Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 дек. 2005, 11:52 ч.

Целувките

 • 1 718
 • 21
 •   1
Отговори
 • в здрача
 • Мнения: 2 168
Извинявам се ако темата е дискутирана, но нямам особено време да търся. Та въпросът ми е целувате ли се с половинката си пред детето? Ние никога не сме смятали, че не бива да го правим и се получава някак естествено. Миналата година /на годинка като беше/ започна детската ревност, но тогава винаги я гушвахме и нея и целувахме като й обяснавахме че и нея я обичаме, но се обичаме и един друг. Периода отмина.
Сега обаче - друг проблем. Вчера нашата красавица започна да ни целува по устните и двамата. Останах особено изненадана и усещането да целуваш собстеното си дете в устата е някак по-особено или може би защото аз придавам на целувката по устните по-друга емоция. Иначе не сме си позволявали с баща й да си пускаме езици пред нея или нещо по-така, но една мимолетна целувка и прегръдка пред детето - да. А сега тя копира нашето поведение спрямо нас самите. Нищо чудно дори да го направи в яслата с някое от децата утре или в други ден.
Чак започвам да се замислям, дали линията ни на поведение е правилна. Вие как мислите?

# 1
 • Мнения: 1 134
И дъщеря ми имаше период, в който се опитваше да имитира нашите целувки, но никога не съм й позволявала да го прави. Спирах я и обяснявах, че така се целуват само мама и тате, защото са женени. Когато тя си намери принц и решат, че ще се женят, тогава ще се целуват в устата. И след няколко месеца едно познато момченце беше обявено за принц и естествено последваха целувките. Сега всички сме щастливи и се целуваме спокойно - кой, с когото трябва Mr. Green.

Последна редакция: пт, 09 дек 2005, 12:22 от MamaZ

# 2
 • Мнения: 8 769
Та въпросът ми е целувате ли се с половинката си пред детето?
.....................................
Сега обаче - друг проблем. Вчера нашата красавица започна да ни целува по устните и двамата.
...................................
Чак започвам да се замислям, дали линията ни на поведение е правилна. Вие как мислите?
Да, целуваме се.
Да, и нас ни целуваше по устните, точно копирайки това, което е видяла. Мисля че е нормално. Периода отмина.
Да, смятам,че поведението ви е правилно. newsm03

# 3
 • Мнения: 287
И ние никога не сме се криели, имаше период в който като ни види и се хващаше за моя крак и крещеше. Сега само ме хваща за крака ми и се радва.  newsm78Снощи каза лека нощ на тати (тати го целува, той целува тати и си казват чао), и след този ритуал ме приближи и мен, за да целуна и аз тати. Когато някой иска да го целуне - подава чело за целувка, когато му кажа да даде целувка - изпраща въздушна (тати го целува по бузата, а мен по някой път и по устата). А неговата приятелка, с която играят в повечето случаи се опитва да я целуне по устата. smile3521 txtloves

# 4
 • Мнения: 8 505
Да,целуваме се пред нея.И тя ни целува по устата.Но не ми е странно-все пак не си пускаме езици Mr. Green

# 5
 • В офиса
 • Мнения: 2 294
И моята ме целува по устата и не мисля, че е нередно. По-точно не правя разлика между тази нейна целувка и такава по бузата. Не виждам нищо сексуално, еротично и т.н.
Виж, тук проблемът по-скоро би могъл да бъде хигиенен. Не съм съгласна тя да целува всеки по този начин. Много се дразня, когато познат човек, или дете ни срещне на улицата, например, гушка я и я пита, сега целувка ще ми дадеш ли. Или малки дечица да се мляскат и лигавят едно друго. Като не го знам здрав ли е, болен ли е, как да ми е приятно. Даже и бабите не ща да я целуват, защото и те правят издънки да я намляскат с течащ нос, напр.

