Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 99
Здравейте, горди мами на седмокласници!
Не съм писала досега при вас, но ви четях последните дни Hug  И моето момче е класирано на първо желание - 1АЕГ с френски език.
Успех на всички и дъъълго весело лято Simple Smile
Където и да се класират децата, нека си имат късмет и всичко да е наистина за по-добро!

# 16
 • София
 • Мнения: 3 824
Лени, поздравът е ЖЕСТОК! Отговаря точно на емоционалното ми състояние Simple Smile

# 17
 • Оттобрунн, Мюнхен - понякога Варна
 • Мнения: 76
По първо желание IЕГ Варна, с немски
Благодаря на всички които списват тази тема

# 18
 • София
 • Мнения: 8 563
Още веднъж честито на всички деца,които са приети по първо желание и на тези,които са решили да се запишат независимо от поредността на желанието!    bouquet  bouquet  bouquet
Късмет на децата,които са решили да осъществят по-предно свое желание! Peace
Лени не мога да не ти благодаря,че въпреки голямата ти заетост успяваш да намериш време и за поредната нова тема! Hug

# 19
 • Мнения: 633
Здравейте и в новата темичка! Днес не бях на компютъра няколко часа и не успях да се включа в предишната  Laughing Поздравления за всички приети и стискам палци за тези, които продължават битката.
Моят син е приет на първо желание - в МГ - математика, география, информатика с АЕ. Първо го видях в нета и след това решихме да отидем до у-щето-гнездо, защото той искаше да види с кого ще бъде в един клас /евентуално/. Отиваме към 18.30 - гнездото заключено. При условие, че аз към 5 без 15 минах оттам, резултати нямаше. Тръгваме към РИО-то /добре, че ни е на път/ - списъците там.
Обаче - всички кандидатствали деца подредени по азбучен ред. И познайте как сред близо 1800 -900 се търсят 26 от твойта паралелка! Хайде, нашето е чисто любопитство. Ами тези, които ще чакат второ класиране - как ще разберат какъв е минималният бал! Имам някакъв спомен, че за дъщерята ги бяха изкарали по паралелки, защото я видях, че е трета по бал в нейната.

# 20
 • Мнения: 21
Рядко пиша, но последните месеци ви чета редовно.
Радвам се,че ви има и се надявам да продължим  и следващата учебна година.
И  сега да се похваля и аз,моята дъщеря  е приета по първо желание - ЕГ Пловдив
Весело лято и на децата и на мамите,а на чакащите за второ класиране успех! Hug!

# 21
 • по течението на реката
 • Мнения: 321
Хайде и аз да не остана назад и да се плЯкна в новата темичка.
Льонкааа,благодаря,миличка,че и по нощите не си почиваш,а се грижиш за нас smile3525
И ние в понеделник отиваме да се записваме,че да се успокоят духовете вече.Докато не видел,че е записан,нямало да повярва,че е приет.А следващия понеделник живот и здраве поемаме и ние към моренцето.

# 22
 • Sofia
 • Мнения: 3 743
Хайде и аз в новата тема  bouquet
При нас драмата продължава... вече не иска второ класиране, защото е приет в училището, което беше до сега Rolling Eyes... но аз разбира се не мисля така Confused

# 23
 • СофИя, по пътя към храма
 • Мнения: 880
      Е, аз с тази моя работа - изтървах да се включа в темата на ликуването...И когато изнасяха оценките пак бях там, и тази вечер - до 23ч.
      Толкова бях затрупана от обаждания, че едва към 18.30 можах да вляза в темата и като видях, че говорите за баловете за второ класиране, сърцето ми се разтуптя! А в това време някакъв клиент като ме заразпитвал...
       За протокола: по първо желание - СМГ с английски!
       Едно от главните неща, за които се моля - синът ми да намери добри приятели сред новите си съученици. Пожелавам го и на вас! Годините в гимназията са определящи за развитието на личността, поне при нас беше така.
       Поздравявам и всички деца от моята родна Варна, приети в нашата неповторима Четвърта езикова!

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 01:12 от m.cha-cha

# 24
 • София
 • Мнения: 158
Минимални балове - София

1.Немска гимназия - минималният бал там е 33,678.
2. СМГ - минималният бал е 33,392
3.Първа английска гимназия, минималният бал  е 32,750
4. 73-то училище - 32,714,
5.Испанската гиманазия- 32,570
6.Втора английска гимназия - 31,570,
7.Френската гимназия - 31,286.
8.35-СОУ с немски език - минимален бал, близък до този на френската гимназия.
Незаети преди второ класиране са останали 326 места (но нито едно от тях не е в първите осем елитни училища), а некласираните деца са 228.
В София са кандидатствали и 552 ученици от провинцията.


