Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 442
Здравейте,
баба ми донесе кокошка и а сложих в тенджерата под налягане. Не зная колко време да я варя. Ако някой има вкусна рецепта нека ми помогне. Благодаря на всички! Hug

# 1
След като започне да фъшка се намалява наполовина и не повече от 30 минути, ако искате да я извадите цяла, ако стне час - всички кокали падат.
После може да се прхвърли в тава или йена и наоколо - картофи, буркан-домати, краставички, топено сирене, гъби, лук едро-едро, кашкавал, бе каквото се сетите и в комбинация която ви се струва подходяща - за 20 минути във фурната. Може просто да се намаже с олио/ маргарин/ масло/ мас и да се ръсне с червен пипер, КИМИОН?, подправка за пиле от пликче, сол.
Също - удавете месцата в тавата с бульона от тенджерата и сложете чаена чаша-две ориз, какъвто предпочитате, черен пипер на зърна и ще гледате да не пресъхне - долива се по малко бульон.
Успех!

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
30 мин. са малко за домашна кокошка. То зависи и колко е голяма (на възраст) де, ама аз варя най-малко час. Нашите  кокошки са на около година.
Аз най-много харесвам със кисело зеле.
Ако се готви със зеле - варенето наистина е 30 мин. понеже зелето помага за бързото увиране на месо.

# 3
  • София
  • Мнения: 3 537
30 мин. са малко за домашна кокошка. То зависи и колко е голяма (на възраст) де, ама аз варя най-малко час. Нашите  кокошки са на около година.
Аз най-много харесвам със кисело зеле.
Ако се готви със зеле - варенето наистина е 30 мин. понеже зелето помага за бързото увиране на месо.
Със кисело зеле става супер,особено пък ако се направи в глинен гювеч,е пръстите да си изядеш.А кокошката я вари най-малко 1 час за да се свари хубаво,че ако е по-стара си е по-жилаво месото.

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 891
Много си права  Laughing Laughing Laughing.  Аз само в гювеч я готвя.
Бабата на мъж ми твърди, че в глинения гювеч можело да сложа кокошката и сурова. Ама така да си я готви тя. Със свинско провах - вярно е, увира месото, но за кокошката не може да ме убеди. За в гювеча варя поне 30 мин.

# 5
  • София
  • Мнения: 642
Вари поне час под налягане,тия домашни кокошки нямат увиране!Аз наскоро варих една и честно да си призная колкото и добре да се свари крехка не можа да стане!

# 6
  • София
  • Мнения: 442
Уж нагласих таймера на 1 час, но покрай мойте юнаци не съм го чула. резултата беше - чудесно сварена кокошка, но месата и опадаха. Яд ме е, понеже идеята за зелето е супер. в крайна сметка от бялото месо направих каша, пък от останалите части май една супичка ще спретна. Понеже имам и една пуйка пак от баба нея ще я пробвам с кисело зеле, предполагам че ще се получи. Благодаря ви момичета за идеите!  bouquet  bouquet

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт