Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Велико Търново/Бургас

Мнения: 1 154
За какво ползвате подправката карамфил?
Аз за сега само за коедното таралежче
Цитирай

USA

Мнения: 4 630
Слагам карамфила в тиквен пай, а също се слага и в ошафа (компот от сушени плодове), който се приготвя за Бъдни Вечер
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей Very Happy

Има много приложения и в сладката и в солената кухня!

В сладката при различни компоти, ошафи, меденки и други сладкиши.

В солената напр. при приготвянето на кисели краставички, но като цяло в индийската кухня.

Една идея от мен - когато вариш ориз(напр. за ризото, или за нещо китайско), обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза(след това я изхвърли). Оризът ухае превъзходно!

И още една идея да декорация по Коледа - набоцкай карамфилчета според фантазията, на портокал - красиво е и ухае приятно. Можеш да го закачиш на панделка на прозореца или полилея!

А, сега се сетих, че задължително го използвам при направата на доматен сос за спагети

Дано съм помогнала! Поздрав!  Very Happy
« Последна редакция: вт, 06 дек 2005, 23:21 от natalyna »
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Аз пък го тургам почти навсякъде Smile У нас се готви с много подправки.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Ползвам го само около Коледа - в меденките и в ошафа.
Цитирай
Тази подправка улеснява храносмилането - слагай я на по-тежки ястия - зеле например.
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Наскоро правих "Бисквитени резенки " и сложих в тях - станаха разкошни  , но я слагам в почти всичко в което има канела .
Цитирай

somewhere in between

Мнения: 235

... обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза (след това я изхвърли). ...


Набоден по този начин, карамфилът може да се ползва, освен при варене на ориз и при варенето на всякакъв вид месни бульони.
Аз го слагам и във винен кебап и заешка капама. 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.