ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 407 965
  • 728
  •   1
Отговори
# 405
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЛИМОНОВ МУС /П/

20 капки лимонова есенция в 50 мл вода /за Трета сокът или настърганата кора от два лимона/
2 яйца
течен подсладител
желатин на прах
при желание: жълт оцветител

Разбийте белтъците на сняг, а жълтъците разбийте и смесете с подсладителя лимоновата есенция /или сока, или кората от двата лимона/. Изсипете в тенджерка и варете на тих огън. Прибавете разтворания желатин и бъркайте внимателно с дървена лъжица, докато сместа се сгъсти. Дръпнете от огъня. Прибавете разбитите на сняг белтъци. Разделете муса в две купички и сложете в хладилника поне за 2 часа.

Източник

# 406
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КОКОСОВИ МЪФИНИ /П/

3 яйца /1 жълтък и 3 белтъка/
3 с. л. овесени трици
1,5 с. л. пшенични трици
кокосова есенция
1 кисело мляко 0,1% /125 г/
течен подсладител

Разбийте белтъците на сняг. Разбийте жълтъците с подсладителя, триците, есенцията и киселото мляко. Прибавете белтъците и разбъркайте бавно и внимателно, за да не спаднат. Печете във фурна 20-30 минути на 180 градуса.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------
Малко увеличих продуктите, за да станат мъфини за 2 дни:

4 яйца
6 с. л. овесени трици
1 обезмаслено кисело мляко /125 г/ + 2 супени лъжици
есенция
подсладител

Използвах есенция круша. Накрая поръсих с малко кокосови стърготини /неподходящи за Първа и Втора фаза/, та да си оправдаят името.  Wink Станаха 10 мъфини.

Последна редакция: сб, 18 фев 2012, 19:10 от smileys

# 407
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТРИЧАВИ БИСКВИТИ

3 яйца
5 с. л. разбито обезмаслено сирене /за БГ извара/
подсладител на прах
по 1 и 1/2 с. л. овесени трици за всяко яйце


Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците в чашата на миксера, като се добавят 5 супени лъжици разбито обезмаслено сирене /за БГ извара/, подсладител на прах. Разбиват се. Прибавят се 3 с. л. овесени трици, след което и белтъците. Сместа се разбърква внимателно с дървена лъжица. Фурната се включва на 180 градуса. Тавичката се покрива с хартия за печене. Сипва се с лъжица от сместа. От това количество излизат 6 големи бисквити.

Източник

# 408
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПАНАТУН /слято изписване на хляб “Риба тон”/

1 яйце
1 консерва риба тон в собствен сос /200 г/
малко бакпулвер

Към изброените продукти може да се добави малко чесън или подправки по ваш вкус. Всички продукти се пасират, слагат се в йенска плитка тенджерка или капак на тенджерка, или силиконова форма и се пекат в МВ за 2 минути. Ако обърнете от другата страна и печете още 1 минути, може да го използвате за сандвич с пуешка шунка, извара и настърган домат.

Източник

# 409
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПАЛАЧИНКИ

1 цяло яйце
1 белтък
1-2 с. л. овесени трици
малко прясно мляко
подсладител или сол, зависи дали искате сладка или солена палачинка

Всичко се пасира. Палачинките се пекат в тефлонов тиган.

Източник

# 410
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ОСНОВА ЗА ПИЦА

2 с. л. овесени трици
1 с. л. пшенични трици
1 яйце и 2 белтъка
3 с. л. кисело мляко 0,1%
бакпулвер
сол, подправки

Смесете всички продукти. Изсипете ги в силиконов кръгъл съд. Препоръчва се блатът да е възможно най-тънък. Пече се 5 минути на максимум в МВ, обръща се и се пече още 1,5 минути. За да стане хрупкава, печете в обикновена фурна още по 5 минути всяка страна на 150 градуса. Извадете, наредете отгоре всичко, което обичате и е режимно. Върнете отново във фурната за още 5 минути.

