ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 067
  • 728
  •   1
Отговори
# 330
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕ ПО ПЕКИНСКИ



пилешки гърди
пресен лук
1 яйце
1 белтък
малко вода
1 чаена лъжичка Маисена
щипка сол
щипка къри
соев сос без захар

Направете пържоли от пилешките гърди, нарежете ги на ивички. Осолете и поръсете с лук на прах. Запечете в тефлонов тиган, като внимавате да не се навият. Извадете в чиния.

Нарежете на ивички пресен лук.

С 1 яйце, 1 белтък, малко вода, 1 чаена лъжичка Маисена, щипка сол, щипка къри, разбивайки с миксер, пригответе смес, с която да направите палачинки на тефлонов тиган.

Сложете върху палачинката ивички месо, пресен лук, леко поръсете със соев сос без захар и завийте.

Източник

# 331
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЯЙЦА ПО БЕНЕДИКТИНСКИ



За 1 порция:

1 яйце
1 филия дюкански хляб
1 парче пушена сьомга
1 супена лъжица смлян или настърган домат
сол
черен пипер
няколко капки лимонов сок

В силиконова индивидуална форма сложете парче прозрачно домакинско фолио, което да покрие цялата форма отвътре и да останат стърчащи краища навън. Счупете яйцето, посолете  и поръсете с черен пипер. Съберете краищата на фолиото и завържете с конец, правейки по този начин вързопче. Сложете формата в канче с леко вряща вода и варете 3-4 минути, за да се свари белтъкът, а жълтъкът да остане течен*.

Запечете филията дюкански хляб. Аз я изрязах във формата на кръг.

Подредете в чиния препечения хляб, върху него – настъргания домат, пушената сьомга /оформена като гнездо/ и отгоре изваденото от формата яйце. Спукайте жълтъка, капнете няколко капки лимонов сок, украсете с пресен лук или копър.

Източник

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Може да се получи същото, ако направите забулено яйце във вряща със сол и оцет вода.

# 332
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПЪЛНЕНИ ПЕЧЕНИ ЧУШКИ



1 консерва печени чушки
1 консерва риба тон в собствен сос
1 варено яйце
сварени обелени скариди
сурими
няколко листа салата
пресен лук
обезмаслено сирене за мазане

Нарежете ситно всички продукти /без чушките/. Посолете на вкус, разбъркайте добре заедно със сиренето. Напълнете чушките.

Източник

# 333
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТЕЛЕШКО С ГЪБИ – ЕКСПРЕС



1-2 телешки филета
1 консерва гъби
лук на прах
1 супена лъжица соев сос /без захар/

Нарежете филетата на ивички с ширина 1 пръст. “Изпържете” в тефлонов тиган.

Изцедете добре гъбите от консервата. Когато телешкото започне да губи цвета си на сурово месо, добавете гъбите и 1 супена лъжица лук на прах. Бъркайте от време на време.

Добавете соевия сос. Оставете на котлона нужното време, за да стане готово и да поеме аромата на соса.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Според мен, за да може месото да стане крехко, филетата е добре да се начукат, преди да се нарежат. Както и да се изсипят гъбите в тигана заедно с течността от консервата.

# 334
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДЮКАНСКИ ПРОДУКТИ В ИСПАНИЯ



Овесени трици (salvado de avena) - от билковите магазини /herboeistería или herbolario/ - цената вече е друга

 

Пшенични и овесени трици

Пшеничните (salvado de trigo) могат да се купят от Меркадона, овесените - в билковите магазини и магазините за здравословни храни.



Вече има овесени трици и в Меркадона.



Извара (requesón) и обезмаслено разбито сирене (queso batido 0%) от Меркадона.



Извара от Карфур

 

Извара Лоран



Маисена, но фино царевично брашно (harina de maiz) и друга опаковка пак фино царевично брашно.

Maizena е търговска марка, чието название с годините започва да се употребява за обозначаване на царевично нишесте. Но под това име на търговската марка се произвеждат и други продукти предимно от царевица /maiz/.



Маисена - царевично нишесте (fécula de maiz)



Натурален желатин (gelatina neutra) на прах - 2 пакетчета х 10 г в кутийка



Желатин със захар  Naughty /вляво/ и пакетче натурален желатин



Обезмаслено мляко на прах (leche desnatada en polvo)



Соево прясно мляко. Натурално, без захар. От Меркадона



Обезмаслено мляко на прах от Меркадона - пакет от 1 кг



Пудинг от Лидъл /без захар, с царевично нишесте/ - 5 х 37 грама /всяко за 1/2 л мляко/ в пакет.



