Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 дек. 2005, 20:05 ч.
  • Преглеждания  524  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Велико Търново/Бургас
  • Мнения: 1 154
За какво ползвате подправката карамфил?
Аз за сега само за коедното таралежче

Реклама
# 1
  • USA
  • Мнения: 4 630
Слагам карамфила в тиквен пай, а също се слага и в ошафа (компот от сушени плодове), който се приготвя за Бъдни Вечер

# 2
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Здравей Grinning

Има много приложения и в сладката и в солената кухня!

В сладката при различни компоти, ошафи, меденки и други сладкиши.

В солената напр. при приготвянето на кисели краставички, но като цяло в индийската кухня.

Една идея от мен - когато вариш ориз(напр. за ризото, или за нещо китайско), обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза(след това я изхвърли). Оризът ухае превъзходно!

И още една идея да декорация по Коледа - набоцкай карамфилчета според фантазията, на портокал - красиво е и ухае приятно. Можеш да го закачиш на панделка на прозореца или полилея!

А, сега се сетих, че задължително го използвам при направата на доматен сос за спагети

Дано съм помогнала! Поздрав!  Grinning

Последна редакция: вт, 06 дек 2005, 23:21 от natalyna

# 3
  • София
  • Мнения: 30 527
Аз пък го тургам почти навсякъде Simple Smile У нас се готви с много подправки.

# 4
  • София
  • Мнения: 3 550
Ползвам го само около Коледа - в меденките и в ошафа.

# 5
Тази подправка улеснява храносмилането - слагай я на по-тежки ястия - зеле например.

# 6
  • в Бургас
  • Мнения: 3 251
Наскоро правих "Бисквитени резенки " и сложих в тях - станаха разкошни  , но я слагам в почти всичко в което има канела .

# 7
  • somewhere in between
  • Мнения: 235

... обели една глава лук, набоцкай на нея 10 карамфилчета и я сложи да се вари с ориза (след това я изхвърли). ...


Набоден по този начин, карамфилът може да се ползва, освен при варене на ориз и при варенето на всякакъв вид месни бульони.
Аз го слагам и във винен кебап и заешка капама. 

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт