Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 май 2011, 17:49 ч.
  • Преглеждания  9 234  Мнения  169  Онлайн  1
Отговори
# 45
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 567
Всъщност кога се открива предизвикателството?Полунощ бг време ли?Малееееееееее като на избори hahaha

Ако Рая е вярна на принципите си към 11 ч вечерта твое време ще е стартирало Simple Smile

Реклама
# 46
  • in the middle of the nowhere
  • Мнения: 1 173
Всъщност кога се открива предизвикателството?Полунощ бг време ли?Малееееееееее като на избори hahaha

Ако Рая е вярна на принципите си към 11 ч вечерта твое време ще е стартирало Simple Smile
Абе не знам дали е "принцип" , ама преди да изляза за работа на Копривка снимките ги нямаше , затова ги качвам чак сега и отключих албума  Grinning

# 47
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 567
...ама преди да изляза за работа....

Това ново ли е????  newsm78
Много готини торти има и този път Simple Smile Браво момичета!!!

# 48
  • in the middle of the nowhere
  • Мнения: 1 173
          Откриване на 10-то Тортено Предизвикателство - Юни 2011 г .

   Дойде и първия юбилей на Предизвикателството , събрахме се за 10 ти пореден път !!! Благодаря ви дами за участието , за труда , за таланта който споделихте с нас !!!


 Линк към всички албуми http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/collections/72157627085215102/


Днес се обсъждат тортите на dimitrina73 и Panadila

Албума със снимки на dimitrina73 можете да видите тук : http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157627084773508/

Албума със снимки на Panadila можете да видите тук : http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157626960478245/

# 49
  • София
  • Мнения: 1 050
Хайде честито, мили колежки по това занимание, с юбилейно предизвикателство. За мен е само второ засега, но се надявам, че интереса ми към подобни предизвикателства няма да стихне.
Да взема да се изкажа, преди да съм излезнала на басейн, че после може и да не стигна до по-дълги постове, което е обяснимо.  Sunglasses Sunglasses Sunglasses
А, и да вмъкна умната мисъл, която нахлу в главата ми. Понеже темата е Професия/Хоби, а тортите за известна част от нас е хоби, за някои и професия, самата торта, както и да е декорирана, вече отговаря на темата.  Mr. Green Акъл за трима, казвам ви. Mr. Green

Димитрина, предполагам твоята торта е на тема икебана или декорация с цветя (тук вече акъла не ми стига как се казва това занимание).
Поначало, разглеждайки тортата, мен ме подразни наличието на гъбата, където се забучват цветята, но точно в този момент се досещам, че всъщност това е и идеята за правилно разчитане на темата. (Поправи ме, ако греша).
Цветятата са абсолютен разкош, най-много ми харесват класове жито. Божурите са прекрасни, цвета им много ми харесва. Борда е страхотен, страшно идеен, напомня ми беседка, макар че може би ти и друго да си имала предвид, например мрежа за оформяне на букети.  Thinking Ще разбера след твоето включване.  Grinning
Бих искала да видя и как си го направила.  Wink
Моите забележки са към чистотата на изпълнението - там има какво да се желае.  bouquet
Иначе тортата е пълна с  прекрасни идеи и на първо място един разкошен букет.

Панадила, предполагам и твоята торта е на тема декорация или опаковане. Поне на мен ми прилича на скъпо и елегантно опакована кутия.
Веднага да кажа, че аз съм в пълен възторг. Адски ми харесва! Такава невероятна красота и елегантност.
Липсват ми снимките от всичките страни обаче, както и отгоре.
Единствена забележка, че ми пустее отгоре, но може би е точно от това, че не виждам какво има.
Ще изчакам и обясненията.  Grinning

# 50
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Хайде да ни е честито предизвикателството. Винаги ми е едно такова вълнуващо и празнично някък с тези предизвикателства. И аз като колежката Свещунка се надявам интересът да не стихва. Ама си мъдрааааа, ного мъдра!  Hug

Дими, много твоя торта, ама като идея, композиция, цветове - просто Дими! Божурите са блестящи и идеята с оризона е страхотна, за да олекотиш. Житните класове с молд ли са правени и ако да с какъв? Иначе предполагам идеята е за хоби икебана или професия цветар, аранжор на цветя. Покритието нещо ми направи не много добро впечатление. Ти с гъмпейст ли ги прави нещата? Какво изразява борда?