Бакпулвер от Лидъл - 10 в пакет



Газификанте от Меркадона - 8 двойни пакетчета в кутийката. Използват се по две вместо бакпулвер. В бялото пакетче има ябълкова и винена киселина. В лилавото - сода бикарбонат.



Мая на прах - 5 пакетчета в кутия

Levadura като название се използва и за бакпулвер, и за мая. Маята на прах е Levadura de panadería, а Levadura само или Levadura química/Levadura en polvo е бакпулвер.




Пилешко-пуешка (carne picada de pollo/pavo) и говежда (Carne picada de vacuno) кайма от Меркадона /цените вече са други/.



9 пастьоризирани белтъка (9 claras de huevo) от Меркадона



Пушена сьомга (salmón aumado) от Меркадона



Цикория (endibia) от Меркадона



Соев сос без захар 250 мл
Състав: вода, соя, пшеница, сол Енергийна стойност на 100 г: калории - 73, протеини - 10,3, въглехидрати - 8,1 , мазнини - 0

 

 

Пуешка наденица /тип луканка/ 235 г
От Меркадона. С намалено количество мазнини, без глутен, без оцветители. Енегрийна стойност за 100 г: калории - 321, протеини - 34,0, въглехидрати 3,5, мазнини 19,0



Сирене за мазане лайт 300 г
От Меркадона. Енергийна стойност за 100 г: калории 127, протеини - 11,3, въглехидрати - 5,2, мазнини - 6,7

 

Сирене Quark 0,2% от Лидъл



Обезмаслено прясно сирене Burgos



Обезмаслено разбито сирене Burgos



Дижонска горчица от Меркадона



Адски люта дижонска горчица /850 г/. Открих я в магазинче на една нигерийка.

Снимки на продукти от испанска дюканка

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 18:48 от smileys

# 335
  • Испания
  • Мнения: 37 503
“ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ”



патладжани
1 найлонов плик /за печене, например/
1 чаена лъжичка зехтин*
сол
червен пипер сладък/лют /според индивидуалния вкус/

Нарежете патладжаните на пръчици. Измийте, подсушете. Изсипете ги в плик, добавете олиото, солта и червения пипер. Разтръскайте добре плика, за да се разпредели всичко равномерно.

Застелете тавата от фурната с хартия за печене. Печете 15 минути на 175 градуса, обърнете и печете още 15 минути.

Източник

----------------------------------------------------------------------------------------------------

*Толерирани 3 капки само за намазване на тефлонов тиган или тефлонова скара. Авторката на рецептата твърди, че може и без зехтин. Не знам, трябва да се изпробва.

# 336
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ХЛЯБ ЗА ТРЕТА ФАЗА



500 г пълнозърнесто брашно
1 кубче прясна мая /25 г/
4 супени лъжици пшенични трици /по желание/
хладка вода
сол

Разтворете маята в чаша хладка вода, добавете сол.

Изсипете в тава брашното, направете кладенче в него и започвайте да добавяте водата малко по малко. Трябва да се получи една компактна топка, която не е много влажна. Покрийте с кухненска кърпа от плат и оставете да втаса. Необходими са 45 – 90 минути. През лятото по-малко, през зимата около час и половина. Трябва да бухне и да се удвои.

Омесете отново с малко брашно и оформети топки. Всяка топка по около 65 г,  за да остане след печенето с тегло около 50 грама.

Преди да сложите във фурната, направете разрез с нож на всяка топка. Печете около 20 минути на 180 градуса /всяка фурна е различна, така че контролирайте печенето/.



Източник

# 337
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МАРМАЛАД ОТ ТИКВА



парче тиква
подсладител на вкус
канела на вкус

Разрежете тиквата на парчета, обелете ги с картофобелачка.

Разрежете отново на едносантиметрови квадратчета . Сложете в купа, добавете канелата и подсладителя. Захлупете.

Печете в МВ 10 минути на максимална мощност.

Разбийте с миксера. Сипете мармалада /докато е горещ/ в стъклено бурканче, затворете добре и сложете върху капачката, за да се запечата. Издържа 1-2 месеца извън хладилника.

Източник


# 338
  • Испания
  • Мнения: 37 503
БАВАРСКИ КРЕМ



3 листа желатин
2 белтъка
440 г обезмаслено разбито сирене /за БГ Ескуиза/
есенция ванилия
подсладител

Сложете листата желатин в студена вода.

Разбийте белтъците на сняг.

Загрейте 3 супени лъжици вода на тих огън. Сложете изцедените листа желатин в сгорещената вода, за да се разтворят.

Разбийте с миксер сиренето, добавете белтъците на сняг и разтворения желатин. Разбийвайте още 2-3 минути и добавете есенцията и подсладителя.

Сложете за една нощ в хладилника.
 
Източник

# 339
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СЛАДКИШ /2/



2 жълтъка
2 супени лъжици овесени трици
1 супена лъжица пшенични трици
1 супена лъжица Ескуиза или извара
подсладител
½ пакетче бакпулвер

Разбийте с вилица жълтъците, добавете триците.

Продължавайки да разбивате с вилицата, прибавете сиренето/изварата, след това подсладителя и бакпулвера.

Изсипете сместа в силиконова форма /понякога поръсвам отгоре с канела/ и печете 3 минути в МВ на 640 вата.

Източник
--------------------------------------
Направих тройна доза, защото имах 6 жълтъка, останали от приготвянето на друга рецепта. Сместа ми се видя гъста и добавих 2 обезмаслени кисели млека /2 х 125 г/. Поръсих с бадемови люспи /неподходящи за първа и втора фаза  Naughty/. Много е вкусен.

Последна редакция: нд, 04 мар 2012, 14:16 от smileys

# 340
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЛИМОНОВА ПЯНА



За три порции:

2 пастьоризирани белтъка
3 супени лъжици обезмаслено разбито сирене /за БГ – Ескуиза/
подсладител
есенция лимон

Разбийте с миксер с бъркалки сиренето с подсладителя и есенцията. Отделно разбийте белтъците на сняг и ги добавете внимателно към първата смес, бъркайки леко, за да не спаднат белтъците. Разпределете в три форми или чашки и сложете в хладилника, за да се изстудят.

Източник

# 341
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КОТЕШКИ ЕЗИЧЕТА



2 супени лъжици течен подсладител
4 супени лъжици Маисена
1 яйце
есенция масло Дюкан /може и без нея/
есенция ванилия

Смесете всичко в купа до получаване на хомогенна смес. Върху хартия за печене изтеглете малки ленти. Печете 5 минути на 160 градуса.

Бележка: след няколко опита станаха годни за консумация  Wink

Източник

# 342
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЯН СЛАДКИШ



2 жълтъка
3 белтъка
6 супени лъжици Маисена
½ пакетче бакпулвер
150 мл вода
течен подсладител
есенция ром на д-р Йоткер
есенция масло Дюкан /може и без нея/

Разбийте белтъците на сняг.

Отделно разбийте жълтъците с подсладителя, Маисената, бакпулвера, есенцията масло.

Добавете внимателно белтъците към сместа с жълтъците. Печете 25 минути на 180 градуса.

За сиропа сипете във водата подсладител и есенция ром.

Когато сладкишът се изпече, извадете от фурната и, без да вадите от формата, залейте със сиропа. След като “се напие” добре, извадете от формата. Оставете да изстине преди консумация. Поръсете с подсладител на прах.

Източник

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
В рецептата не е отбелязано, но според мен трябва да се спази правилото “горещо-студено”, т. е. ако сладкишът е горещ, заливате със студен сироп. Ако сиропът е горещ, оставате първо сладкишът да изстине.

Не пише сиропът да се вари, но по-моему трябва да се направи.

# 343
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МОРКОВЕН СЛАДКИШ

3 яйца
4 супени лъжици овесени трици
1 обезмаслено кисело мляко /125 г/
2 супени лъжици Маисена                   
течен подсладител
щипка сол
½ пакетче бакпулвер
4 супени лъжици обезмаслено прясно мляко

1 настърган малък морков
обезмаслено сирене за мазане



Разбийте с миксер всички продукти без последните два. Печете 20 минути на 180 градуса.

Извадете от фурната, покрийте със сирене за мазане, поръсете с настъргания морков и печете още около 30 минути.



Източник

# 344
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА



Кора

3 белтъка
1 супена лъжица Маисена
½ пакетче бакпулвер
3 супени лъжици нес кафе
2 супени лъжици течен подсладител

Разбийте белтъците на сняг. Смесете останалите продукти и добавете белтъците, бъркайки внимателно*.

Печете върху хартия за печене 15 минути на 180 градуса.

Първи пълнеж

2 супени лъжици течен подсладител
1 супена лъжица нес кафе
3 супени лъжици обезмаслено сирене за мазане
10 капки шоколадова есенция /може да замените с друга/

Разбъркайте продуктите.

Втори пълнеж

2 жълтъка
1 супена лъжица Маисена
1 супена лъжица течен подсладител

Разбийте продуктите за втория пълнеж и сложете в МВ за 30 секунди, но съдът да е захлупен. Извадете, разбъркайте и върнете за още 30 секунди, за да се сгъсти.

Намажете с първия пълнеж кората, след това с втория. Завийте на руло и поръсете с подсладител на прах.

Източник

---------------------------------------------------------------------------------------
*В рецептата останалите продукти се прибавят към белтъците, но знаем, че винаги се прави обратното.

Общи условия

Активация на акаунт