Източник

# 411
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СОЛЕН КЕЙК ОТ РИБА ТОН

300 мл прясно мляко 0,1%
3 с. л. с връх обезмаслено сухо мляко
3 яйца
3 с. л. с връх овесени трици
3 консерви риба тон в собствен сос
малко сол, черен пипер, индийско орехче

Пасирайте всичко и го изсипете в кръгла силиконова форма. Печете в МВ 8 минути на максимална мощност. Обърнете в чиния. Украсете с кръгчета домати, краставици, чушки или каквото решите.

Източник

----------------------------------------------------------------------------------

Направих соления кейк с риба тон. Много хубав стана и засища много. Дозата която е дадена я изядох и 5 часа не търсих ядене после. На снимката е двойна доза. Двойната доза я пекох 12 мин.
  
Аз му направих сос за отгоре от извара и хайвер, можеш да го добавиш към рецептата. Мисля че стана много хубаво.
 

Двойна доза

1/3 от кейка

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 18:13 от smileys

# 412
  • Испания
  • Мнения: 37 503
БИГ МАК

(Снимка)

2 с. л. овесени трици
1 с. л. пшенични трици
½ пакетче бакпулвер
2 с. л. извара
1 яйце
чесън на прах
сухи подправки, каквито обичате
2 говежди бургера
1 домат
1 ч. л. дижонска горчица
1 лист маруля

Смесете: триците, бакпулвера, 1 с. л. извара, яйцето, чесъна на прах, и сухите подправки. Печете 4 минути в МВ. След като изстине, нарежете на 3 дебели филии. Запечете в сух тефлонов тиган. Разбъркайте 1 с. л. извара с 1 ч. л. дижонска горчица, разпределете тази смес върху две от филиите. Третата оставете за захлупване. Нарежете домата и разпределете върху двете филии хляб, които вече са намазани. Запчете на сух тефлонов тиган двата бургера. Сложете ги върху двете филии. Сложете филиите с бургери една върху друга и захлупете с третата филия.

Източник

----------------------------------------------------------------

Това чудо изяждане няма.  Joy

Последна редакция: сб, 25 фев 2012, 15:56 от smileys

# 413
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СОЛЕН КЕЙК С ШУНКА, ДОМАТ И БОСИЛЕК

/доза за 2 дни/

3 яйца
4 с. л. овесени трици
2 с. л. пшенични трици
1 пакетче бакпулвер
4 с. л. извара
5 с. л. сухо обезмаслено мляко
сол
ивички пуешка шунка
домати Чери
1 с. л. босилек

Смесете всички продукти /без шунката и доматите/. Изсипете в тортена форма, която се откопчава, наредете ивичките шунка и най-отгоре доматите. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна 10 минути и 30 минути на 180 градуса.

Източник

# 414
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КИШ ОТ СьОМГА И ПРАЗ ЛУК

4 парчета пушена сьомга /безсолна/
1 стрък праз лук
3 яйца
100 г извара
сол, черен пипер, индийско орехче

Нарежете празия лук на дълги лентички, сварете го във вряща вода. “Тапицирайте” дъното на форма за печене с лука, покрийте го с пушената сьомга, нарязана на парчета. Разбийте яйцата, намачкайте в тях изварата, прибавете солта, черния пипер и индийското орехче. Печете 20/25 минути във фурна на 200 градуса.
/Според мен формата /ако не е силиконова/ трябва да се покрие с хартия за печене, преди да се започне реденето на продуктите./

Забележка: Извинете ме за изписването с главни букви на думата сьомга. Нямам кирилица на клавиатурата и съответно нямам главно "ь".

Източник

# 415
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПИЛЕШКИ КЮФТЕНЦА

3 парчета бяло месо от пиле
пресен джинджифил /мисля, че няма проблем и да е на прах/
пресен лук
малко лимонова трева
1 с. л. соев сос /внимавайте да не съдържа захар/
сок от 1 лимон
1 скилидка чесън или чесън на прах
сол и черен пипер
1 белтък

Разбъркайте джинджифила, ситно накълцаната лимонова трева в една купа. Прибавете лимоновия сок, соевия сос, солта и черния пипер. Смелете пилешкото месо на кайма. Прибавете го в купата, нарежете ситно пресния лук и разбъркайте добре. Добавете разбития белтък. Оставете сместа да почине ½ час. Оформете кюфтенца с големината на орех. Печете 4-5 минути в МВ.

Поднесете с предпочитан режимен сос.

Източник

# 416
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТИКВИЧКИ С КАЙМА
/преработих малко рецептата, защото доста несвързано е публикувана/

4 тиквички
600 г кайма /в рецептата е говежда, мисля, че ще стане и с пилешка или телешка/
1 малка консерва доматен сос /по-добре прясно смлени или настъргани домати/
1 глава лук
1 кисело мляко 0% /125 г/
2 яйца
малко настърган кашкавал /в България няма достатъчно обезмаслен, би могъл да се замести с извара/
сухи подправки /според предпочитанията на всеки/
сол, черен пипер

Обелете тиквичките, нарежете ги на кубчета. Сварете ги във вряща вода, в която сте прибавили сол. Оставете ги да врат 10 минути и ги изцедете.
Затоплете фурната на 200 градуса.
Нарежете ситно лука, прибавете каймата и ги “запържете” само в соковете, които пуснат, в тефлонов тиган. Толкова, колкото да се загуби розовият цвят на каймата. Добавете доматения сос и сухите подправки. Продължете да готвите на котлона около 10 минути.
В купа разбийте яйцата с киселото мляко, солта и черния пипер.
В тавичка за печене наредете част от тиквичките, върху тях каймата с другите продукти от тигана и отгоре останалата част от тиквичките. Залейте със съдържанието от купата /яйцата, киселото мляко със солта и черния пипер/. Посипете отгоре с извара.
Печете 25 минути.

Източник

# 417
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ШОКОЛАДОВ СЛАДОЛЕД /не е разрешен за Първа фаза/

2 с. л. обезмаслено какао на прах /може да го замените с нес кафе/
3 белтъка
3 жълтъка
500 г прясно обезмаслено сирене /за БГ гладка извара/
подсладител

Разбийте жълтъците с подсладителя. Прибавете към тях какаото и сиренето /изварата/. Разбъркайте много добре. Може да ги пасирате. Разбийте белтъците на твърд сняг и внимателно ги прибавете към сместа с жълтъците.  
Разпределете сместа в чаши или сладоледени форми и ги сложете във фризера, за да стегне.

ВНИМАНИЕ: използват се сурови яйца!

Източник

# 418
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ДЕСЕРТ С КИСЕЛО МЛЯКО

Дозата е за 2 дни

4 с. л. овесени трици
2 с. л. пшенични трици
5 яйца
1 кисело мляко 0% /125 г/
6 с. л. обезмаслено мляко на прах
подсладител
пакетче бакпулвер
есенция

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете всички продукти. Ако можете предварително да смелите триците, би било добре. Изсипете сместа в силиконова форма за кейк или застелете обикновена кейкова форма с хартия за печене. Намалете фурната на 180 градуса и печете 35 минути.

Направих десерта с кисело мляко от първа страница.

Ей , това чудо стана доста голямо като за порция за два дена !



Източник

# 419
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПРЪЧИЦИ

6 с. л. овесени трици
3 с. л. пшенични трици
7 с. л. обезмаслено мляко на прах
подсладител
2 ч. л. какао на прах /може да замените със ситно нес кафе/
3 с. л. вода
есенция портокал

Смесете триците, 4 с. л. мляко на прах, подсладителя, 2 с. л. вода и есенцията. Бъркайте, докато получите хомогенна паста. Покрийте правоъгълна табличка с алуминиево фолио и внимателно разпределете пастата върху него. Сложете във фризера.
Смесете в купа какаото /нес кафето/, 3 с. л. мляко на прах, подсладител и 1 с. л. вода. Трябва да се получи полутечен крем. Извадете вече изстудената паста от фризера и намажете върху нея крема. Върнете отново във фризера. Когато се стегне, нарежете на пръчици или начупете на парченца.

Източник

Общи условия

Активация на акаунт