Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 85
Имам голяма желание да си купя голям глинен гювеч,но съм чувала,че много бързо се спукват.Моля,дайте ми идея какво да направя,че моят гювеч да няма тази съдба?
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 058
Аз имам от много години и нищо му няма. Най важното правило- не го слагай върху загрят котлон или в загрята фурна, винаги в студена ! И обратно горещ гювеч не слагай на студена повърхност. Аз лично на котлон не го слагам, но една позната готви и на котлона, като не го загрява много, на слаб котлон, продължително време готви. Успех!
Цитирай


Мнения: 4 912
Аз имам от много години и нищо му няма. Най важното правило- не го слагай върху загрят котлон или в загрята фурна, винаги в студена ! И обратно горещ гювеч не слагай на студена повърхност. Аз лично на котлон не го слагам, но една позната готви и на котлона, като не го загрява много, на слаб котлон, продължително време готви. Успех!
Съгласна съм с djemma.И моя гювеч е от много отдавна,нищо му няма.
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
Аз също имам глинен гювеч отдавна и както е казала djemma, не го слагай в загрята фурна  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 750
Спазваш следните правила:

НЕ слагаш съда в предварително загрята фурна.
НЕ го слагаш директно на дъното на фурната, а върху скарата, поставена на най-долното възможно ниво.
НЕ слагаш съда на котлона.
НЕ го поставяш върху студени повърхности след изваждане от фурната, а най-добре върху дървена подложка.

И няма да имаш никакви проблеми!

Цитирай

все тук

Мнения: 1 599
Спазваш следните правила:

НЕ слагаш съда в предварително загрята фурна.
НЕ го слагаш директно на дъното на фурната, а върху скарата, поставена на най-долното възможно ниво.
НЕ слагаш съда на котлона.
НЕ го поставяш върху студени повърхности след изваждане от фурната, а най-добре върху дървена подложка.

И няма да имаш никакви проблеми!


Абсолютно подкрепям. А яденето в глинен гювеч е с несравним вкус
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
И аз спазвам горните препоръки.  smile3521Глинения гювеч го имам от около 4 -5 години и ми служи вярно!  newsm10
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Спазвай тези неща, които са ти напшисали по-горе и това е да имаш късмет, просто да ти е добре изпечен гювеча (в смисъл глината).   Peace
Мммм, няма по-вкусна манджа от приготвната в гювеча! За съжаление готвя много рядко в него, но новогодишната трапеза не минава без капама в гювеча. После, ако мама и тате ми отпуснат още някоя кисела зелка сготвям и зеленце със свинско , в общи линии това е. Какво да правиш- забързано ежедневие, няма кой да чака манджичката да си къкри кротко  Sad
Цитирай


Мнения: 3 354
Добре са те посъветвали!Ако се използва правилно,може и години да издържи HugИ аз с предубеждение си го купих,но вече 5-6 години ми служи/като имаш впредвид,че в седмицата поне веднъж го ползвам/.А и в него става по-вкусно  chef
Цитирай

Велико Търново

Мнения: 658
Аз също от няколко години имам и готвя честичко в него. Първо яденето става вкусно и второ - слага всичко вътре захлюпваш и печеш. Няма бъркане,висене до печката, мацане. Най-важното като си купуваш гювеча е да е гланциран вътре, за да не се натаяват миризмите на предишни яденета. Преди да готвиш първо явене в него задължително трябва да натъркаш дъното и външната част с чесън да престои така 1 ден.
Цитирай

Amsterdam

Мнения: 799
Всички съвети дотук са супер, а от мен едно окуражаване: 1 гювеч струва 10-15 лева (голям), така че 2 години да изкара си е избил парите  Mr. Green
А към съветите бих добавила - когато го вадиш горещ от фурната го слагай върху суха дървена дъска, за да не стават грешки  Mr. Green. Третирай го като йенска тенджера.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Само да допълня, че колкото повече се ползва един глинен съд, толкова по-здрав става.
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Аз също от няколко години имам и готвя честичко в него. Първо яденето става вкусно и второ - слага всичко вътре захлюпваш и печеш. Няма бъркане,висене до печката, мацане. Най-важното като си купуваш гювеча е да е гланциран вътре, за да не се натаяват миризмите на предишни яденета. Преди да готвиш първо явене в него задължително трябва да натъркаш дъното и външната част с чесън да престои така 1 ден.
Благодаря и аз за съветите! Имам нов глинен гювеч и смятам за Коледа да го сефтосам. Само не разбрах с каква цел се натърква с чесън преди първата му употреба????
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.