Панадила, тортата ти е супер арт, изчистена, красива в приятен цвят, но идея нямам каква професия изразява, което не й пречи да ми е една от фаворитите. Липсват ми снимки от повече ъгли, малко са ми тези. Искам поглед отгоре, от друг ъгъл и така. И на двете торти не видях разрез, рядко пускат момичетата, а това ми липсва да си напълня аз очото.
Чакам разясненията ви какво има вътре, какви са тортите, рецепти разни...

Аз пък не си виждам албува с тортата, дисквалифицирана ли съм?

# 51
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Здравейте момичета. Да ни е честито новото тортено предизвикателство. Благодаря на Рая за усилията и за организацията!

Започвам с Дими.
Дими, това е торта в точно твой стил. Крещи отвсякъде ДИМИ. Букета е разкошен. Много ме зарадва идеята с оризона и цветето. Нямаше да се сетя да придам обем по този начин. Щях да плеска мм до припадък. Класовете жито също са страхотни. Как ги направи? Борда е много интересен.
Единствената ми забележка е като на другите. Чистотата на изпълнението. Малко ми кривее борда и някак при изрязването на фигурките са останали парченца, които не би трябвало да ги има според мен. Букета обаче за мен засенчва тези дребни недостатъци и като цяло съм възитена от тортата ти. Браво на теб.
Каква е вътре? Доколкото те познавам вкусът би трябвало да е истинско предизвикателство Simple Smile .

Панадила, тортата ти е много идейна с тази врътка отстрани.Харесва ми как си наслоила покритието. Най-тържествено ти заявявам, че идеята ще се краде и то в най-скоро време. вече я наместих в главата си  Laughing . Снимките са ми малко. Иска ми се и поглед отгоре. Какво е това кацналото на върха? Не го виждам добре и не мога да преценя? Само от тази страна ли има врътка? Как е борда от другите страни?
И разбира се въпрос за вкуса. Каква е на вкус?

# 52
  • sofiq
  • Мнения: 148
Честито 10 предизвикателство момичета.Хиляди благодарности на Рая .  bouquet

Свещичка ,защо не написа тия редове по-рано мила, за такваз глупавичка като мен дето и се участваше, но се сещах само за съвсем традиционни много правени торти на тази тема или такива дето съм сигурна че колкото и да се предизвикам все още не мога да направя.До последно бях във чуденка и не успях да измисля нищо и се отказах да участвам.Стига словоизлияния .
Дими,ако трябва да съм откровен на поради по горе изложените причини грам не можах да вдена за каквоидва реч.Добре че Свещичка разясни та и на мен ми светна крушката.Много ми харесаха божурите и житните класове,борда също.Това със оризона за обем е страхотна идея и аз никога не бих се сетила.Аз не съм от много знаещите и не съм сигурна кое как точно но ми се струва че другите ти торти сякаш не са правени от човешка ръка а тази нещо ми е кривичка по борда .Иначе самият борд е много интересен и много ми допада.И на мен ми е интересно каква е тортата от вътре,какъв вкус.
Панадила,много интересно решение със тази врътка отстрани.И на мен ми прилича на някаква прекрасно аранжирана и опакована кутия,но и аз не разбрах това отгоре какво е.Снимките са малко и  не мога да я огледам хубаво.Ще изчакам със нетърпение подробностите за тортичката.
Много се притеснявам че досега не съм коментирала във предизвикателството, да не съм объркала нещо.

