ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 029
  • 728
  •   1
Отговори
# 60
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СРЕДИЗЕМНОМОРСКА САЛАТА



маруля и градинска салата
2 парчета пушена сьомга
½ консерва риба тон
пармезано /в БГ заместваме с извара или Ескуиза/
ивички печени червени чушки
малки кисели краставички.

Измиваме марулята и градинската салата, изцеждаме ги и ги слагаме накъсани в чинията. Прибавяме отгоре рибата тон и парченцата пушена сьомга.

Разпределяме сиренето и в центъра подреждаме ивичките чушки и около тях краставичките.

# 61
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕ СЪС СИРЕНЕ ПО ФЛОРЕНТИНСКИ



1 зрял домат
малка консерва доматен сок
4 пилешки пържоли
замразен или пресен спанак
4 парчета обезмаслено сирене /за БГ Ескуиза/
босилек
чесън на прах
щипка сол

Сложете в чиния пилешките пържоли и в МВ за 5 минути на 800 В.

През това време нарежете на кубчета домата, смесете го с доматения сос, чесъна, босилека и солта. Изстискайте добре спанака, ако използвате замразен.

Когато станат готови пържолите, сложете отгоре спанака и върху него парчетата сирене. В образуваните празни места попълнете с доматетения сос с босилек.

Връщаме отново в МВ за 7 минути на 800 В, докато видите, че сиренето се е запекло.

Това е много вкусно ястие, освен че е богато на протеини и фолиева киселина.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Пиле със сирене по флорентински - стр.5 . За съжаление нямаше спанак на магазина тази вечер , та го направих без него. Наредих три пържоли от филе в правоъгълна йенска тава като ги овалях с пикантина за пиле. Направих сос от доматено пюре от кутия около 250 мл с две щипки босилек и едно пакетче стевия , за да "убие" киселинността на доматито и го разпределих върху пържолите и дупките около тях. След това смесих 3с.л. ескуиза с 3 с.л. кисело мляко и него го разпределих отгоре. Затворих с капака и пекох във фурната , не в МВ , около 50 мин. без предварително загряване. Накрая настъргах кашкавал /за трета фаза/ и го върнах във фурната без капака , колкото да се разтопи кашкавала. Стана невероятно сочно и страхотно вкусно ! Следващия път ще го направя и със спанака - сигурно ще стане още по-добре !

   

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 22:56 от smileys

# 62
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КЮФТЕНЦА С ДОМАТИ



/На снимката се вижда грах. Авторката е коригирала по-късно рецептата и е заменила с парченца чушка/

За кюфтенцата:

400 г пуешка или пилешка кайма
чесън на прах
магданоз
2 супени лъжици пшенични трици /може да варирате количеството, в зависимост от вкуса/
щипка сол
1 яйце

За доматения сос:

2 супени лъжици зелена чушка на малки парченца
морков на парченца
½ чаша бульон
настъргани домати

За да направим кюфтенцата, омесваме в купа каймата, чесъна, магданоза, солта, триците, яйцето. Оформяме кюфтенцата. По-добре да са по-малки.

През това време слагаме в МВ за три минути на 800 В моркова и чушката с бульона.

Вадим от МВ моркова и чушката с бульона и изсипваме част от него, за да не стане ястието прекалено течно. Добавяме тънък слой настъргани домати, отгоре нареждаме кюфтенцата, върху тях – още едни тънък слой домати. Връщаме в МВ за още 15 минути.

Тъй като различните МВ пекат различно, разполовете едно кюфтенце, за да видите дали е готово за консумация. Ако не е, върнете ястието за още 7 или повече минути.

# 63
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КАЛМАРИ НА ТЕФЛОНОВА СКАРА



калмари /размер среден-малък/
чесън на прах
магданоз

Слагам ги предварително за 3 минути на максимална мощност в МВ, за да станат полуготови.

След като ги сложим на тефлоновата скара, ги поръсваме с чесън на прах и магданоз. Обръщаме ги един път, поръсваме отново с подправките. Оставаме да се запекат добре.

Един трик: За да не залепват много, слагам няколко капки вода на скарата.

# 64
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕ С КЪРИ



пилешко месо на парчета
чесън
сол
магданоз
1 обезмаслено кисело мляко /125 г/*
къри /количество според индивидуалния вкус/

Слагаме месото в тефлонов тиган, добавяме солта, чесъна и магданоза. Бъркаме често с дървена шпатула. Прибавяме киселото мляко и кърито. Бъркаме.

Когато поизври сосчето, което е пуснало месото и млякото, дърпаме от огъня.

----------------------------------------------------------------------------------------------
*Много често приготвям подобно ястие, защото става много вкусно. Аз слагам в тигана ситно нарязан лук и пилешко, за да се запекат. Бъркам често. След това добавям на месото от 1 пиле 4 обезмаслени кисели млека /общо 500 г кисело мляко/, няколко лъжици дижонска горчица, сол, черен пипер, къри и шафран. Докато поизври течността, пилето е напълно готово и остава много вкусен сос към него.

Не съм се сетила точно това да снимам, но изглежда като снимката от сайта, но с повече сос.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 16:51 от smileys

# 65
  • Испания
  • Мнения: 37 503
САЛАТА КАПРЕЗЕ



1 топка моцарела /за БГ Ескуиза/
1 голям домат
листа босилек
риган
чесън на прах

Разрязваме на парчета моцарелата и домата.

В чиния подреждаме парчетата домат, слагаме отгоре сиренето. Поръсваме с ригъна и чесъна.
Може да украсим с листа босилек.

На снимката се виждат капки от зехтин, който не е разрешен.

# 66
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МОРСКИ ШИШЧЕТА



За 4 шишчета:
8 сварени скариди
доматчета чери
8 парчета обезмаслено сирене /в БГ няма достатъчно обезмаслено сирене/
чесън
ригън

Запечете скаридите на тефлонов тиган. На всеки шиш редете: скарида, доматче, сирене, скарида. Може да сложите кисела краставичка, малки лукчета, сурими.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:13 от smileys

# 67
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КАНЕЛОНИ СЪС СИРЕНЕ



филийки пуешка шунка
сирене лайт /за БГ извара или Ескуиза/
магданоз

Върху филийките шунка наредете сиренето /изварата или сирене за мазане/. Навийте на руло, като канелони, поръсете с магданоз.

Сложете в МВ за 4 минути на максимална мощност.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Можете да проявите въображение. Тази рецепта ви дава идея за нещо ефектно, режимно и вкусно, което можете да направите. Аз съм правила със запечени в тефлонов тиган кайма и малко лук, извара и варени яйца /последните два продукта пасирани/. След това доизпичам канелоните в тефлонов тиган или на скара.

# 68
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПЛОДОВА ПИТА

/неподходяща за I и II фаза/



За една пита с дължина около 20 см
1 яйце
4 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
2 чаени лъжички бакпулвер
2 чаени лъжички обикновено царевично нишесте
подсладител /на вкус/
2 кайсии


Приготвянето е лесно: разбъркваме яйцето, млякото на прах, бакпулвера, подсладителя и нишестето до получаване на хомогенна смес.

Изсипваме сместа в правоъгълна форма /силиконова, ако не е, застиламе с хартия за печене/, като се стараем да е тъничка /около половин сантиметър/. Подреждаме кайсиите, нарязани на парченца, като ги натискаме да леко.

Печем 10-12 минути на 180 градуса. Ако се наложи, оставете малко повече време само да долен реотан. След това оставаме да изстине на стайна температура. Съхраняваме в кутия с капак.

Източник: същият

Ей, разготвиха се нашите дюканки! Не че преди не са, ама се вдъхновиха да изпробват и тези рецепти. Току-що получих снимки и варианта на veroni76.

Здравей Смайлсче!
Днес яхнах кухненските пробори. Направих плодовата пита от 5-та страница. Само че, нарязах праскова на полумесеци. Вместо маисена сложих 3 л. овесени и 3 л. пшеничени трици и 2 вместо едно яйце. Сложих и 1/2 ч.чаша кис. мляко, за да разбия в нея бакпулвера. Другите неща са по рецептата. Стана доза за 2 дни. Но е за третофазнички, като мен Mr. Green

Отгоре е поръсила с канела.











И аз я направих днес. По-скоро е по рецептата на Верони, защото използвах нейните изменения. Различното е: отгоре сложих 2 1/2 кайсии, подсладител 11 пакетчета по 1 грам, вътре в самата смес сложих канела.

