Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 дек. 2005, 20:47 ч.

Пастет от маслини

  • 796
  • 8
  •   1
Отговори
  • зад парка
  • Мнения: 1 574
Не бях опитвала. Но онзи ден видях в Халите на щанда за маслини и купих /12 лв. килограма/.

Има много силен вкус на солени маслини, но е вкусен.
Подходящ е за намазване на сандвичи.
Комбинирах го с риба и свински бекон.

Даже дъщеря ми го опита, като първо се мръщеше, а после дойде с викове "ам, ам"

# 1
  • зад парка
  • Мнения: 1 574
 Grinning

# 2
  • Руей
  • Мнения: 1 017
ММ и аз много го обичам, ама верно е доста солен този в Халите.
Аз си го правя сама. Купувам зелени маслини без костилки, обезсолявам ги и ги пасирам, добавям зехтин и става същото, а ако се пасират с тофу става също вкусно(особено е добро за разнообразяване на постите  Wink)

# 3
  • София
  • Мнения: 1 726
В Халите обаче не на щанда за маслини, а на щанда за риба има пастет от черни маслини. Страшно е вкусен и не е солен. Доколкото си спомням този на маслинения щанд беше от зелени маслини и май имаше и някаква добавена по-ароматна подправка.

# 4
  • Varna
  • Мнения: 1 399
ММ и аз много го обичам, ама верно е доста солен този в Халите.
Аз си го правя сама. Купувам зелени маслини без костилки, обезсолявам ги и ги пасирам, добавям зехтин...
И аз така Wink Само че купувам черни.
Често слагам и малко чесън или лук. Понякога и майонеза.
Готов рядко купувам - не винаги е солен, но обикновено смилат на пастет и маслините, които вече са на разваляне и има странен дъх Sick /поне в магазина, където аз пазаря обикновено/. Затова го избягвам - просто незнам на какъв ще случа.

# 5
  • Мнения: 1 999
Много го обичам! Ние го купуваме от Метро, има малки бурканчета с пастети от черни или зелени маслини. Освен за сандвичи, понякога слагам от него в соса за спагети когато го правя с риба тон. Grinning

# 6
  • Мнения: 3 452
Може да се обезсоли, ако се забърка с извара - чудесна здравословна закуска за филийка Simple Smile

# 7
  • Варна
  • Мнения: 1 009
И аз добавям извара - става много вкусно. Последния път преди няколко дни освен извара сложих и малко прясно мляко и копър - стана доста приятно и свърши много бързо

# 8
  • out of space
  • Мнения: 7 532
Понеже съм тъпо и упорито, пак ще си постна любимата рецепта за ордьовър! Wink

300-400 гр пастет от маслини
1 варено яйце
1 малка глава лук
средата на накисната и изцедена от вода филийка хляб
1 майонеза
повечко лимон

Всичкото това се пасира. Може да се маже на препечени филийки или просто като страшно вкусен ордьовър.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт