Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 4 266
Хайде и мен ме запалихте и аз ще правя торта или по скоро тортИ за рожденния ден на Малчо
влюбих се в тази
http://www.party-cakes.com/images/1stclowns1.jpg

ще трябва да си изработя някои неща от захарно тесто - главички ръчички, обувчици ... някой ако знае как се забърква да помага Smile   chef  chef

другите фаворити са ми:
http://www.party-cakes.com/images/Race_track.jpg (вече с е снабдих с колички:))
http://www.party-cakes.com/images/rainbownclouds.jpg
http://www.party-cakes.com/images/spiderman_on_building.jpg
http://www.party-cakes.com/images/eyore.jpg
http://www.party-cakes.com/images/Care_Bear_drawing.jpg (но със синьо мече)

ще се потренирам първо как се рисува със сметана за да преценя колко съм добра и после ще действам

Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Ето тук има рецепти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19858.0 , но съм виждала и други. Задай в тъсачката - фондан и марципан и ще ти излязат още! Успех и се похвали с творението! Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 4 266
Ето тук има рецепти: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19858.0 , но съм виждала и други. Задай в тъсачката - фондан и марципан и ще ти излязат още! Успех и се похвали с творението! Very Happy

Благодаря Наталина, аз пробвах (с тесто за фурки и други подобни Smile)
ама като не знаех наименованието му Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 266
Благодаря отновао и да задам един тъп въпрос за бадемите те суриви трябва да бъдат или печени
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Сурови и обелени! Белят се, като се залеят с гореща вода и се оставят малко - кафявата люспа пада много лесно. После изсушаваш и мелиш ситно.

Но ако питаш мен втората рецепта е по-лесно изпълнима, а и класическият марципан не се харесва на мнго хора - но, ти решаваш!
Цитирай

София

Мнения: 4 266
Отново благодаря .. но щом са сурови определено няма да се хареса първо от мен Smile
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Привет и от мен,
много хубава идея, че си решила сама да направиш тортата за първия рожден ден  Love Смятам, че е много по-добре от купените, а и с малко фантазия и продукти стават не по-лоши на външен вид.
Аз също правих миналат седмица тортата за РД На диана и ето как изглеждаше:


Самият клоун е от марципан за моделиране, с него се правят невероятни неща. Под декорацията имам нещо като фондан, за който е споменала и Наталина. Успех и ще чакаме снимки!  Hug
Цитирай

USA

Мнения: 62
Този вид украса се прави от маслен крем.Тук използваме специална бяла изкуствена мас за този вид крем.Също може да се замини с краве масло или маргарин.Ето и рецептата:

***1 кг пудра захар
***1 супена лъжица сух белтък
***250 гр масло или маргарин
***2 супени лъжици вода
***ваниля или друг вид екстракт
Разбиваш с миксера маслото, водата и ванилята на крем.Добавяш пресятата пудра захар и сухия белтък.Крема става много гъст.Можеш да добавиш вода за да се получи малко по рядък крем за да покриеш тортата.За да направиш телата на коуните слагаш накраиник с цвете.Шприцоваш телата.Главичките са пластмасови.Но ако искаш можеш да ги направиш от същият маслен крем като добавиш още пудра захар зада се получи тесто.

6о6i, тортата ти е станала много красива.
Цитирай

München

Мнения: 2 567
Хриси, изчисти си пощата, че не мога да ти правя ЛС.
Сори за оффа  Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 49
Здравейте момичета, от няколко дни чета темата защото и аз реших да направя някои вкусни изненади на детенцето за Коледа. Относно това как се правят захарните фигурки ще ви кажа ,че това е много просто  chef Рецептата за тестото ми я каза мой добър познат сладкар, а тя е много проста: Смесват се  един белтък и пудра захар в такова съотношение,което ти трябва да прецениш сама. Имам впридвид , че тестото трябва да стане като пластелин , да може да се моделира с него.  Затова не мога да кажа колко точно пудра захар трябва. Ако пък се сложат два белтъка , захарта съответно ще е повече. Гледайте все пак яйцата да са пресни!!

После се оцветява в различни цветове и си правите каквото ви хрумне.Това е начина по който се правят разните захарни фигурки в сладкарници като "Лъки" и т. н.
Тези дни моя познат ще ми покаже как се правят точно розички и разни такива неща и ще ви пиша пак Very Happy
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Ето от мен малко идеи за захарни фигурки и разни други украси на торти :

http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=102
Цитирай


Мнения: 4 009
3ори, страхотни са идеите в темата, към която си дала линк!  Peace

Само в рецептата за тестото за фигурки не разбирам какво е "сгущеное молоко".  Rolling Eyes
Цитирай

sofia

Мнения: 103
3ори, страхотни са идеите в темата, към която си дала линк!  Peace

Само в рецептата за тестото за фигурки не разбирам какво е "сгущеное молоко".  Rolling Eyes


сгущеное молоко - кондензирано мляко
Цитирай


Мнения: 4 009
Мерси!  Mr. Green
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.