Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 юли 2011, 02:18 ч.

Разкошна спаначена торта

  • 62 704
  • 269
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11
 Здравейте, момичета! Най-накрая се реших да ви споделя любимата си торта. Чета редовно из целия форум, но почти не съм писала. Както и да е, мисля че рецептата я няма във форума, а пък тортата е невероятна. И много лесна също, поради което я правя поне 2-3 пъти в месеца. Това е единствения начин двете зверчета да хапнат малко спанак. Значи :

4 яйца
2 ч.ч. захар + ванилия
200 гр спанак (аз ползвам замразен)
1 ч.ч. олио (аз слагам зехтин)
2 ч.ч. брашно + 1п. бакпулвер
заквасена сметана,подсладена със захар според вкуса
(аз използвам 4 кофички, 2 по средата, 2 отгоре, като слагам по 1 лъжица захар на кофичка; обаче колко ще да е една кофичка? може би 200гр? ще проверя и редактирам, но всъщност е много лесно да се прецени на око)

Спанакът се пюрира с олиото в кухненски робот. Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията. Към сместа се прибавя спаначеното пюре и най-накрая брашното, омесено с бакпулвера. Печем до суха клечка (фурната ми е газова и не мога да посоча градуси, при мен се опича за около 45 мин). След като изстине, разрязваме блата хоризонтално на две. От долната част изронваме около 1ч.ч. трохички (кексът се рони много приятно), с които ще покрием най-отгоре, имитирайки трети блат. Пълним със сметаната, след това отгоре и отстрани и ръсим предварително отделените трохички. Оставяме в хладилника за една нощ, макар че може да се консумира и веднага. Особено подходяща е за имитация на футболно игрище, трева под някой таралеж или пчела...Блатът е вкусен и без сметаната и моите деца го обожават (те са си го кръстили кекс Шрек). Ами това е, дано ви хареса.

 








Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 14:27 от lichtstrasse

# 1
  • Липоград
  • Мнения: 488
Страхотно изглежда, а явно е и доста лесна  Peace
Благодаря, че я сподели  Hug
Дали ще стане с лапад?

# 2
  • Мнения: 550
Много апетитно изглежда  Crazy

# 3
  • София
  • Мнения: 3 774
Много оригинална идея, благодаря, че я сподели с нас Peace Hug
Някой ден ще се пробва Peace

# 4
  • Мнения: 10 197
(аз използвам 4 кофички, 2 по средата, 2 отгоре, като слагам по 1 лъжица захар на кофичка; обаче колко ще да е една кофичка? може би 200гр? ще проверя и редактирам, но всъщност е много лесно да се прецени на око)

Ако са малките кофички - 200 грамови са, ако са големите, като от кисело мляко - по 400 гр са. Интересно звучи и добре изглежда. След като открих сладката баница от тиквички, защо не и спаначена тортичка. Благодаря за рецептата!  bouquet

# 5
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 157
Много интересна рецепта.Много добре изглежда тортичката, една такава зеленка  Hug.

# 6
  • Мнения: 11
Да видим кой ще е първия, престрашил се да я опита Laughing. Кофичките са малки, значи по 200гр. За лапад не знам дали ще стане, но може да се пробва. Наистина е доста зеленка, затова и синът ми си я нарича кекс Шрек, а пък мъжът ми, за който спанакът си е зеленчук и като такъв се консумира само солен, дълго време мислеше че е с шам фъстъци Grinning

# 7
  • Истанбул
  • Мнения: 172
Az веднъж така бях подвела комшийките =като им сервирах въпросната торта=и те си помислили ,че съм я направила с брашно от шам=фъстък.Тази торта става доста лека,блатовете ги сиропирам с натурален плодов сок,а отгоре върху крема слагам нарязано на шайби киви.

# 8
  • София
  • Мнения: 2 642
lichtstrasse, толкова интересна рецепта отдавна не бях срещала  Peace
Въпрос за мерителната ти чаша - колко милилитра е?

# 9
  • Мнения: 11
Чашката е 200мл

# 10
  • Шумен
  • Мнения: 463
Интересна рецепта!Спанакът не се ли усеща като вкус? newsm78

# 11
  • Мнения: 11
Ами не, не се усеща като спанак...той по принцип си е неутрален, като кексът с моркови...абе изненадващо вкусна комбинация. Няма ли престрашили се? Flutter

# 12
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
А,защо трябва да е сладка?
Не може ли да  е солена?Аз сметаната я обичам солена.Ще я пробвам тези дни.

# 13
  • Cambridge, UK
  • Мнения: 37
Здравейте, момичета! Най-накрая се реших да ви споделя любимата си торта. Чета редовно из целия форум, но почти не съм писала. Както и да е, мисля че рецептата я няма във форума, а пък тортата е невероятна. И много лесна също, поради което я правя поне 2-3 пъти в месеца. Това е единствения начин двете зверчета да хапнат малко спанак. Значи :

4 яйца
2 ч.ч. захар + ванилия
200 гр спанак (аз ползвам замразен)
1 ч.ч. олио (аз слагам зехтин)
2 ч.ч. брашно + 1п. бакпулвер
заквасена сметана,подсладена със захар според вкуса
(аз използвам 4 кофички, 2 по средата, 2 отгоре, като слагам по 1 лъжица захар на кофичка; обаче колко ще да е една кофичка? може би 200гр? ще проверя и редактирам, но всъщност е много лесно да се прецени на око)

Спанакът се пюрира с олиото в кухненски робот. Яйцата се разбиват добре със захарта и ванилията. Към сместа се прибавя спаначеното пюре и най-накрая брашното, омесено с бакпулвера. Печем до суха клечка (фурната ми е газова и не мога да посоча градуси, при мен се опича за около 45 мин). След като изстине, разрязваме блата хоризонтално на две. От долната част изронваме около 1ч.ч. трохички (кексът се рони много приятно), с които ще покрием най-отгоре, имитирайки трети блат. Пълним със сметаната, след това отгоре и отстрани и ръсим предварително отделените трохички. Оставяме в хладилника за една нощ, макар че може да се консумира и веднага. Особено подходяща е за имитация на футболно игрище, трева под някой таралеж или пчела...Блатът е вкусен и без сметаната и моите деца го обожават (те са си го кръстили кекс Шрек). Ами това е, дано ви хареса.

 









Здравейте, момичета! Искам да благодаря на lichtstrasse за вкусната и интересна рецепта. Направих я вчера и много ни хареса. Много е лесна за изпълнение и много ефектна. Аз лично замених сметаната с кисело мляко и Philadelphia и стана много лека и приятна. Снощи не можахме да изчакаме и я опитахме, но тази сутрин ми хареса повече, защото беше по-сочна. Единствения проблем беше, че започна да ми изгаря отстрани преди да се опече вътре, въпреки че я пекох на 150'C за около 45-50мин. Имам и снимки, но още не знам как да ги кача.
Още веднъж, благодаря на lichtstrasse че сподели тази оригинална рецепта.

# 14
  • Мнения: 1 093
Много ми хареса идеята, ама да попитам тортата сладка ли е?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт