ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 015
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СПЕЦИАЛНИ ПУЕШКИ ШИШЧЕТА



пуешко месо
2 чаени лъжички лют червен пипер
4 чаени лъжички сладък червен пипер
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка ригън
1 клонче мащерка
сол
1 чаша вода

Направете смес от счукания чесън и солта, разредени с малко вода.

Сложете месото в купа и го натрийте от всички страни със сместа. Оставете го да престои 6 часа.

Нарежете месото на парченца и в същия съд добавете червения лют и сладък пипер, ригъна, мащерката и малко вода. Разбъркайте, за да се напоят хубаво всички парченца месо. Оставете  още няколко часа.

Набучете месото на шишове и печете на скара или тефлонов тиган.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-03-08T22 … mp;max-results=10

Мариновах по този начин пилешки кокали и изпекох в тефлоновия тиган. Божествени са!

Последна редакция: сб, 02 юли 2011, 16:27 от smileys

# 91
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕ С ПЕЧЕНИ ЧУШКИ



пилешко месо, нарязано на парчета
печени червени чушки
магданоз
чесън
сол

В тефлонов тиган “запържете” пилешкото месо, като добавите щипка сол, магданоз и ситно нарязан чесън. Малко преди да го дръпнете от огъня, прибавете нарязаните печени чушки.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-02-06T19 … mp;max-results=10

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 22:46 от smileys

# 92
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ОКТОПОД СЪС СКАРИДИ С ЧЕСЪН



1 октопод
500 г белени скариди
чесън
люти чушки
червен пипер
сол

Сварете октопода* и го нарежете на кръгчета.

В тефлонов тиган “запържете” скаридите с нарязан на ситно чесън и 2-3 люти чушки.

Когато станат готови, добавете октопода, поръсете с червен пипер. Ястието е готово!

Източник:
http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-02-06T19 … mp;max-results=10

--------------------------------------------------------------------------------------------------
*Ако не сте варили октопод: сипете вода в тенджера и няколко дафинови листа, оставете да заври. Ако варите цял октопод, ударете го няколко пъти в дъска за рязане или в кухненския плот. Преди да го пуснете целия в тенджерата, хванете за главата, потопете и извадете от врящата вода три пъти /това се прави, за да не се обели при варенето/, потопете го целия. Варете 25-30 минути, не повече.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 22:46 от smileys

# 93
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ХЛЯБ С ГОРЧИЦА



4 супени лъжици овесени трици
2 супени лъжици пшенични трици
½ супена лъжица дижонска горчица
3 белтъка
щипка сол
2 чаени лъжички бакпулвер

Смесете всички продукти, разбъркайте много добре. Печете в МВ 3 минути на максимална мощност.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-02-06T19 … mp;max-results=10
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Дозата е за два дни. Мисля, че 3 минути са малко. Може би трябва да се пече първо четири от едната страна и още 2 от другата страна.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 22:46 от smileys

# 94
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЛИСТА ОТ РЯПА* С ЯЙЦА И СИРЕНЕ



3 яйца
2 супени лъжици натурално царевично нишесте
4 супени лъжици обезмаслено сирене за мазане
4 супени лъжици извара
сварени листа от ряпа
щипка сол
2 чаени лъжички бакпулвер

Разбъркваме яйцата, сиренето, изварата, нишестето, бакпулвера и солта. Добавяме сварените листа.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути.




Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-02-06T19 … mp;max-results=10

-----------------------------------------------------------------------------------------------
*Не съм готвила листа от ряпа. Рецептата би могла да се изпълни със спанак, лапад или киселец.

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:52 от smileys

# 95
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПАПИЙОТЕ* ОТ ПИЛЕ, МАРИНОВАНО С БОСИЛЕК



Снимка: http://www.recetasdeladietadelospuntos.com/2008/11/12/papillote- … ado-con-albahaca/

4 пилешки пържоли
2 супени лъжици прясно-нарязан магданоз
1 супена лъжица настъргана лимонова кора и сок от 1 лимон
1 супена лъжица прясно нарязан босилек
щипка сол
черен пипер
1 глава лук
1 малка тиквичка, нарязана на кръгчета
1 ситно нарязана на шайби червена чушка
4 листа алуминиево фолио

Разбъркайте в купа магданоза, настърганата кора и сока от лимона, босилека, черния пипер и солта. Мариновайте месото в сместа за една нощ.

В центъра на всеки лист фолио сложете лука, кръгчета тиквичка, черен пипер и сол. Върху леглото зеленчуци поставете пържолата. Направете пакет с всеки един лист и печете 25-30 минути на 250 градуса.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-02-06T19 … mp;max-results=10

------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Папийоте – кулинарна техника, която идва от Франция. С тази техника продуктите се готвят в собствен сос или на парата, която отделят. Целта на това готвене е да се запази по-добре ароматът, вкусът и хранителните качества на храните, които са здравословни за нас.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 22:45 от smileys

# 96
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СУФЛЕ С ТИКВИЧКА И СКАРИДИ



1 тиквичка
4 яйца
150 г белени скариди
1 супена лъжица обезмаслено прясно мляко
черен пипер
сол
1-2 супени лъжици натурално царевично нишесте /добавена от авторката, след като е забравила да сложи в нейното суфле/

Обелете тиквичката и я нарежете на парченца. Сложете я в тефлонов тиган и бъркайте на слаб огън, докато поомекне.

В купа разбийте жълтъците на яйцата с лъжица прясно мляко, черен пипер и сол.

Разбийте белтъците на сняг. Първо на средна степен на миксера и после, когато почти са готови – на максимална.

Добавете белтъците към жълтъците, като бъркате много внимателно отгоре-надолу, за да не спаднат. Прибавете и скаридите на парченца /предварително може също да ги запечете в тиган, за да не ги слагате сурови/.

Изсипете сместа във форми и печете 25 минути на 180 градуса.



Много важно е, докато суфлето е във фурната, да не отваряте вратичката, защото суфлето веднага ще спадне и няма да се надуе повече.



Забравих да сложа натурално царевично нишесте, за да не спаднат, като ги извадя, но... Освен това го снимах доста време, след като го направих и суфлето вече беше поспаднало, но въпреки това стана много вкусно. Използвах различно форми за печене за разнообразие.


Източник: http://hoynosequecocinar.blogspot.com/2011/01/soufle-de-calabacin-y-gambas.html

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:53 от smileys

# 97
  • Испания
  • Мнения: 37 503
НУТЕЛА ДЮКАН



180 г обезмаслено прясно мляко на прах
16 супени лъжици обезмаслено прясно мляко*
есенция ванилия
подсладител
2-3 супени лъжици обезмаслено какао на прах

Бяла част

Смесваме в купа 100 г от млякото на прах и 8 супени лъжици прясно мляко, подсладител и ванилия. Разбъркваме добре.

Кафява част

Смесваме 80 г от млякото на прах с 8 супени лъжици прясно мляко, подсладител и какао.

Слагаме едни буркан да легне и сипваме бялата част. Оставяме в хладилника за няколко минути. След това добавяме кафявата част.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/2010/11/nocilla.html

--------------------------------------------------------------------------------------------

*В коментарите към рецептата прочетох, че като се остави повече от един ден в хладилника, става много твърда Нутелата и авторката съветва да се сложат повече лъжици прясно мляко, не само 8 на част.

# 98
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МЪФИНИ ИЛИ ТОПКИ С ШОКОЛАД



60 г натурално царевично нишесте
6 супени лъжици обезмаслено прясно мляко на прах
2 супени лъжици извара
подсладител
есенция ванилия
2 яйца
1 бакпулвер /15 г/
Нутела Дюкан

В купа смесваме добре всички съставки без Нутелата. За да направим мъфини, разпределяме сместа във формички за мъфини /ако се окаже по-твърда, може да добавите половин чаша обезмаслено прясно мляко, за да омекне/. Върху всяка мъфина украсяваме с Нутела и печем на 180 градуса 20 минути.

Вместо мъфини може да направим топки. За тази цел прибавяме към сместа 2 супени лъжици обезмаслено мляко на прах и докато правим Нутелата, слагаме сместа в хладилника, за да стегне.

След това оформяме топките с ръце /за да не лепнат, натъркваме ръцете с Маисена/ и ги подреждаме директно върху хартия за печене, която сме сложили в тавата от фурната. Покриваме всяка топка с Нутела и печем 25 минути на 180 градуса.



Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10

===================================================================

Станаха доста вкусни, само подсладителят ми дойде малко. Сега ще направя пак, че дойдоха гости и взеха, че ми ги изядоха, понеже бяха топли топли.  Joy




Последна редакция: вт, 16 фев 2016, 09:43 от smileys

# 99
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЗЕЛЕНЧУКОВИ РУЛА



пуешка шунка на филии
зеле
броколи
маркови
филийки сирене лайт /за БГ обезмаслено сирене за мазане/

Сварете зеленчуците /броколи, зеле и моркови/, нарежете ги на малки парченца. Сложете ги върху филийките шунка и оформете рула. Наредете ги в тавичка и ги покрийте със сиренето.

Сложете във фурната за няколко минути, за да се гратинират.



Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 22:42 от smileys

# 100
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПУЕШКО РУЛО



2 големи пуешки пържоли
3 сварени яйца
печена червена чушка
парчета обезмаслено сирене /за БГ сирене за мазане/

Върху всяка пържола сложете сирене, парченца чушка и 1 ½ яйце. Завийте на руло и стегнете със здрав конец.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10

Печете във фурната на 180 градуса 20-30 минути, докато се запече добре месото.

# 101
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТРЮФЕЛИ



5 супени лъжици обезмаслено прясно мляко на прах
1 супена лъжица обезмаслено какао
подсладител на прах
2 жълтъка
есенция ванилия
какао на прах за покриване на трюфелите

Смесете млякото на прах, какаото, подсладителя, жълтъците и есенцията с 2 супени лъжици вода, докато не се получи хомогенна маса.

За да не се втвърди сместа и да може да я оформяте, сложете я в хладилника за няколко часа /аз я оставих за една нощ/.

Вземете малки части с лъжичка и правете топчици. Оваляйте в какао.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10

-------------------------------------------------------------------------------------------
Ето и трюфелите на петя1977. Тя е самокритична, но според мен изглеждат много по-добре от оригинала.  Wink

         Трюфелите са на стр.7, но не бих ги правила втори път, защото изобщо не се втвърдяват и едва се оформят на топчета / и в камера на хладилника ги държах и въпреки всичко не " биде ".  Ако трябва да бъда откровена, и на вкус на се нищо особенно, но голяма дума да кажа , голям залък да не хапвам.


         

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 09:46 от smileys

# 102
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СЛАДКО РУЛО



За пълнежа:
1 чаша /200 мл/ кафе
2 листа желатин
подсладител на прах

За кората:
3 яйца
2 супени лъжици натурално царевично нишесте
подсладител на прах
½ пакетче бакпулвер
1 лъжица обезмаслено прясно мляко
есенция ванилия

Направете първо пълнежа от кафе. Разбъркайте хладкото кафе с желатина и подсладителя. Разбъркайте добре до разтварянето на желатина и го сложете в хладилника.

Затоплете фурната на 180 градуса.

В купа смесете жълтъците на яйцата с бакпулвера, нишестето, подсладителя, млякото и ванилията. Разбийте на сняг белтъците и внимателно добавете към сместа с жълтъците.

Застелете тавата на фурната с хартия за печене и разпределете равномерно сместа за кората. Печете 5-6 минути, докато започне да се запича.

Разпределете желатина върху ¾ части от кората /така няма да излезе извън рулото/ и го завийте.

Сложете в хладилника поне за 2 часа, за да може желатина добре да се втърди.



Преди да го сложа в хладилника, го украсих отгоре с Нутела.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Аз правя сладко руло по рецептата за милинките на мис Марпъл, само че слагам есенция и подсладител в кората, мажа с приготвен от мен дюкански мармалад от различни плодове и отгоре заливам с пудинг от Лидъл /не съдържа захар и е с царевично нишесте/, който желирам. Ето едно от моите рула:



Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:55 от smileys

# 103
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КАНЕЛОНИ С ТЕЛЕШКА КАЙМА



2 чаши обезмаслено прясно мляко
4 супени лъжици натурално царевично нишесте
1 яйце
400 кг телешка кайма
2 скилидки чесън
2 супени лъжици настърган домат
настъргано обезмаслено сирене или на парчета /за БГ обезмаслено сирене за мазане/
черен пипер
сол

Смесете половин чаша мляко с яйцето и 3 супени лъжици нишесте. Направете с тях палачинки. Излизат 6-8.

Овкусете със сол и черен пипер каймата и я “изпържете” в тефлонов тиган със ситно нарязан чесън.

Разпределете каймата и доматите върху палачинките и ги завийте.

С остатъка от млякото /чаша и половина/ и 1 супена лъжица нишесте направете сос бешамел.

Наредете палачинките в тавичка, залейте с бешамела, покрийте със сиренето и гратинирайте във фурната 15-20 минути на 180 градуса.

Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10

Последна редакция: сб, 23 яну 2016, 23:57 от smileys

# 104
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ХАПКИ С РИБА ТОН И РУЛЦА ОТ РАЦИ



хляб Дюкан
обезмаслено сирене за мазане
риба тон в собствен сос
рулца от раци

Нарежете хляба на филийки. Разбъркайте сиренето с нарязаните рулца и рибата тон. Намажете сместа върху хляба.


Източник: http://comidadukan.blogspot.com/search?updated-max=2011-01-16T17 … mp;max-results=10

Общи условия

Активация на акаунт