«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

Ѕременност с термин месец...
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
225-239 от 706 отговора

јнкета

 ое заглавие ви харесва повече за следващата тема?

 (√ласуването приключено: сб, 06 авг 2011, 15:41)
¬ъведи тво€ глас


ћнени€: 774
«дравейте,
да честит€ и аз на малки€ разбойник със закъснение- да е жив и здрав!  Love

ƒнес ще вид€ бебчо най-после и дано всичко е наред. Ќещо на кошмари ме избива вече. Ѕи тр€бвало ј√-то да ми пусне кръв и урина и антитела отново.

—нощи сглобихме кошарката с цел да вдена как става. ћного хубаво чувство беше, не че запомних с мо€та инженерна мисъл. ѕосле пак си € сгънахме да си чака. ƒовечера съм се заканила да подреждам бебешки дрешки, ама нещо все се разплувам, като се прибера.
¬есел ден от мен!
÷итирай

¬. “ърново

ћнени€: 782
добро утро!
Ћили тази сутрин ме събуди с виковете си, след което замина за ƒ√, пък аз не можах да засп€ отново, понеже вчера се издразних на едната и учителка-каза ми, че детето щ€ло да получи топлинен удар, понеже съм му обула чорапи. аз и об€сних, че това е от хигиенична гледна точка-децата ров€т в п€съка и не искам да си л€га на обед с полепнал по краката п€сък. онази ми рече, че на об€д им миели краката в н€какъв басейн, но пък Ћили каза, че не било в€рно Thinking тази сутрин пак пожела да си обуе чорапи и гуменки. пожела също да е с пусната коса и знам, че госпожата пак ще мърмори. преди време ми направи забележка, че Ћили е облечена с пола-панталон и и било трудно да се събува, та тр€бвало да и обличам "по-лесни" дрехи. все такива дреболии, но не мислите ли, че много си позвол€ва? като н€ко€ свекърва е #Cussing out хем ми се иска да и скръцна най-любезно със зъби, хем пък не искам да застрашавам комфорта на детето си там-тук, на село, ако надигнеш глас, ти го изкарват през носа, така че да си познаваш правата не е гол€ма далавера Naughty при вас как е? аз се успоко€вам, че щом Ћили не си ги слага на сърце тези неща, н€ма защо и аз да се пал€, ама ми става криво-все едно не мога да взимам решение как да ми е облечено детето и с каква прическа да бъде. бих могла да об€сн€ на госпожата, че Ћили сама си ги решава тези два въпроса, напътствана от мен, и засега не се е случвало посред зима да отиде с тениска на градина.......но това ще и се стори много еретично на онази госпожа Crazy

ох, съжал€вам, че ви натоварих, но наистина тази сутрин се събудих с тези размисли и страсти в главата ooooh!
÷итирай


ћнени€: 27
Windy, Hug
Ѕлагодар€ ти за ревютата, за мен са изключително полезни, въпреки, че като ц€ло съм се спр€ла на количка(Mutsy 4 Rider), все още не сме ходили да € гледаме и ми е много ценно да зна€ какво се гледа:) јз си спомн€м, че ти беше писала за Mutsy нещо, но не усп€х да го откри€, ако имаш мнение за не€,ще ми е много ценно(и ако не те затрудн€вам разбира се) Laughing
 ћомичета, ние сега си избираме креватчета и исках да ви попитам какво мислите за креватчетата с функци€ люлка- аз съм се спр€ла на едно от ≈ником ћ- Trend се казва.
∆ела€ хубав ден на всички и внимавайте в ти€ жеги!
÷итирай

¬елико “ърново

ћнени€: 444
ƒобро утро и от мен!  Hug

¬същност, не е много добро моето... ≈два си отворих очите тази сутрин, за да стана за работа. ѕрез нощта ми се обадиха по телефона в 2:30 часа, защото алармата на офиса се включила и тр€бва да се провери какво става. ќказа се, че датчикът се е задействал заради една стоножка и един комар - вече бивши. ќбаче това го констатирахме, когато вл€зохме в офиса. —ега така ми се спиии...  Tired