Сурова

Изпечена



Време за печене не засичам. Поглеждам и проверявам как се пече. Винаги включвам само отдолу фурната за последните десетина минути.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:39 от smileys

# 69
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КРЕМ-СУПА ОТ ТИКВА



тиква /400-500 г/
глава лук
1 морков
сол
скилидка чесън
извара

В тенжера с вода сложете тиквата, обелена и нарязана на парчета, нарязаните лук и морков.

Когато се сварят, изцедете и сложете в купа. Добавете обелената скилидка чесън, щипка сол и 2-3 лъжици суха извара. Пасирайте с миксера.

При сервиране може да украсите според въображението си.

----------------------------------------------------------------------------
На снимката е украсена със сусам.
 

Последна редакция: ср, 03 фев 2016, 16:26 от smileys

# 70
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СЛАДЪК ХЛЯБ СЪС СЛИВИ

/неподходящ за I и II фаза/



250 г пълнозърнесто брашно
1 пакетче суха мая
подсладител
5-6 сливи, наарязани на парченца
1 яйце
100 г обезмаслено прясно мляко
1 чаена лъжичка канела

Пасираме всички продукти с миксера, може да се меси и на ръка.  Оставяме тестото да втаса, докато удвои обема си.

Печем във фурната на 200 градуса.

Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/

# 71
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПУДИНГ С МЕСО И ЗЕЛЕНЧУЦИ



150 г телешко месо
70 г пилешко месо
50 г лук
половин стрък праз лук
70 г тиква
1 морков
3 яйца
1 чаена чаша обезмаслено прясно мляко
млян бял пипер
магданоз
½ чаша бульон
сол

Сложете в тенджера с малко вода и бульона нарязаните меса, зеленчуците и магданоза. Когато се сварят, извадете продуктите със сито и оставете в съд да изстинат.

Разбийте белтъците на яйцата на сняг.

Отделно разбийте жълтъците с прясното мляко и малко сол и бял пипер и прибавете към тях вече изстиналите продукти, сварени в тенджерата. Добавете разбитите белтъци, внимателно бъркайки отгоре-надолу до получаване на еднородна смес.

Изсипете в силиконова форма и печете 35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Може да сервирате с дюкански бешамел.

Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/

# 72
  • Испания
  • Мнения: 37 503
САРДИНИ В ПЛИК ЗА ПЕЧЕНЕ ИЛИ ФОЛИО



4 сардини
1 малка глава лук
25 г праз лук
1 домат
чесън на прах
Сложете сардините, нарязаните лук и домат, чесъна в плик за печене или направете пакет от алуминиево фолио. Печете 25 минути на 200 градуса.


Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/

# 73
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТОРТА С ЯБЪЛКИ

/неподходяща за I и II фаза заради ябълката/



2 супени лъжици овесени трици
1 супена лъжица пшенични трици
100 г обезмаслено сирене за мазане
4 белтъка
2 супени лъжици извара
канела
половин ябълка
1 лъжичка бакпулвер
1 супена лъжица обезмаслено прясно мляко

Затоплете фурната на 180 градуса.

Разбийте много добре всички продукти, без ябълката. В силиконова форма изсипете получената смес. Нарежете половината ябълка на фини парчета и я подредете в сместа, като леко я притиснете.

Печете 35 минути /фурните пекат различно, затова опитайте готовността с клечка за зъби/. Поръсете леко с подсладител, придава й по-блестящ вид.


Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 23:42 от smileys

# 74
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СЛАДКИШЧЕТА С КАФЕ И КАНЕЛА



1 яйце
1 белтък
2 супени лъжици овесени трици
1 супена лъжица пшенични трици
2 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
1 супена лъжица нес кафе
1 чаена лъжичка бакпулвер
подсладител
канела

Затоплете фурната на 180 градуса.

В купа смесете триците, млякото на прах и бакпулвера. Добавете жълтъка на яйцето, кафето, подсладителя и канелата. Отделно разбийте на сняг двата белтъка и внимателно ги прибавете към другата смес.

Застелете тавичка с хартия за печене. Сипвайте от сместа с лъжица, като оставяте място между сладкишчетата.

Печете 10 минути на 180 градуса. Внимавайте, много бързо се изпичат!


Източник: http://voyaadelgazar20kilos.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт