Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

France

Мнения: 217
Моми4ета кажете как приготвяте пататник,на Пампорово сьм яла преди години беше страхотно,аз пробвах постоянно ми се 4упи а там стоеше като пица? newsm78
Цитирай


Мнения: 767
Ами то има два варианта.
Единият се прави с кори,можеш да ги точиш сама,ако ти се играе,но това е по-вкусно от готовите кари.
Плънка-рендосваш картофите/ок.1 кг/,оставяш ги да се поизцедят малко,овкусяваш ги със сол,чер пипер и джоджен и добавяш 4-5 яйца/баба ми слага и сирене,аз така най-обичам!/И печеш.Ама гледай формата да не е много малка,тогава пататникът става дебел,което не е много вкусно.
Другият вариант е без кори,плънката се слага в намазнена тава и се пече или се пържи на тиган като палачинка.
Цитирай

Vienna, AUT

Мнения: 533
Аз го правя в тава - настъргани картофи, настъргана глава лук, 1 яйце, сол, черен пипер, джоджен, олио/зехтин. Всичко това се обърква и се пече на силна фурна (може тавата с малко мазнита да се затопли предварително, за да не залепва сместа).
Така приготвен за пръв път съм го яла в Смолян и оттогава ни е предпочитано зимно ястие.
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Аз като живях в Смолян преди 10 год. ядох този вариант - настъргани на едро картофи, сирене, настърган лук, сол, черен пипер, сух джоджен  , яйца не си спомням да се слага newsm78 - пропорциите не си ги спомням Embarassed Тази смес се пържеше в тиган ( поне така го правеха в заведението на моя бивш  Embarassed  )
Цитирай

Atlanta

Мнения: 195
настъргани картофи, настъргана глава лук, 1 яйце, сол, черен пипер, джоджен, олио/зехтин.

Това са продуктите - след това се пържи на тиган - от всяка страна по около 20-25 м. Пататникът не трябва да е по дебел от 2 см. И в повече мазнина. Най-лесно се обръща на тава.
Цитирай

Atlanta

Мнения: 195
И понеже нашите са от Смолянско и го ям от едногодишна в сто варианта на различните ми баби - по вкусен е БЕЗ кори, без туй съчетанието на тесто-картофи не е препоръчително Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.