е опасно за него и съм принудена да нарушавам закона.Не се издържа повярвайте ми.Не бих си позволила да упрекна никоя майка, държаща детето си на задната седалка на ръце, като безотговорна.

# 1
 • Мнения: 1 172
Да, стои мирно. Опитай да разбереш каква е причината детето да не иска да стои в столчето - може да не му е удобно, или коланите да не са добре регулирани и да го притесняват. Може да пробвате и друга марка и модел столче - сигурно имате приятели с малки бебета и мже да вземете назаем за 1 уикенд....

Не без значение е и откога детето има столче и пробвате да го возите в него. Моят син е на 1 година и не знае друг начин за возене в колата, освен в столчето - там се вози откак се е родил. Когато стана по-шавлив, му закачих разни играчки около столчето, така че той си има с какво да се занимава, ако не спи по време на пътуването. Също така, му стана много интересно когато обърнахме столчето по посока на движението - детето да се вози напред. А и забелязвам, че когато се вози сам отзад е по-кротък и по-малко се сеща да мрънка за нещо (сигурно защото не вижда мама или тати наоколо).
Иначе няма значение кой за каква те мисли - за отговорна или за безотговорна... единственото, което би трявало да има значение за теб, е сигурността на детето ти и доколко си готова да правиш компромиси с нея.

# 2
 • София
 • Мнения: 3 777
За съжаление аз съм от упрекващите и няма да спра ва упреквам родители, които се държат безотговорно.
Положението е както го научиш. Като види какво е на ръце с играчки и вързан, естествено е че ще усети разликата и ще пищи.

Не пишеш в кош ли се вози или в столче. Моя син се изнервяше в столчето което е легнало и не виждаше, купихме му голямо столче и сега е много щастлив. Слагаме столчето отзад между дете седалки да вижда пътя и нас и нямаме проблем.Децата много обичат  да се гледат в огледала, можеш да закачиш на гърба на предната седалка и бебо да се гледа докато пътува.

Можеш да ползваш столчето и в къщи за да свикне бебо, аз хранех сина си в столчето, слагала съм го да си играем докато той е вътре, за да го възприема като нещо естествено и необходимо.

Опитай и успех  bouquet

# 3
 • София
 • Мнения: 6 980
Ами стои - къде ще ходи.

Никога и по никакъв повод не я вадя от стола й. Веднъж при едно 5 часово пътуване се изнерви много и майка ми тръгна да я вади, но  Naughty не стана номера.

Свикнала е, защото пътува само и единствено така откакто се е родила. Просто не знае, че може и иначе.

Като съвет мога да ти дам да седиш на предната седалка, а не отзад при младежа, може да се промени. И не го вади от стола му. Като е разбрал вече, че може и да не седи там как искаш да го убедиш в обратното? Даже и да говореше - пак нямаше да можеш.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 317
Стои и много му харесва, прави му удоволствие да зяпа навън. Аз седя при него отзад когато пътуваме и играем, пеем и така го забавлявам. Още се чудя как издържа пътуването до морето и обратно, аз бях луднала, но той се държа прекрасно.

Мисля, че Иса е права - по никакъв начин не му показвай, че може да не си седи в стола...

# 5
 • Лондон
 • Мнения: 1 613
Чак мирно не стои  Simple Smile Без проблеми изкарваме 30-40мин, но после започва да мрънка. Заредила съм се на задната седалка с играчки и почвам да я забавлявам. Имали сме и случаи, когато и играчките не помагат. Тогава я оставям да мрънка и не й обръщам внимание. Мрънка, мрънка и после спира.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 980
Добре де, момичета, не съобразявате ли времето за пътуване с режима на детето?

Ние например тръгваме на път веднага след като Дариа е обядвала. Това означава, че ще спи в колата поне 2 часа.

Когато отиваме на море, тръгваме рано сутрин /тя си доспива в колата/, спираме да закусим по пътя, както и тя и да видим една моя приятелка в Ст. Загора и то станало обед.

Защо и вие не се пренастроите така? Все пак децата нямат нашите възможности да седят на едно място - бядете гъвкави.

# 7
 • Густо майна филибето,слънце грее от небето
 • Мнения: 1 645
Ако е за около 1 час стои,но за по дълго време започва да издивява.
Така беше когато отидохме на море.На отиване проблеми нямаше,щото почти през цялото време спеше.
Но на връщане, беше ужас. #Cussing out,а дори спряхме за почивка при едни приятели.Може би защото спа по малко от обикновенно,пък и пътя се проточи.Но въпреки това не го свалих от стола(а и тати също не позволи) ,вика,вика и най - накрая се умори и заспа.

# 8
 • Мнения: 1 866
Случва се от време на време да протестира, но никога, под никакъва претекст не съм я сваляла от столчето. Мисля, че всичко е въпрос на навик. Дъщеря ми е в столче от както се е родила. Не сядам отзад с нея. Давам й играчки и когато все пак вземе да плаче просто не обръщаме внимание и тя вижда, че няма накъде и това е. Аз също съм безкомпромисна що се отнася до столчето и не смятам, че има извинения да не се ползва. Така или иначе, сигурна съм, че ако се налагаха големи глоби и имаше строг контрол от страна на полицията, всички щяха да намерят начин да свикнат децата си на столчето както това е в много други страни. Не вярвам децата в България да са от някаква по-особена порода и да им е по-трудно да свикнат отколкото например децата в другите страни, където обаче удрят здраво през пръстите, ако нямаш столче.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 416
Добре де, момичета, не съобразявате ли времето за пътуване с режима на детето?
Ние например тръгваме на път веднага след като Дариа е обядвала. Това означава, че ще спи в колата поне 2 часа.
Когато отиваме на море, тръгваме рано сутрин /тя си доспива в колата/, спираме да закусим по пътя, както и тя и да видим една моя приятелка в Ст. Загора и то станало обед.

По същият начин процедираме и ние. Друг съвет не мога да дам, защото моите деца никога не са ми правили проблеми в колата - на 15-та мин. са заспали.

# 10
 • Мнения: 255
Аз имам същия проблем като теб ,но  детето ми е много буйно и когато не спи не мога да го удържа повече от 20-30 мин. на едно място, може би и вие сте така, а не е толкова до разглезване. Разбира се ,съгласна съм и с горните мнения. Ние правим така ,че си нагласяме пътуването според неговия режим и много ясно,че когато му е време за сън тръгваме на път.  Flutter

# 11
 • Мнения: 1 204
Да, понякога се е случвало да я взема на ръце. Сега разбира и мога да я залъжа, ако съм до нея. Като малка е имало случаи, когато плаче неутешимо и не се успокоява по никакъв начин, докато не я взема, а няма как да спрем. Попадали сме в големи задръствания, тогава съм вземала да я кърмя, но тогава колите мърдат на сантиметри и силен удар не може да има.
Напълно съзнавам рисковете и се старая да сведа тези случаи до минимум.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 4 373
Давам му една играчка в ръцете и не мърда  Simple Smile
На по дълъг път дори си поспива в столчето  Simple Smile Обикновенно тогава не карам аз и сядам при него отзад и го забавлявам  Simple Smile

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 273
desidani, напълно те разбирам. И ние сме същата картинка. И аз повече от всичко искам детето ми да е в безопасност, но то си е до дете. Моята не само не стои в столчето за кола, а не търпи да е дълго време и излиза от столчето за хранене, количката, проходилката #Crazy Просто има деца с по-буен темперамент и нашите явно са от тях.
Оставяла съм я да плаче близо час, колата ни направо се превръща в увеселителен парк от играчки, когато тръгнем на път, пеем с баща й и какво ли още не, но без резултат... Толкова обичаме да пътуваме, но тези сцени винаги ни помрачават настроението Sad
Моля се само скоро да премине този период Praynig

# 14
 • Мнения: 8 505
Стои,да.Никога не съм имала проблеми с това.Може би се дължи на факта,че тя винаги е пътувала само в него,дори и на най-кратки разстояния и вече го възприема като част от колата.А иначе е голямо диване,трудно стои на едно място (да не кажа изобщо).Но в колата компромиси не правя Naughty

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт