Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
600-614 от 747 отговора
Lodsi , благодаря!  bouquet
Цитирай


 ot dosta vrme nasam vkushti si polzvame mashina za hlqb, mn e udobno, nai-vajnoto po-zdravoslovno (ot kupeniq hlqb). v kutiqta si imashe knijka s recepti za razlichnite vidove (kak trqbva da se prigotvq testoto s rzlichnite mu sustavki) mn sum dovolna   Wink
Цитирай


Имам един бърз въпрос.
Програма сладка някой ползвал ли е?
/имам малко къпини/
Цитирай


Имам един бърз въпрос.
Програма сладка някой ползвал ли е?
/имам малко къпини/
има които са я ползвали.
има и доволни от сладката , но има и потърпевши- с развалени машини.
все пак машината е за хляб и е хубаво да се използва по предназначение.  bouquet
Цитирай


моята има програма  JAM
Цитирай


моята има програма  JAM
ми то май всички машини имат такава програма  bouquet
Цитирай


Аз съм правила сладка с моята. На програмата Jam. От меки плодове става супер.

Иначе не мога да догодя сладкишите - стават като сладък хляб и не ни харесват.
Цитирай


наистина хляба не се е получавал от маята.днес пробвах с жива мая и стана страхотен хляб  Peace много благодаря на всички за помоща и съветите  Hug
Цитирай


Тези дни правя хляб със семена страхотен става.Рецептата  е от тук от форума.Реших да ви го покажа Very Happy
Цитирай


keisi-f, в събота и аз го правих. С жива мая директно извадена от хладилника. Не знам дали това е причината, но моя не бухна много. Хубав е, добре изпечен, ядем си го, но обикновено хлябовете ми напълват машината, а този не стана така...
Аз пък направих страхотен сладък хляб по рецепта от предните страници. С масълце и сладко от боровинки беше наистина невероятен  Love
И шарлотата правих, стана много хубава и тя. Но аз не съм фен на ябълките и не можах да оценя сладкиша по достойнство  Laughing Мъжа ми много го хареса обаче!
Цитирай


Аз винаги вадя маята директно от хладилника и я натрошавам върху брашното, не съм имала никога проблем с бухването. Имала съм проблем единствено с вида мая, не ми бухва добре маята Виво (или Вива, да не бъркам името) и купувам само Yuva - с нея не съм имала фал никога.

Последните два хляба експериментирах с котидж сирене, добавих 50 гр. към айряна, съответно намалих с толкова течността и хлябът стана много хубав. Всъщност все се каня да пробвам с крема сирене, но домашните го изяждат щом купя, та пробвах с котидж и съм много доволна от опита.  Peace
Цитирай


И аз да си кажа - сладкият хляб беше уважен у дома, много се хареса, благодаря за рецептата  bouquet!Хлебчето със семенцата и то много вкусно става.

Didranad , откакто ми даде указания за работа с жива мая - само така си правя хлебчетата, много съм доволна, благодаря ти  Hug.

И за хляба с айрян на Лабрекс трябва да споделя - много вкусен, като кифличка е  Hug.
Цитирай


Didranad , откакто ми даде указания за работа с жива мая - само така си правя хлебчетата, много съм доволна, благодаря ти  Hug.

Това щях да питам, досега не съм ползвала жива мая и ми е тъмна Индия  Mr. Green Моля да споделите как и какво точно правите, благодаря! Hug
Цитирай


За живата мая - много е лесно. На 500 гр. брашно слагаш четвърт кубче мая. Обикновено маята е към 40-42 гр. режеш си я на 4 и ти стига за 4 хляба. Самата мая я натрошаваш отгоре върху брашното, т.е. рецептата е същата като със суха мая и също поставяш маята последна и върху брашното.
Останалата мая я завиваш хубаво (да не покафенява от притока на въздух) и я държиш в хладилника до следващия хляб.  Laughing
Цитирай


Благодаря, DidranadHug

Да се похваля с моето хлебче с кефир (айрян), стана много вкусно, омехохме го скорострелно. Mr. Green

Цитирай


600-614 от 747 отговора