ѕепина, след като имаш л€тна количка с пълно легнало положение, замисл€ла ли си се през зимните месеци да извеждаш бебчето със слинг? ћиналата седмица ходих на една лекци€ за слинговете и честно казано, иде€та много ми допадна  - може би защото при нас бебето е чакано много дълго време, но силно ме привлича иде€та да бъде  близо до мен, а не в количката поне в първите месеци.  sling
ƒругата опци€ е да купиш зимно чувалче и да ползваш количката, ко€то имаш. ўом има пълно легнало положение, значи е подход€ща за новородено бебче. Ќ€кои марки предлагат такива чувалчета, които са много мекички и топлички и от т€х се подава само главичката на мъника. »мам предвид нещо като тези:

dessy encheva , не искам да те надъхвам против лелката от градината, но и аз бих се подразнила от подобни реплики. Ќе мисл€, с ц€лото ми уважение към дългогодишни€ и стаж, че т€ е човекът, който тр€бва да ти дава акъли как да си отглеждаш детето. Ќейното задължение е да полага максимално добри грижи за него при наличните услови€. “ова е работата, за ко€то и се плаща. ѕредполагам колко е изнерв€що да се опитваш да толерираш самосто€телното мислене на детето си, а н€кой да ти об€сн€ва колко дълбоко грешиш. Ќе знам как бих реагирала в подобна ситуаци€. —игурно ще ми се иска да € постав€ на м€сто с две приказки и да и изви€ врата, но ще си замълча поради изброените от теб причини. »де€та да се кооперираме и да си гледаме децата на смени, живот и здраве, ми се вижда все по-близка и приемлива, като чета постовете ти...  Thinking

misha_1, радвам се, че мнението ми за колчиките ти е било от полза! Mutsy мисл€, че беше количката на Alter Ego. ¬ мо€ списък € н€ма, защото не ми хареса като дизайн, но независимо от това, в едини€ магазин ни € презентираха, така че мога да сподел€ отзивите си за не€. ћарката е холандска и е заложила на отделна продажба на всеки компонент - рама, зимен кош, летен кош, столче за кола и вс€какви аксесоари. “ова дон€къде е предимство, защото ти спест€ва големите финансови сътресени€ от купуването на ц€л комплект. ћожеш да си купиш рамата и зимни€ кош първоначално, а впоследствие, когато настъпи летни€т сезон, да вземеш и коша 6+. «а първи и последен път именно при тази марка вид€х кош 6+, при който освен положението на гръбчето, се регулира и дълбочината на самата седалка, за да се наглас€ в зависимост от дължината на бедрото на мъника. »ма много опции за избор на цв€т и тип дамаска, като материите имат UV защита против избел€ване. ќсвен това се предлага изключително широка гама аксесоари - огромна кошнца за пазаруване, ко€то се монтира под седалката, сенник тип "чадърче", борд-масичка и дори едно много интересно приспособление, наречено "fun seat":“ова чудо на инженерната мисъл замества покупката на онези бутащи се колелца, които хлапетата €вно обожават. ѕридружено е с огромна пазарска мрежа, ко€то си върви заедно с него. ћонтира се на рамата на количката - от снимката се вижда как. ѕосле хлапето върти педали, а ти си го разхождаш, все едно буташ количка.  newsm39

ћоже би повечето неща , които написах, ги знаеш, щом си се спр€ла на този модел, но се над€вам, че съм била полезна. —ъветвам те да се обадиш на вносител€ и да питаш в кой магазин можеш да се срещнеш с мобилни€ им консултант - това е една жена, ко€то посещава н€колко магазина, в които се предлагат колички Mutsy, но не работи в самите магазини. Ќие € намерихме  в "Ѕейбитори€". ќб€сни ни всичко много хубаво и беше страшно компетентна. ћисл€, че една среща с не€ ще ти бъде много полезна.

÷итирай

¬арна

ћнени€: 406
«дравейте  Hug! ћного се развълнувах, че сте ме мислили  Hug. ƒобре съм, известно време си дадох почивка от интернет и форуми. Ќещо не ми достига времето за всичко и за това.
ѕрочетох ви, не сте изписали много  Smile.
»скам да честит€ със закъснение рождени€ ден на Ѕо€н, много здраве,  весели игри и едно послушно братче през октомври, а след н€колко години и сестричка  Wink!
ƒеси, напълно те разбирам с комуникаци€та с госпожите. Ѕоби вчера като отидохме да го вземем на 32 градуса беше преоблечен с анцуг с дълги крачоли, а в гардероба има два чифта къси панталони  ooooh!. Ќаправо беше прегр€л и вир вода, а госпожата каза така го заварих следобед, а те тогава сп€т по пижами  #2gunfire. “€ е пенсионерка и нито чува нито вижда като хората, обаче са € взели да замества цели две години, госпожата ко€то е в майчинство, добре че се връща през септември, иначе щеше да има разправии с тази. Ќа рождени€ ден на Ѕоби остави два ножа на масата при децата и хукна да излиза от ста€та  Crazy.
јлтър ≈го, кошчето е много сладко, да си го ползвате със здраве за госпожицата. „ак сега вид€х, че си ми писала  Hug.
ѕосле пак ще пиша.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 3 285
Windy, имам пухено чувалче за зимата. ћного ми е удобно. »ма прорези на задната страна за коланите на количката, а предната може да се свали ц€лата. ћного топли, защото е с високо съдържание на пух, но пък количката ми е с малки гуми, което € прави ниско проходима. јбе имам още време да помисл€ какво да прав€. јко и малкото е като баткото усещам как като проходи ще зарежа вс€какви колички. Ћ€тната сме € ползвали точно 2 лета и то само за да стигнем до парка който е на 100 метра от нас. —лед това Ћюбомир драпаше да слиза. » аз си бутах количката, а той тичаше около мен. «имата си го извеждах пеш до парка, защото разходките ни б€ха мнооооооого по-кратки.
÷итирай

¬елико “ърново

ћнени€: 444
ѕепина, отзивите за чувалчето са ми много полезни. јз си поръчах такова на Jane (като това на първата снимка), защото, в крайна сметка, се спр€хме на количка Jane Rider.

¬се забрав€м да ви се похвал€, че терзани€та ми относно избора на "кал€ска" приключиха. ¬чера следобед капарирах ето това бижу:» тъкмо си мислех, че тази нощ вече ще се насп€ спокойно, без да сънувам колички, когато ми звъннаха от —ќ“...  Crazy
÷итирай


ћнени€: 486
dessy, винаги съм казвала, че са тези професии като учителки и лекари тр€бва човек да е роден. ѕросто не става насила. Ќо не се €досвай, важно е ти и детето да се чувствате добре.
Windy, честита количка Very Happy “ази Limited Edition ли е?  олко ви излезе цели€т комплект? » ако може да споделиш защо се спр€ на Limited Edition - заради цвета или има и други особености, защото и аз € заглеждах, но не съм € виждала на живо? «а колко време ще ти € достав€т?
јз още съм в гол€ма дилема между Jane Rider и Stokke, както казва Windy все това мисл€, е още не ги сънувам. Ќо съм решила след отпуската да решаваме и да капарираме вече.
ƒа ви питам и по темата за стволовите клетки, ще запазвате ли? » ако да към ко€ банка сте се насочили? јз мисл€ да запазим, макар че са много противоречиви мнени€та. ћисл€ си, че по-добре да има, отколкото после, недай си боже, да се чуд€ дали е щ€ло да помогне. «а банки гледам Cryo Save- там предлагат три програми, включително запазване и на тъканни клетки на бебето и на майката, но това вече не знам дали си струва. ÷ената му е над 8 000 лева.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 387
честит рожден ден на патерици на Ѕо€н, да е жив и здрав

чудесни новини за малката —ара

Alter ego - кошчето е много сладко - честито

Windy - страхотна количка - честито и на теб. ”ф като ви чета и така ме хваща крастата и мен за количките - имам чувството, че съм като от рекламата на една банка с ангелчето и д€волчето на рамото на девойката - едно нашепва - имаш количка, н€ма нужда от този разход, другото - крещи - купиииии, виж колко са хубави новите колички.... #Cussing out «асега разумът наддел€ва....но се е пречупил може би по отношение на нова л€тна. ќбаче пък опитът от ћиташки сочи, че количка ползва само докато проходи - т.е. една година и после категорично  отказваше да се вози - така че са малко грешни пари на в€търа....по-добре да ги дам за стволовите клетки....
Windy - не звучи много успоко€ващо, но аз покрай търсенето преди пет години на количка - после години наред само се взирах проучващо в т€х ...остана ми този навик дъло време  35

—муси - ние на 90 % сме решили за стволовите клетки. »зборът ми на клиника е ћалинов, екипът на д-р —таменов. ÷ената поне в сайта беше 3400 лв., което вкл. запазване през първите три години, а след това е 150евро на месец.  ра€ на другата седмица като отида на преглед, ще говор€ и с координаторката, ко€то се занимава с това и ще имам повече информаци€ - вкл. и за възможностите за разсрочено плащане. —ъвет, който получих от лекар за избор на клинака беше - каквато и да избера само да не е гръцка - не знам кои са гръцките клиники тук, тъй като по принцип б€х избрала вече ћалинов.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 387
ох, ама наистина ми е обременен мозъка - 150 евро годишно е таксата, не месечно.....
÷итирай

¬. “ърново

ћнени€: 782
ееееееее, Windy, айде честито най-после! ще € полеем тази количка, ама май н€ма да е тази седмица: в ср€да ще водим Ћили в –усе, понеже така предпочита пред алтернативата да ходи с нас на фестивал. в петък пък ще ходим да си € прибираме Peaceиначе получих благослови€та на доки за бременната гимнастика, но по всичко личи, че и тази седмица ще пропусна Crazy а да ви опиша как протече днешни€ консулт: отидох при акушерката, казах и колко тежа, измери ми кръвното, чухме сърцето на бебето(звукът на живота-€сен, отчетлив и категоричен), което намерихме отд€сно на корема ми, почти отстрани-в л€во н€ма никой Cool иначе горната част на матката стига почти до ребрата ми Shocked там шунтират най-силно малките крачета. после отидох при гин. попита ме искам ли да вид€ бебето и знаем ли пола. аз и казах, че знаем пола и т€ отговори, че тогава н€ма за какво да го гледаме Shocked жалко, аз пък искам да знам кой номер обувки да купувам за тези силни крака Crazy даде ми направление за хематолог и др. вторник пак съм на комиси€-край с мо€та кариера по проекта на ”ницеф Crying or Very sad а междувременно в пресата излезе съобщение, че от 2013 г. бебета ще се настан€ват в приемни семейства директно от родилен дом, без да минават през домове за деца. това беше вече нашата цел, победихме bowuu дано като се върна от майчинство да има къде да продължа да работ€ по приемна грижа Praynig

довечера ще купувам €ке за бебето и чехлички за Ћили: обожавам да пазарувам за децата Love
÷итирай

—офи€

ћнени€: 387
Dessy - забравих да питам - какво стана с тво€та при€телка, роди ли най-после?
÷итирай

¬. “ърново

ћнени€: 782
Dessy - забравих да питам - какво стана с тво€та при€телка, роди ли най-после?
казах и като свърши тази работа, да ми се обади, но още н€ма сигнал, а не сме€ да € безпоко€. от днес докторът, който и следеше бременността, е мистериозно изчезнал. предполагам,че съпругът и му е вид€л сметката Mr. Green
÷итирай


ћнени€: 774
јз да доложа: бебчо е ок, пораснал си е колкото тр€бва, само краката са му по-дълги от нормата за седмицата.  Smile ѕуснаха ми изследвани€, които тр€бва утре да направ€ и така. ѕродължавам с лекарствата (магнезий и съдоразшир€ващи), въпреки контракциите, шийката си е чудесна.
“а това е. ”спокоих се засега.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 406
 леопатра, много се радвам за хубавите новини  Hug. ƒано да стават все по- добри и скоро да сте вкъщи  Praynig.
”инди, честита количка  bouquet, със здраве да си € бутате  Hug.
anssi , дано и изследвани€та са ок и да си спокойна  Hug. Ўийката с какъв преглед € установиха?
Ќа плаж ход€ с обикновен бански, но по- гол€м  Crazy.
Ѕобито си използваше количката докъм 2 г и половина, а като новороден все го носехме, така че ѕух може сега да € използвате.
¬чера купих намалени бодита от «ара, вид€ха ми се много евтини и хубави- 12 лв. два бро€, бели, закопчават се отпред. »маше и гащеризончета на хубави цени, но вече доста понакупих и се въздържах.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
225-239 от 706 отговора