В Пловдив се повтаря тенденцията от столицата:

нито един пълен отличник, нулеви паралелки в техникумите и конкуренция за езиковите школа. Най-високият бал – 35.928, при кандидатстващите ученици за прием след 7 клас в Пловдив е изкаран от момиче. Английски език в ЕГ „Пловдив” води по популярност в желанията на кандидат-гимназистите. На следващите места по бал се нареждат две специалности в Математическата гимназия, паралелката с немски език в ЕГ „Иван Вазов” и с френски език във Френската езикова гимназия, обясни доц. Павлинка Кацарова, шеф на РИО – Пловдив.(monitor.bg)
Местата в елитните гимназии (Пловдив) запълнени

Варна води в класирането по пълни отличници

в големите градове, въпреки че само две момичета във Варна са с бал 36. Математическата гимназия, Първа и Четвърта и Пета езикова гимназия, както и  Осмо СОУ с изучаване на чужди езици обраха отличниците край морето. Преминалите бариерата от 3,00 на изпитите по български език и литература и математика са 3000 ученици, а местата в елитните езикови и професионални гимназии са около 2000.
Най-силна от години е конкуренцията в езиковите гимназии и математическата, където последният приет ученик влиза с бал 31,25, допълни Атанасова. Тя призна, че въпреки належащата необходимост от определени кадри за варненската икономика, има слаб интерес на тийнейджърите към определени специалности. В други професионални гимназии пък заради добрата реализация в чужбина влизат деца, които след завършването тръгват по света с наученото в родния град.(monitor.bg)

Справка за минималния и максималния бал по паралелки в РИО Област  ВАРНА:
www.rio-varna.com/upload/MR6.rtf

Хасково
Най-високият минимален бал тази година е в паралелката "Английски с втори чужд език немски" в ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров". Той е постигнат от момиче и е 31,858.  Това е и най-желаната паралелка от кандидатстващите. 385 седмокласници са я посочили сред едно от първите си желания.
Учениците с най-високи балове са предпочели паралелката в ПМГ - Хасково "Информатика с английски език". Там първенството държи Мария Бакалова с бал 35,662. (haskovo.info)

Бургас
Справка за минималния и максималния бал по паралелки в РИО:
http://rioburgas.org/articles/download_file/189

Сливен
Сред седмокласниците, кандидатстващи за профилирани гимназии, едва двама са поискали да изучават френски език, като основен предмет, но по-късно променили желанието си.
Това означава, че за първи път в 30-годишната история на елитната гимназия за западни езици в Сливен няма да има сформирана паралелка по френски. При това гимназията е известна с това, че заради доброто качество на обучението дипломите й са признати от Франция и завършилите абитуриенти бяха свободно приемани във висшите училища там. За сметка на това нараствал интереса към немския, трайно се запазва желанието за изучаване на английски, като основен предмет. През учебната 2011-2012 година ще бъдат съкратени рекорден брой паралелки за 8 клас в профилираните и професионалните гимназии. Една паралелка отпада в Нова Загора. Девет отпадат в шест гимназии в Сливен, като част от тях са сред "отличниците" в региона.
(trud.bg)
Закриват десет паралелки с прием след 7 клас - Сливен

Девет паралелки по-малко след 7-ми клас в Кюстендилска област

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 12:43 от Lana26

# 25
 • Варна
 • Мнения: 63
От все сърце благодаря на прекрасните дами, които споделят така важна и полезна информация за всички като мен - четящи и вълнуващи се майки.  bouquet
Щастлива съм, че синът ми успя да сбъдне своето желание - Първа ЕГ - немски език! Гордея се с него!
Успех на всички деца и много усмивки през ваканцията!

# 26
 • Мнения: 57
Не съм искала никого да обидя с последния си пост, но след като тази година имаше промяна в скалата за оценяване, т.е. повишаване на изискванията и същевременно вдигане на баловете в най-желаните паралелки и училища мисля, че може би съм права. Освен това миналогодишните тестове не бяха по-трудни от сегашните.

# 27
 • София
 • Мнения: 413
Сега на спокойствие да поздравя всички!

Страхотни постижения, момичета и момчета  Grinning

Аз лично не можах да заспя поне до 3 от вълнение и радост.

На тези, които отиват на второ класиране: стискаме ви палци и сме с вас!   bouquet

Ще седна на спокойствие да разгледам баловете, ама за София май още няма статистика.
И, моля, изпит с изпит не си приличат, не сравнявайте така с лека ръка. Кой по-умен, кой по-глупав. Шесто чувство, не се ограничавай до миналата година, виж 2009!  Laughing Тогава с 4,80 по мат се влизаше в Немската.

На заминаващите на море - завиждам! Желая ви весела ваканция, заслужена!

# 28
 • София
 • Мнения: 158
До този момент не намирам справка за минимален и максимален бал за София.
Единствено в някои вестници има съвсем малко обобщена информация
за минимален бал момичета+ момчета.

Образец на ЗАЯВЛЕНИЕ
за участие във втори етап на класиране след положени изпити
за приемане в държавните и в общинските училища след завършен VII клас


http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/appl_files/2011_docs/zayavlenie_II.doc

Последна редакция: сб, 25 юни 2011, 08:36 от Lana26

# 29
 • дълбоката провинция
 • Мнения: 577
аз също нямам търпение да видя минималните за софия балове (чисто любопитство Simple Smile) - предполагах, че ще се по-високи - вътрешно чувство или просто защото със всяка изминала година се хвърлят все повече усилия и средства за подготовка на седмокласниците, дори след понижена скала това пак се вижда

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт