Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 дек. 2005, 15:30 ч.

За пръв път не го разбрах

 • 1 917
 • 22
 •   1
Отговори
 • в здрача
 • Мнения: 2 160
Вчера съпругът ми ми заяви, че тази година не иска да ходи на Коледния банкет на предприятието.  Миналата година аз го замъкнах на него насила, защото исках да видя що за чудо е това, да са близо 300 души, пък не ми се ходеше с баща ми /неговото присъствие бе задължително, т.к е един от директорите/. Аз вече не работя там, но той реши да остане за да можем да задържим ведомственото жилище.
Та легнахме си ние и той започна уж да ми обяснява защо не искал да ходи макар изибщо да не съм коментирала неговото решение, просто му казах, че той си решава. Обясненията му не ми приличаха на обяснение защо е решил да не ходи, а по-скоро на обяснения в любов. Като на всяка жена ми бе особено приятно да ги чуя. Накрая ме попита:
- Разбра ли защо не искам да ходя?
- Честно казано не.
- Ами защото само с теб се чувствам истински щастлив и ми липсваш, липсвате ми двете /визира дъщеря ни/. Има и още но, друг път ще приказваме.

И като всяка жена това още ме тормози, чак днес не мога да работя и все за това мисля.
А той напоследък е някак отнесен, все едно е в депресия. Постоянно вечер си говорим по темите - какво е изневяра, детска ревност /визираме пубертетска ревност в стил как може тя да обръща внимание на него, не на мен/ и показните желания на колежките, които не знаят какво точно искат.

И да отбележа, за да стане ясно, за мен изневяра е не секса с друга, а съзнателното залъгване, че имаш чувства и пренебрегването на партньора.

# 1
 • Balchik
 • Мнения: 1 732
Имам чувството ,че сама се навиваш че той ти е изневерил Stop
Дано да греша ,ама като слушам логиката на мислите ти към това ме навежда.а може просто на човека наистина много да сте му липсвали .Ние жените имаме странната способност да тълкуваме казаното по абсолютно различен начин.Уникална способност е ,знам.никой друг не може като нас.Може наистина да сте му липсвали,може просто да е стигнал до извида че няма нищо друго което да е толкова истинско като семейството  Hug
Така че не се навивай ,мила Flutter

# 2
 • в здрача
 • Мнения: 2 160
Не, уточненията ги направих, за да поясня, че мен не ме притеснява и никога не би ме притеснило да прави секс с която си поиска, стига чувствата му към мен и дъщеря ми да останат непроменени. Дефакто за мен е важно не с коя спи, а при коя се прибира вечер, стига да не откаже да спи и с мен.  Grinning
Важна ми е духовната връзка.

А иначе знам, той сам ми е споделял, че две от колежките му са му навити. Едната е нещастна в брака си, нещо не може да комуникира с мъжа си и двамата често си говорят за брака и отношенията между половете в почивките, а другата е несемейна и си няма приятел, но се притеснява понеже е женен за дъщерята на шефа. В същото време част от младите му колеги го ревнуват него, заради вниманието което получава от колежките си, понеже искат да се вредят, но нещо не им минава номера. Наясно съм със ситуацията, защото вечер често си говорим за нея. Но напоследък тази ситуация го притеснява, защото се опитва но не може да разбере поведението им. Ясно ми е че не му е лесно, но не знам как бих могла да му помогна  и дали изобщо мога.

# 3
 • Мнения: 8 505
Да,и според мен сама искаш да се убедиш в нещо,което явно не е.По това,което пишеш,съдя,че коледното парти съвсем не е на дневен ред при него,мислите му са другаде-при теб и дъщеря ви.

# 4
 • Balchik
 • Мнения: 1 732
...мен не ме притеснява и никога не би ме притеснило да прави секс с която си поиска, стига чувствата му към мен и дъщеря ми да останат непроменени. Дефакто за мен е важно не с коя спи, а при коя се прибира вечер, стига да не откаже да спи и с мен. 
Важна ми е духовната връзка.

Има мъже,които са чувствителни на тази тъй пиперлива тема повече от жените.В смисъл ,той може да се чувства виновен само от факта ,че определени жени флиртуват с него. Thinking
Просто е такъв характер явно,аз не го познавам ,но така си мисля и затова се чувства длъжен да засвидетелства любовта си към теб и детето Blush

Но напоследък тази ситуация го притеснява, защото се опитва но не може да разбере поведението им. Ясно ми е че не му е лесно, но не знам как бих могла да му помогна  и дали изобщо мога.

Можеш и трябва да му помогнеш,той иска помощта ти и ти трябва да се отзовеш-затова сте семейство Flutter
Това е моят съвет,ти сама си преценяваш ,но ако бях на твое място, бих седнала да поговорим и да намерим изход от ситуацията.Явно не му е приятно и търси подкрепата ти Hug

# 5
 • в здрача
 • Мнения: 2 160
То ние напоследък предимно за това си говорим. Дори той ме пита как стоят нещата от женска гледна точка. И него не го притеснява това, че флиртуват с него, той самия също се закача с тях, по-скоро се притеснява да не ги разочарова и отблъсне като приятелки ако открито някоя пожелае да станат интимни, а той самия няма точно такива мераци и им откаже. По-скоро не знае как да им откаже, без да ги нарани.
А аз също не знам, освен може би стандартното - обичам жена си и не искам да я наранявам или не искам да си разваляме приятелството. Никога не съм попадала в подобна ситуация.

А може и просто в този флирт да е преоткрил чувствата си към мен. Направо нямам търпение да се прибера и да подхванем наново, а има да чакам малката да заспи, че преди това е абсурд да говорим двамата по-дълго от 10 минути.

# 6
 • Balchik
 • Мнения: 1 732
Наистина имате какво да си говорите Thinking.Изяснете всичко и да кажа само ,че в края на краищата по-добре с вас да е добре ,отколкото с колежките .Казва им чистосърдечно какво мисли и това е ,какво ще ги щади #2gunfire.Семейството е над всичко .Ако наистина гледат на него като на приятел и колега ,ще го разберат и няма да се промени отношението им заради признанието му ,че държи на близките си Naughty
Успех ти желая и благополучен изход на ситуацията Praynig

# 7
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 6 953
Не знам аз ли не чета внимателно(защото ми се случва, признавам), но нещо не мога да разбера - теб какво точно те тревожи? Това , което прочетох между редовете беше - той не исак да отиде на купона, защото там ще го ухажват колежките.
На служебни купони страстите доста се развихрят, той се страхува да не поддаде ли? А и ако става въпрос за изневяра с колежка, и дума не може да става за чисто физическа изневяра. Това са хора, които са заедно всеки ден повече време отколкото със семейството.

# 8
 • в здрача
 • Мнения: 2 160
Семейството е над всичко .
Да за нас е точно така, но винаги има едно но, защото винаги се намират хора, които по-добре от теб знаят как ти да си живееш живота и какво трябва да правиш или да не правиш във всеки един момент от него. И ако не се вписваш в рамките им започват да говорят пред когото не трябва, в случая това е баща ми, т.к му е шеф. А вчера разбрах, че всички тези приказки са ми спестени. По покана на родителите ми сме им на гости до Коледа.

И мен ме притеснява това, че той самия се притеснява, но колкото повече научавам разбирам че става въпрос за нещо много по-сериозно от флирт с колежка и евентуалните им желания към него.


# 9
 • София
 • Мнения: 319
Абе и аз нещо не мога да схвана какво те притеснява - като не ще да ходи на купона, да не ходи, той нали е голям човек, сам може да прецени! Пък ти недей да дълбаеш чак толкоз за предполагаемите причини, поради които иска да пропусне джамбурето. Какво ви пречи да не ходите, ами да си организирате ваш си купон - хем ще сте заедно, хем няма непозволени изкушения, хем пък може да се развесели човекът, да не е такъв тъжен!
Извинявай, че така го казвам, ама аз малко това с изневерите не мога да го преценя, щото моят досега не е показал чувствителност към други жени (или пък успява да се прикрие много добре!) - чак ма притеснява отвреме навреме. Освен това за мен секса с друг мъж/жена си е чиста изневяра, аз не вярвам в това, че е важно мен да ме обича, пък ако иска да спи с друга! Не знам, по-скоро бих те посъветвала да не се навиваш зорлем! Успех!

# 10
 • София
 • Мнения: 15 088
Пък аз от всичко прочетено по диагонал, разбрах, че и двамата сте егати чешитите - на нея не й пука той с коя си ляга, а пък на него му се споделя как го сваляли колежките и как му е конфузно от този факт #Crazy
Брях ooooh!

# 11
 • Мнения: 625
  Много странни сем.отношения,малко ми е трудно да схвана.
  Според мен ти пресилено имитираш колко си либерална с мъжо само и само да си в час.Ама той май ти е повярвал,изневерил и сега го гризе съвестта,пък и сигурно ще научиш,нали баща ти му е шеф.
 И затова ти говори,че обича сама вас,оправдава се предварително.
 Аз така тълкувам нещата,дано не съм права.

# 12
 • София
 • Мнения: 126
Оф, ама и аз май нещо не схващам в цялата работа - как така на теб ти е все едно дали си ляга с друга? Случвало ли се е да разбереш за физическа изневяра, за да знаеш дали наистина не ти пука? Защото ако обичаш някого и стане подобно нещо - боли - освен ако наистина не сте дотам разкрепостени в отношенията си. А също така ми е интересно ТОЙ какво мисли по въпроса за физическата изневяра на жена си - щом е без чувства не се брои, така ли?
По другия въпрос - за колежките - откъде накъде мъжът ти се притеснява да не ги нарани като ги отблъсне - ми той да не е благотворително дружество! Който изпадне в нужда - да заповяда... Направо не знам що за разсъждения са това. Страхувал се да изгуби прятелството им - какво приятелство, нали са колеги, има доста голяма разлика между двете понятия... И как така той "се закачал" с тях /тези де, дето са му навити/, пък после се страхувал да ги отблъсне?!
Честно да ти кажа, може и да съм малко крайна, ама тоя твоя мъж не знае сам дали го сърби, дали го боли... А и на теб щом не ти пречи да спи с други и открито приемаш флиртовете му - какво всъщност те притеснява? Нали ви обича с детето и се грижи за вас, сама казваш, че това е същественото.
Аз смятам, че границата между флирт и духовна изневяра /разбирай чувства/ е много тънка и много лесно човек може да я прекрачи - мисля, че и ти го знаеш и точно от това се опасяваш. Както разказваш ситуацията мъжът ти е спал с друга, да, може би колежка, щом не иска да ходи на партито, и знаейки, че си либерална сега иска да ти сподели, защото е гузен. Възможно е и да иска да ти каже, преди другите да ти го кажат /не дай си боже пък да го разбереш от баща си/.
Дано не съм права в разсъжденията си. Късмет и пиши какво е станало!
 

# 13
 • в здрача
 • Мнения: 2 160
много хора не разбират възгледите ми какво приемам за изневяра. И какво от това - свят широк - хора всякакви. Това на което държа е откритостта и доверието, споделянето и това при кого се прибира и на кого държи. Е, да и сега го имаше, но странно някак не успях да схвана почти нищо освен това, че ни обича и държи на нас. И да, че има и колежки, които са му навити, и да че има колеги които го ревнуват заради отношенията, които има с колежките и да, че има хора които му завиждат за положението в което се намира заради съкращенията които предстоят, и че той самия не харесва по-голямата част от колектива и каква е връзката на всичко това с един обикновен банкет.

И да случвало ми се е да разбера за физическа изневяра, вярно не ми изневери съпруга ми, а бившия кандидат съпруг. И не това бе причината, нито повода да се разделим.

Неговото мнение за физическа изневяра е, че може да се случи така нареченото от него фатално привличане - при определени обстоятелства двама души са на една вълна и сексът просто се случва без това да промени отношението им към техните половинки. А после се чудят какво толкова са намерили в другия, че се е стигнало до там. И да, казва че сигурно би го заболяло ако аз си легна с друг, тъй както и преди това го е боляло, когато се е случвало същото, но с друга жена, но това не значи че връзката им приключва, а че той не е направил нещо съществено за да предпочете друг. В тази връзка разбиранията ни се различават, но аз нямам проблем с това. Обичам го и не бих направила нищо, с което да го нараня. Шут в четирибуквието не се смята  Laughing  Grinning

А как се "закача" ами като набере телефона на едната,  а тя си го държи в джоба на ризата и тя подскочи като завибрира или пусне някой майтап на обед, но той се държи по този начин с всички колеги, не само с тези две колежки. Просто с тях са и приятели - споделят си някои неща, по-често те с него.

Иначе точно от баща си няма да науча - те двамата с майка ми имат далеч по-леберални отношения отколкото ние със съпруга ми. Е, от пряката му началничка, която ми е приятелка - със сигурност, защото тя изобщо не си мълчи за неща, които тя самата смята за нередни. И макар да е на годините на майка ми, определено няма нейните разбирания.

И да ви попитам - вие ако работите в различни фирми с половинката си - ходите ли заедно на банкет, т.е. водите ли и половинката си или отивате самостоятелно?

Винаги със си мислила, че би трябвало да е самостоятелно, защото как ще се забавлява половинката като не познава другите, но пък новата фирма, в която работя от половин година май на всички събирания се изисква да се водят и половинките. Хайде за предното по септемврийските празници то бе ясно - цялата фирма заедно със семействата отидохме за почивните дне на Априлци, но сега се говори, че скоро ще се прави банкет за НГ и се чудя и този път ли трябва да сме с половинките или не е задължително, то за децата ясно, че няма да присъстват.

# 14
 • Мнения: 34 754
Е щом не ти пука коя чука, значи всичко е наред  Grinning

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт