Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София- Wien

Мнения: 2 142
Момичета, вчера за първи път видях силиконови форми за мафини. Моля, ако някой има опит да ми сподели, дали са хубави, издържливи ли са? Как се пекат? Лесно ли се вадят мафините? Въобще заслужават ли си?!
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
И аз видях във Варна такива, не са свързани, нали, по отделно е всяка форма, но нещо прекалено тънки ми се видяха и не си взех, твоите как са?
Цитирай


Мнения: 3 452
Преди време правих прочуване на пазара. Намерих хубави силиконови форми в магазин за професионало обурудване, които издържат на висока Т на печене. Не помня марката обаче, бяха тъмно червени всичките им артикули от силикон.....
На Kaiser (мисля) също има силиконови форми за мъфини, но те издържат до 180-190 град С.
За мен цената обаче е неоправдано висока, отказах се. Изчаках малко и сестра ми ми донесе метална форма с 12 дупки на фирма Swan - от Англия. Незалепващо покритие, вадя мъфините много лесно.
В Б-я видях подобни в Практикер, но нямаше цена.....

т.е. ако не ти се струва цената висока и си вземеш, предполагам, че ще си доволна от силиконовите. Smile
Аз се задоволих с металните....
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Тане, къде намери този магазин за професионално оборудване? Моля те кажи къде се намира ако е във Варна.
А за Кайзер не знма, но на Лурч формите са до 260 гр, тези, които описва  michel, т.е приличат ми на тези, които видях- бяха на Лурч, единични разноцветен силикон. Но межа да говорим за различни неща. Но по цената и бройката в опаковка мисля, че са същите.
Цитирай


Мнения: 3 452
Ще се опитам да обясня малко шофьорската: заставаш с лице срещу бившите хали Шипка,, тръгваш по уличката в ляво от сградата- би трябвало да е ул. И.Макариополски. Тя прави лека чупка първо наляво, после надясно (тук има някаква ветеринарна клиника или аптека); самата уличка е еднопосочна. И в началото на тази втора чупка, на левия тротоар има магазин за професионална готварска техника и разни джаджи.
Там видяах силоконови форми за печене всякакви: кръгли, форма сърце, малки формички в различни варианти, но по няколко на един лист, изобщо разни изгъзици има там Wink Smile
Цитирай


Мнения: 6 142
Точно за мъфини нямам (за коет осъжалявам, но не намерих). Имам силиконова форма за пица, която използвам за всякакви тестени изделия с тази форма. Невероятно удобство е! Тъй че ти гипрепоръчвам с две ръце.

Имат само една особеност - понеже са меки, преди да ги напълниш, сложи формите върху решетката и тогава действай. И така - заедно с решетката, ги постави във фурната. Иначе - не че е невъзможно, но пада голямо гънене и може да поразлееш от сместа.

За високата Т във фурната не се притеснявай - устойчиви са. И се чистят супер лесно!
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Момичета сдобих се с много хубава тавичка, с 12 дупчици за мъфини, за 10лв. Тефлонирана е или поне покритието и наподобява на тефлон Laughing Утре ще направя първи опит с мафините.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Снощи направих един голям мафин в обикновена тавичка и стана невероатен.Реже се нормално.
Днес почти го няма! Hug
Цитирай


Мнения: 3 452
Момичета сдобих се с много хубава тавичка, с 12 дупчици за мъфини, за 10лв. Тефлонирана е или поне покритието и наподобява на тефлон Laughing Утре ще направя първи опит с мафините.

И моята е такава Smile
Аз да не те отказах от силиконовите Embarassed Confused

препоръчвам ти за първи опит това:

1 ябълка
240 гр брашно
1 чл бакпулвер
1 чл канела
1 щипка сол

1 яйце
90 гр захар
50 мл олио
125 мл прясно мляко



а за втори това:

150 гр брашно
3 чл бакпулвер (слагам цяло пакетче Др.Йоткер)
1/2 чл сол
2 сл зехтин
125 гр кисело мляко
1 яйце
100 гр сирене на кубчета
100 гр спанак (сварен) - аз го премахнах и заместих със още 100 гр сирене

от мен си добавих червен пипер и чубрица - станаха трепач! - наложи се да правя втора доза веднага след първата, която беше опустошена Smile

идеите са от темата за мъфини със заглавие на english Smile
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Момичета сдобих се с много хубава тавичка, с 12 дупчици за мъфини, за 10лв. Тефлонирана е или поне покритието и наподобява на тефлон Laughing Утре ще направя първи опит с мафините.

michel, от къде я взе. Аз правя мъфините във формичките за крем карамел, но подреждането им е голяма играчка във фурната. Случвало ми се е дори някоя да се обърне и става ужас. Дозата в рецептата мие точно за 12 бройки. Моля сподели от къде Praynig  bouquet
Казвам веднага, ако ти ми кажеш твоята мъфинска рецепта  Laughing
Аз живея в Лозенец, та в РУМ "Черни връх" на вторият етаж. Аз взех обаче последната. Обещаха обаче че в средта на другата седмица пак ще заредят, аз измислих на свеки коледния подарък  Laughing Mr. Green В магазинчето точно срещу стълбите имало, по малки с по 6чашки за 4,50лв, но и от тях нямаше, в съседното имаше и за 7лв- с 8чашки, но на мен тази с 12-те ме устройваше идеално.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Taneto , благодаря! Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 1 289
Ето ги веднага и моите мъфини Laughing

1 чл сода-бикарбонат
2 яйца
1 чч захар
1 чч олио
1.5 чч вода
3 чч брашно
1-2 ванилии
1/2 бурканче сладко по желание

Смесваме първо мокрите продукти и ги объркваме добре. Пресяваме брашното сус содата и го прибавяме към сместта, като бъркаме да се получи хомогенна смес. Накрая прибавяме и сладкото и разбъркваме. Във всяка формичка се поставят 2-3 с.лъжици от тестото и се пекат в предварително  загрята фурна. Изпечените кексчета се слагат в по-дълбока тавичка и се сиропират със захарен сироп.
Стават нещо като реваненца.

 А тази е по-завързана, но също е много вкусна.

Крушови мъфини

1.5 чч брашно
2 чл бакпулвер
1 ванилия
1 чч кафява захар
1 яйце
1/2 чч кисело мляко
1/2 чч олио
1/2 чч смлени орехи
1 голяма или 2 по-малки круши
2 щипки сол

Смесваме в голяма купа сухите съставки - брашно, бакпулвер, ванилия и 1/2 от захарта. Объркваме добре и добавяме солта. Брашното е предварително пресято.
В отделна купа разбиваме яйцето с киселото мляко до плътен крем. Прибавяме олиото и бъркаме, докато сместта поеме мазнината. Добавяме останалита захар и бъркаме, докато се разтопи.
Почистваме и нарязваме крушата на дребни и тунки парчрнца.
Изсипваме тячната смес при брашното. Добавяме крушите и размесваме с дървена или пластмасова бъркалка, докато получим гладка смес.
Във Формичките слагаме от тестото до 2/3-ти от обема им. Поръсваме отгоре  с малко кафява захар, която при печенето се карамелизира. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25-30 минути. Печем на водна баня.

Успех Hug и благодаря за информацията.
Цитирай

София

Мнения: 1 000

препоръчвам ти за първи опит това:

И на мен тези две рецепти са ми любими Smile
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Не издържах! Веднага щом се прибрах, направих първите си мафини. Перефразирах малко първата рецепта, дано да станат хубави, ако е така ще ви споделя, моята импровизирана рецепта. Сега се пекат, нямам търпение!
Цитирай


Мнения: 901
Шоколадови мъфини
  Мъфини с банани и орехи
Шоколадово-бананови мъфини
Мъфини с вишни с шоколадови костилки
Мъфини с мак и лимон
Мъфини (Coffee cake muffin)

Формите за мъфини са добро измисляне.. уви след време леко по жълтяват . .. Тави се за хляб силиконови също за добри .. но виж кръглите тави силиконови не са добри .. повечето време се изкирвяват по време на печене  Confused
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.