# 53
  • София
  • Мнения: 113
Честито 10-то предизвикателство!
Започвам с благодарностите  към всички вас, които намирате сили, енергия и време, за да ни дарите с приятни емоции, да ни научите с опита си и да ни изненадате с нови техники и открития!   bouquet
Това предизвикателство започва по различен начин и това го прави още по-интересно. Разбърква ни мозъците и ни провокира да гадаем не само за темата, но и за използваните техники!
Дими с неповторимия си стил! bouquet Обожавам божури и твоят букет беше истинска наслада за мен! Нежно розови, перфектно изпълнени цветове в интересна аранжировка с полски цветя и житни класове... Сякаш ти самата си този букет... За мен професията е флорист, но съм сигурна, че има още нещо, идеята за което се крие зад борда. Бордът е много динамичен и сложен! Голяма игра е паднала. Лично на мен ми допада идеята за лека патина по фигурите. Това ме кара да приема тортата като стара работна маса, на която подреждат цветята... Чакам обаче с нетърпение подробностите относно вкус, техника, комбинация от материали и ... истината за замисъла!
Панадила, за мен твоята торта е едно ювелирно изпълнение на малка кожена чанта за крехка дама! С този цвят пепел от рози бих го нарекла аз, тортата веднага прикова погледа ми! Надиплена фина кожа, от която е изработена нежна роза. Цветът и лекотата на материята, която си постигнала са завидни! Перфектно съвпаднати гънки, което придава изящност и финес на произведението! Техниката на покриване ми изглежда доста трудоемка и изискваща голяма прецизност! Моля те дай повече инфо за изработката на тази красота - как определяш размера на нужните за моделирането парчета, какво е покритието, та позволява изтъняване до прозрачност и същевременно има кадифена мекота, и не на последно място - вкуса на тортата! На мен също ми липсват снимки от по-близък план и друг ъгъл, но... това не ми пречи да се наслаждавам на изящността на тортата!   bouquet

# 54
  • Canada
  • Мнения: 139
Привет от мен момичета!Честито ни 10 предизвикателство!Рая благодаря за организацията и отделеното време!  bouquet
 
Започвам с обясненията....идеята на тортата ми е представянето на дизайнерската професия.Хора на които безкрайно се възхищавам,и както казва Джеф(Черешката на тортата) "навсякъде виждам торти",така явно дизайнерите се въудошевяват от всичко.Преди време попаднах на снимка на портмоне-много елегантно,много съвършенно и нещо което няма да се намери из моите вещи hahahaМесеци ми се искаше да я направя тази торта и все няма време,и все други неща приоритети....Юни имах РД и си казвам "или сега или никога".Е,даааа,но почнаха жеги по 40 градуса и имах готова торта,но не си помислях даже да я декорирам.Тук искам да благодаря за милите пожелания на Искроне,която си мисли,че като одъртях с една година и взех да не виждам hahahaТо не беше червено,то не беше големина на шрифта!Благодаря и на Албенка,Дитсан,Шеметка,Стаси 76 и Леля ОГ  bouquetПросто не ми се щеше да се обаждам в другата тема като черна станция щом не коментирам там работата на момичетата
Тортата е Медовик по рецептата на Пепи и вътре е с двойно количество сметанов крем.Нали бях се отказала да я украсявам щедро,щедро я напълних с крем.И като почна едно изтичане на сок.... ooooh!Бяхме я преполовили и се случи да е по-хладно един следобед,около 30 градуса,детето спеше....и се захванах да си направя портмонето.Новото за мен беше работата с шоколадов клей.Така ще му казвам,защото е малко по-различно от Шоколадовото тесто на Ванчето,и е доста далеч от шоколадовия фондан.Което разбрах е,че се топи много лесно и затова го смесих с фондан,долу-горе се работеше.Самото налепяне на тортата не е сложно,лошото беше,че масления крем не се задържаше на премократа ми торта.Мазвах по малко и веднага лепях клея.Не ми хареса как се получи.Далеч по-грубо от очакванията ми EmbarassedАма те очакванията ми са били на ненужната висота явно.Да вметна,че клея се оцветява по принцип с бои на маслена основа,а не гелови.Може да се оцвети малко фондан с гелова боя и да се премеси с клея,така правих и аз.
Това е линк с рецепти за шоколадов клей
http://www.joyofbaking.com/ModelingChoc.html
Друго нещо специфично не се сещам,но ще отговоря на въпроси ако мога Mr. Green

Свещичка нямам други снимки от други ъгли,защото само това е лицето и дори не ми дойде на ум за други снимки newsm78.Отгоре и отстрани няма никаква декорация,нищо Mr. Green
Марулка ще имаш снимка на разрез WinkМен разрезите ме вдъхновяват Crazy
Копривка врътката трябва да напомня роза,а отгоре бялото е закопчалката.Няма борд,аз нещо много ми вадят очите тея бордове по принцип,някак нарушават линията на тортата.... Rolling EyesДолу отпред има няколко листенца уж от роза....там ми се стопи покритието и течеше сок,исках да го замаскирам,но не подбрах правилния размер листа за целта Confused
Дитсан и аз много се удех дали ще се впиша в темата,и дали правилно я тълкувам.И няма какво да му се притесняваш на коментирането,казваш си каквото мислиш и готово Wink


а това е вдъхновението ми

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 21:48 от Panadila

# 55
  • sofiq
  • Мнения: 148
Panadila,благодаря за инфото и разясненията.Сега вече след като видях снимката на портмонето разбрах какво е това отгоре-закопчалка.Страхотно се е получило,и врътките и всичко .Поздравления!

# 56
  • Canada
  • Мнения: 139
Дими поздравявам те за много различния ти стил!Винаги показваш нещо ново,винаги представяш интересни рецепти,и винаги носиш настроение  bouquetАз си мисля,че твоята идея пресъздава сцената като цяло.Дейстие на артисти пред публика,аплаузи и цветя.Белият борд с тичащи фигури обаче ме навежда на мисълта за спортни изяви...Цветята са прекрасни.Божурите са много живи,житните класове също.Идеята с ризона е супер.И аз бих наслагвала пласт след пласт като Копривка GrinningЧакам с нетърпение поясненията  bouquet

Didocia разгада ти гатанката hahahaЦвета и аз така го наричам,но може би още малко черно нямаше да навреди.За тънкото разточване-още можеше да се желае,не е достатъно тъкно за да е повече "плат/кожа" отколкото зархарно покритие,но не си измазах тортата добре и щеше да личат неравности.Напасването е много лесно и прощава грешки и неточности Mr. GreenЗа размера на парчетата-ми не го определям предварително.Покривам където е нужно и после със скалпел махам ненужното.
Дитсан,ама друго си е като видиш оригинала Joy

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 21:49 от Panadila

# 57
  • варненка от София
  • Мнения: 4 651
Чудноооо, чудно е наистина. Сега със снимката на оригинала съвсем ме заплени. Може би нямаше да е зле, ако си гонила прилика с чантата от снимката да дъстнеш малко с перленко, но и така не се губи от красотата. И много, много благодаря за разреза, друго си е да види човек, да напълни уста със слюнка и така...

# 58
  • in the middle of the nowhere
  • Мнения: 1 173
Дими в замисъла на тортата ти се крие нещо повече от букет цветя , борда с фигурките в движение го издава , затова сега мога само да "гадая " - ще изчакам обяснението .

 Самата торта , както всички са казали преди мен , си е точно в твоя стил - различна !!! Много ми харесва това зелена , определено е смесване на няколко вида бои - кои ?  Божурите са красиви , с малко дъст тук , там щяха да са идеални . Много ми харесват и житните класове , "сухите " допълнения изглеждат малко груби , но знам че не изневеряваш на принципа си и искаш всичко да е ядливо , а със спагети това  няма как да се постигне .
 Белия борд е много интересен , очаквам обяснението по направата му . Канта при основата обаче ми се струва излишен -идва ми голям .

Панадила  да почвам ли да "освирквам"  Joy ...ма много си ми далече в таз Канада , няма да ме чуеш .... Joy
  Тортата и оригинала определено си приличат , така че спираме със освиркането  Mr. Green . Идеята ми харесва , правилно каза Ани - темата може да се тълкува по толкова различни начини . Това което бих променила аз е леко да се скоси  както е при оригинала - да не стои толкова "правоъгълна " . Как си се наела при 40 С да покриваш с шоколадово тесто не знам ...то това чудо се топи и кондензира ужасно  ooooh! .  Споделям мнението на Марулка - малко перлен прах и щеше да предаде още по-реален вид на чантичката .

 За разреза няма да говорим - убождам Медовик , стига да има кой да ми го разточи - много трудоемка тази торта , ей  ooooh! . Ти само със заквасена сметана ли я направи , или ?

Марулка  Rolling Eyes там е албума , или нещо не съм добавила  newsm78

Дими е на море , надявам се да се включи надвечер

# 59
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 567

Марулка  Rolling Eyes там е албума , или нещо не съм добавила  newsm78

И аз не виждам тортата на Марулка.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт