Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

На една от последните софийски поляни

Мнения: 510
Тъй като вчера нямах бяло вино и не можах да го направя по рецептата от Книгата Embarassed, днешният голям калмар беше приготвен така:
1 голям калмар-почистен от пипалца и глава(процедурата е крайно неприятна,но се справих)
5-6 тиквички
1 чаша кафяв ориз
50-70гр масло
5 щипки бял пипер
10 щипки мащерка
10 щипки риган
сол[/b]
Ех,ако имах и орехчета Crying or Very sad
Оризът и тиквичките се варят-по 30 минути.Водата се отцежда.Тиквичките се пасират.Смесват се с ориза,маслото и подправките.Разбъркват се добре, при което маслото се разтапя. Калмарът се напълва с плънката и се затваря чрез 2-3 остри клечки за зъби.Останалото от пълнежа се поставя в йенска тавичка, по средата и се разполага и калмара и се пече в умерена фурна час,час и половина.
Приятно готвене и хапване Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.