# 6
 • в края на града
 • Мнения: 4 304
Целуваме се, даже нарочно понягога, малкият винаги е реагирал с бурна радост. Напоследък е в срамежлив период, закрива си очите с ръце, след това пак - бурна радост  Wink. Оня ден обаче, съвсем категорично избута баща си и ме гушна. Не целува по устата, въпреки че от бебе съм го мляскала и по устата. Чужди хора не целува с устичка, "дава целувки" с ръка.

# 7
 • Мнения: 2 000
И ние се целуваме пред детето. Не виждам нищо нередно в това. От време на време и той иска да ме целува по устата. Ами давам му.Мисля си, че го прави защото му е интересно и просто ще отмине след време.

# 8
 • Мнения: 3 405
Да, няма нищо лошо родителите да се целуват и гушкат пред детето ( не говоря за интимни жестове, а за тези, които са проява на обич към другия ). Децата са по-щастливи, когато виждат, че мама и татко се обичат, така са по - уверени и в себе си, и в обичта на двамата към тях. Още по-щастливи са, когато и те участват в прегръдката. Обичта не бива да се прикрива - нека децата ни растат спокойни и обичани. Peace

А по повод на целувките от познати, които срещаме на улицата, както и Tinkerbell и аз мисля, че не е редно, ама всички като видят малко, сладко хлапЕ и напират да го гушкат. И на мен не ми е било приятно да ми мляскат детето разни лелки, на него също Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 дек 2005, 20:17 от nikAni

# 9
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
Коагто беше съвсем мъничко бебенце, бузите на моя маймун бяха целите на ситни червени пъпчици. Лекарката каза, че е от целувките. Спрях да го целувам и те изчезнаха. Целувах го по устничките. Случва ни се все по-рядко (той не е много по ласките), но целува и мен, и татко си по устните. Не намирам, че е нередно, в чужбина ми е правило впечатление, че деца и родители се целуват по устните.
Не се целуваме страстно пред детето, но затова пък се гушкаме много. Той не ни подражава, нито някога е проявявал ревност.

# 10
 • София
 • Мнения: 31 738
Целуваме се, не сме се крили. И Дияна имаше период, в който искаше да ни целува като "голяма". Разбрахме се Simple Smile Този период отмина. Но беше много смешна, целува ме, отдръпва се и казва "мен ме цункаш така, а тати така" и си правеше устата на "О" и си върти главата наляво, надясно Simple Smile
Нямала съм проблем с целувките от нейна страна. Сега в градината са в период на "гаджета", но се целуват по бузите.

# 11
 • Мнения: 1 581
Ами и Виктор започна да иска да ни целува по устата. Обяснихме му, че само мама и тати така се целуват, децата по бузките и сега се целуваме само по бузките и той при всяка целувка казва "по устата мама и тати само"  Grinning
Мисля, че разбира. Скоро обяснението ще го разширим, но засега е достатъчно.
Никога не сме се притеснявали да се целуваме пред него, мисля, че това е естествена проява на обич и няма защо да го крием.
Между другото всичките ми роднини се целуват по устата и никога не ми е било странно, но при мъжа ми не е така и решихме да не го правим с Виктор.

# 12
 • Мнения: 2 910
Да,целуваме се пред детето и тя много се радва и ни бута един към друг пак да се цункаме. Като порасне малко ще и обясня,че не всички хора трябва да се целуват по устата.Аз,когато се сбогувам с майка ми също се целувам по устата и не ми е странно,напротив много ми е мило,тъй че подкрепям тази проява на обич пред детето.

# 13
 • Мнения: 1 233
Не се крием, според мен е редно детето да вижда, че мама и тати се обичат. Става въпрос естествено само за прегръдки и мимолетни целувки, не за нещо по-така. Но от известно време (няколко месеца вече) държи да ме целува по устните "като тати". Всички останали ги целува по бузите, но мен не - и се сърди и тропа с крак и ми хваща главата с ръце, да не си я обръщам. Надявам се да мине скоро.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 4 969
Да,целуваме се пред нея.И тя ни целува по устата.Но не ми е странно-все пак не си пускаме езици Mr. Green

 newsm10

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт