«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора

—офи€

ћнени€: 310
»мам операци€ на корема с вертикален разрез от пъпа надолу.
ћина почти месец, а не намирам в нета подход€щи съвети за възстанов€ване, например:
- колко е полезно да се натоварва човек (като напътстви€ от лекар имам само забрана да вдигам над 1 кг., но да си призна€, и аз не съм разпитвала по-подробно при изписването.)

- тр€бва ли да се носи ластичен колан, какъв, откъде да се купи, кога да се носи - през ц€лото време, само денем, само нощем, само в изправено положение или ...?

- може ли да се прави н€каква гимнастика за заздав€ване на мускулатурата? ќт кой ден след операци€та? Ќ€кой има ли подход€щ комплекс от упражнени€?

- може ли да се шофира и също - от кой ден?

- други съвети и лични наблюдени€, които може да са от полза.

Ѕлагодар€ предварително!
÷итирай

–усе

ћнени€: 496
Ќосенето на широк колан е задьлжително 3 дни след операци€.—поред случа€ се определ€ и колко да се носи.јз носих 3 мес.,но мо€та операци€ хоризонт.-козметична.“ам ми беше направено  секцио преди год и затова лекар€ прецени ,че е вьзможно на сьщото м€сто да бьде направена операци€та,защото сьм била млада и да не ме "окепаз€т"                                  .јз ст€гах много колана,движих се много и по-бьрзо се вьзстанових.Ќе пишеш каква точно е операци€та.Ќа мен ми извадиха от там/вьпреки малки€т разрез-12 шева/н€кой друг орган.–ано е за гимнастика.“и най-добре ще усетиш кога можеш.—поред мен след 3-4 мес. можеш да започнеш  с леки  корем. преси.—поред това как се чувстваш,ще си решиш по нататьк.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 310
Ѕлагодар€, elbosi ,
извадиха ми матката с гол€ма миома.  ато бонус - и апендикса, в който имало н€какви натрупвани€.
ѕовдигнаха ми влагалището, смъкнато след 3 раждани€.
“ри в едно направо.

 ъсно ли е вече за колан ( 28ми ден ) или има смисъл да купувам?
÷итирай

–усе

ћнени€: 496
»зумих се.—лед такава операци€,даже и  да спест€т нещо ,колана не го пропускат.„ервата се смькват надолу и за да се избегне изсипване се носи колана.ƒобре,че е само матката.Ќа мен почти всичко/половин €йчник ми остана/. упи си колан .¬€рно сьс закьснение,но все ще е от полза.» това са хуманисти ooooh!.»ма упражнени€ за ст€гане на влагалище/¬ седнало положение ст€гаш и отпускаш влагалището/.Ќо може би тр€бва да изчакаш още малко. огато пробваш,сама ще усетиш можеш ли.ј за диета не ти ли споменаха?ѕредполагам и при такава операци€ се вад€т червата,н€колко дни без храна и после с постепенно захранване с определени храни,докато се нормализира организма.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 310
ѕреминах успешно през захранването и съм доволна от работата на цели€ екип. ћисл€, че не се е стигало до изваждане на червата, но не мога да съм сигурна, защото не разказват подробности по принцип, освен ако е важно.  »мам добра коремна мускулатура и не усещам дискомфорт / смъкване на червата. ƒаже обратно, коремът ми се е поприбрал, защото има по-малко съдържимо в него.  Smile
¬ ста€та имаше още 2 жени с подобни операции, на т€х също не са казвали за колан. ћоже би сега се отрича?
ƒвижа си добре коремните мускули, но внимавам да не ги преумор€вам. ѕрав€ много лека утринна гимнастика 15 мин., ко€то е предимно за ставите, но раздвижва внимателно и всички мускулни групи.
— мускулите на влагалището н€мам никакъв проблем - все така добре са си, както преди операци€та.
÷итирай

–усе

ћнени€: 496
Ќе разбирам тогава защо задаваш вьпроси,след като си доволна от екипа.—ледователно тр€бва да са те уведомили за всичко.ј колана сьс сигурност не се отрича.
÷итирай

–усе

ћнени€: 496
» ако се замислиш-как са ти извадили матката?— такьв шев може ли да е от друго м€сто?„ервата се изваждат и сто€т вьв вода мисл€,за да не изсьхнат.«атова след такава операци€ захранването е постепенно,диета и т.н.!„ервата тр€бва да се намест€т.¬иждам,че доста неща не са ти казали.
÷итирай


ћнени€: 27
«дравейте! Ќаскоро ме оперираха - черен дроби жлъчка. –азрезът ми започва под гърдите и е по цели€ корем г-образно. ћинал е месец. Ќос€ колан в изправено състо€ние - казаха ми да го прав€ два месеца, и засега всичко е наред, но усещам корама си много раздут-особено от страната с отстранените органи. »нтересува ме той ще се прибере ли, мога ли да прав€ н€какви упражнени€ за целта. Ѕлагодар€ предварително.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-7 от 7 отговора