«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

“уризъм
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 94 отговора

Ўумен

ћнени€: 390
«дравейте, искам да питам дали имате отзиви за тази фирма. »скаме да отидем на т€хна екскурзи€ /от две години пестим за не€  Mr. Green / и бихме искали да чуем отзиви за т€х. Crazy
÷итирай


ћнени€: 0
«аписвайте се смело и на добър час! ѕознавам собственичките на фирма "√ъливер" от много години - още когато работеха в друга туристическа агенци€. ѕътувала съм многократно и с двете и съм с отлични впечатлени€ - мили, коректни, с отлична  професионална подготовка и много отзивчиви! "√ъливер “равел" съществува отскоро - започна дейността си в началото на 2011 - но опитът на »рена и –осица е дългогодишен и се над€вам, че много скоро високата им квалификаци€ ще даде резултати и все повече хора ще научат за т€хната фирма и ще € предпочетат. ј вие къде точно  искате да пътувате? Smile
÷итирай

Bulgaria-Cyprus-Qatar

ћнени€: 97
Ќие пътувахме с т€х това л€то.
Ќ€мам забележки. ƒоволна съм.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 143
» мен ме интересува тази агенци€, понеже техните екскурзии н€мат толкова нощни преходи и така път€т е по-поносим. ѕритесн€ва ме обаче фактът, че чух за н€колко несъсто€ли се екскурзии поради липса на достатъчно туристи и това ме притесн€ва...
÷итирай


ћнени€: 0
ѕътувахме с √ъливер травел /19-29.06.2013/- ‘ранци€, Ўвейцари€ и »тали€ -  апучино, шоколад и кан-кан - автобусна екскурзи€. „удесна дестинаци€, добра организаци€, перфектен екскурзовод Ћиди€ ƒенкова, перфектни шофьори - една незабравима почивка за нас! Smile
÷итирай

–аднево

ћнени€: 217
явно нещата са се порменили от 2011 година досега
преди дни се върнахме от екскурзи€  —кандинави€
„естно казано развалиха ни до гол€ма степен екскурзи€та
Ќерегламентирани такси и събиране на пари, на моменти претупване на нещата и съкращаване на обекти. „етете си добре договорите , об€вени културни забележителности и стойности на входните такси. »скайте си билетите / нищо че са общи - заради намалението за групи / .
      »мал съм удоволствието да пътувам с Ћиди€ ƒенкова  ‘ранци€, и в »тали€ и в »спани€ т€ е управител на "Ѕългари€ турс" и веро€тно  инцидентно и водела  тази екскурзи€ / събрали са две групи от две фирми за попълн€т бройката /, но нашите екскурзоводки немогат да се мер€т с не€.
      јко и другите екскурзоводки на √ъливер травел са като нашите Ќ≈препоръчвам ползването на услугите тази агенци€!
 
÷итирай


ћнени€: 0
—тарозлатна ѕрага ≈ — ”–«»я ќ“ 01.05.2014- 06.05.2014, ќрганизирана от √ъливер травел.
Ѕ≈Ў≈  ј“ќ ѕќ ”„≈ЅЌ»   ј ¬ќ Ќ≈ “–яЅ¬ј ƒј —≈ ѕ–ј¬».
Ќ≈ ћќ∆≈:
1.   ƒј –»— ”¬јЎ ∆»¬ќ“ј Ќј ’ќ–ј“ј — ј¬“ќЅ”—,  ќ…“ќ —≈ –ј«¬јЋ» ћјЋ ќ ѕ–≈ƒ»  јЋќ“»Ќј
2.   ƒј ЋЏ∆≈Ў, „≈ —Ћ≈ƒ ѕќЋќ¬»Ќ „ј— ў≈ ƒќ…ƒ≈ Ќќ¬ ј¬“ќЅ”—, ј –≈јЋЌќ ƒќ…ƒ≈ —Ћ≈ƒ 6 „ј—ј „ј јЌ≈!
3.   ƒј ќ–√јЌ»«»–јЎ «ј ѕЏ–¬» ѕЏ“ ѕќƒќЅЌј ≈ — ”–«»я » ƒј ¬«≈ћ≈Ў Ќ≈ќѕ»“≈Ќ ≈ — ”–«ќ¬ќƒ Ќј 22 √ќƒ»Ќ».
4.   ƒј Ќј≈ћ≈Ў ’ќ“≈Ћ,  ќ…“ќ ≈ — »Ќ“≈–»ќ– Ќј  Џўј ¬Џ¬ ‘»Ћ»ѕќ¬÷» /Ѕ≈« Ѕ”Ћ—ј“  ќћ/
5.   ƒј Ќ≈  ј∆≈Ў ƒќ–» ≈ƒЌќ »«¬»Ќя¬ј… —Ћ≈ƒ “ќ¬ј
ћќ√ј » ќў≈ ƒј »«Ѕ–ќя¬јћ, ѕ»Ўј  –ј“Џ  –ј« ј« ƒј —¬»„ »“≈ Ќ» ѕ–≈∆»¬≈Ћ»÷».
¬ «ј Ћё„≈Ќ»≈  ј«¬јћ Ќј ¬—≈ » ƒј Ќ≈ ѕќЋ«¬ј “ј«» ј√≈Ќ÷»я, ј ќ ћ” ≈ ћ»Ћ ∆»¬ќ“ј.
— ѕќ∆≈ЋјЌ»≈ «ј ѕќ- ЅЏ–« ‘јЋ»“.
ќт ѕрага идо јда
ќт ’ари ѕотър јлигиери
¬ чест на √ъливер “равъл, с пожелание за по- бърза несъсто€телност
ѕътепис – пожелание и желание малко да се посмеем
¬ началото бе желанието, а желанието бе да отидем с жената до ѕрага за почивните дни от 01.05.2014 – 06.05.2014. «а писахме се на екскурзи€ с јгенци€ √ъливер “равъл и много желание за усмивки и добро настроение, бира, кули и чјхкини...
ƒен 1
ќтпътуване от —офи€ в 6.30, приготв€не на багаж, напрежение, качване в такси и в таксито чак до —тадион ¬асил Ћевски.  ато отидохме до там първата ми мисъл бе, че сме на манифестаци€ с автобуси, то си беше и първи май, ƒен на труда. ∆ената остана да пази багажа, а аз тръгнах да търс€ автобуса. “рудно може да се намери по- отве€н човек от мен, затова и логично в тази бъркоти€ не откривах автобуса. —лед 15 минути безплодно търсене, благослав€йки организаци€та по български (и оксиморони имало в мо€ пътепис!) усп€х да се свържа с екскурзоводката, ко€то впоследствие прекръстих на Ѕриджит ƒжоунс и и се добрахме в автобуса към 6.35. “ъкмо натоварихме багажа и първото оплакване вече беше на лице- един турист възмутено предложи:
-   ƒа тръгваме вече, 5 минути закъсн€ваме!- уви, каква ирони€ имаше в тази реплика щ€х да разбера чак след време.

Ќастанили се вече в автобуса и екскурзоводката (вече разбирам защо е втората сричка на тази дума) об€ви нашето тръгване на висок глас. ѕотеглихме в очакване на приключени€, и така омразната табела за —офи€ остана зад гърба ни. ”ви, около 30  км след табелата автобуса взе да трака, пуфти и стърже. Ќапрегнато мълчание настана. “огава Ѕриджит, 22 годишната млада симпатична екскурзоводка об€ви, че ще спрем да видим автобуса и пак продължаваме. » тогава стана страшно- поне 10 души възмутено се обадиха, техните гласове обаче б€ха заглушени от висок мъж с черна коса и гъсти вежди, който изрева:

-   ¬икайте веднага нов автобус,че не знаете какво ще стане, с това нещо н€ма да пътуваме 3000 км до ѕрага! ¬еднага се обаждай на шефката си, че викам полици€, ƒј»! ƒа ни смен€т автобуса! – леле, този човек ако не началник н€къде, си режа главата. ѕък и е един гол€м, с черни пронизващи очи, гъсти вежди- отбел€зах си веднага да не го €досвам. „е имам р€дката способност да изнерв€м хората, н€кои му викат талант, аз- изкуство. Ќо този човек- не! Ќ€ма и да говор€ много, за по- сигурно, € кажа нещо, € съм €досал Ѕоримечката. 
-    ак очаквате да стигнем с този ковчег до ѕрага, ще се изпопребием! – добавиха и други хора.

≈га ти и началото! ќтбихме в първата бензиностанци€ и останахме да чакаме шефката фирмата, защото хората категорично отказваха да ползват ковчега колела. Ќа ковчега пишеше ДЎјЌ— “”–”- шанс да оцелееш, шанс да умреш, помислих си.  ѕогледнах гумите- то н€ма грайфери, то на колелото на две годишни€ ми син са по- големи. Ѕез майтап!

—лед около 30 минути дойде и т€- лъжливата ку-ка, усп€ да ни замае и убеди, че до половин- един час ще дойде нов автобус. ƒействието става към 10.00 часа на  алотина. јвтобуси- през пет минути, но наши€ се не види от никъде.
 ъм 11.30, Ѕриджит с гробовен глас съобщи на озвер€лата търпа, че туку що е говорила с шофьора и той и казал, че е на изхода за —офи€.
 ъм 13.00 Ѕриджит, пред прага на нервен срив ни информира, че автобуса е на изхода за —офи€. Ќе, не е мо€ грешка.  ак го не набиха това момиче- не знам. Ќе че т€ е виновна де!
 ъм 14.00 информаторката ни каза, че автобуса е на ƒрагоман. “о€ с колело да беше, вече шеше да е в Ќиш- ега ти простоти€та!
—едим си ние, 50 идиота в нищото, чакащи автобус повече от 6 часа, а по път€ до нас само автобуси минават.
—лед повече от 6 часа разправии, клетви ругатни и една линейка /на една жена и стана лошо/, дойде.....јвтобуса! ¬ 15.30 – каквото било- било, отиваме в ѕрага!  ачваме се и след пет минути потегл€ме.
» се почна едно пресм€тане по карти и навигации, ум да ти зайде. ¬ крайна сметка предполагаеми€ час за пристигане в Ѕратислава го закотвихме към 1.30- 2.30 през нощта.
» до ”нгари€ газ до дупка, без големи почивки и... газ до дупка.  ъм 12.00 сме на ”нгарската граница. » точно там ни направиха пълна проверка на багажа, час и половина чакане и нерви, след този ден, всички б€ха тотално сринати уморени, а мо€ най- гол€м стрес тепърва предстоеше!
—лед 1.30 отново сме в автобуса, всичко е замр€ло и заспало, никакви светлини, аз блажено сп€ след този кошмар. » тогава ме събудиха викове:
-   Ќаправете нещо, жената не мърда!
-   Ћеле, жива ли е или колабира!
-   —прете автобуса, спрете автобуса, светнете лампите!

ѕулсът ми е на макс, сърцето ми ще изкочи, а не мога да мръдна! “огава Ѕоримечката, грабна едно шише с вода, намокри жената по главата и каза:
-   јйде готово, вече мърда- ах, че с размах работи човек- да тръгваме, само пуснете климатика- довави той. ≈й такива решителни хора ни тр€бват- помислих си аз. ¬ крайна сметка на жената нищо и н€маше и продължихме.

Ќе можех да се успоко€, докато не стигнахме хотела в Ѕратислава към 4.30 местно време.
Ќастанихме се и така приключи наши€ първи ден.

ƒ≈Ќ 2
—ъбудихме се към 9.00 в прекрасни€ хотел в Ѕратислава. √ледам навън прекрасното време и си мисл€, че всички проблеми са зад гърба ни- и рейса е добър, и времето чудесно. ƒнес ще видим два замъка и ще посетим бирената фабрика на Ѕудвайзер. ƒо 10.30 се нахранихме и всички се качихме в автобуса. √рупата е много дисциплинирана, никой не закъсн€ва. ∆ена ми е до мен и всичко е наред /вчера нищо не каза или оплака, боец е т€!/, леко изморени, но в добро настроение.
ќтново на път! Ѕриджит ни информира, че към 15.30 тр€бва да сме на първи€ замък, чакали ни! ўе тр€бва да сме организирани и бързи, никакви почивки, само до тоалетна. »маме да минем 350 км, може би дори ще подраним все пак.
¬ъпреки несгодите от вчера в автобуса имаше настроение. “ака например Ѕриджит започна да чете монотонно информаци€ за —ловаки€ и „ехи€, население, територи€ и т.н.
-   ћоже ли по- бавно- обади се една лелка по- назад в автобуса.
-   јбе колеги, вие да не си водите записки случайно? – в този момент всички си умр€хме от см€х. „овекът, репликирал лелката седеше точно срещу мен, гол€м образ, и вчера ги ръсеше едни. Ќа външен вид приличаше на вокалиста на Right said fred, знаете го, он€ с голата глава и обиците, дато пее Too sexy. “а наши€ вариант по нищо не му отстъпваше, гола глава, сребърни обици- страшен образ. ѕредни€т ден об€сн€ваше как редовно го провер€вали на границата и въобще не се учудвам на това.
 ъм 15.00 цели€ автобус чака трепетно замъците, наизвадили сме едни навигации, карти, генерални€ щаб заседава. ќчакваме към 16.00 да пристигнем на замъка, но ще наваксаме- мислехме си. ”ви, съдбата имаше други планове . ¬ този момент се чу на микрофона Ѕриджит с гробовен глас:
-   ѕравим всичко възможно да видим първи€ замък, може би за втори€ н€ма да успеем, и за бирената фабрика също-леле, това не тр€бваше да казваш- отново взриви автобуса. √ледам € и ми става жал за не€- всеки момент ще припадне, а само това ни липсва. јйде поне един замък ще видим. ¬ този момент се чу звън на телефон- колегата зад нас бе дошъл с жена си, и двамата големи сладури, от ѕавликени, с такъв диалект, че добро утро да ти кажат, идва ти да умреш от см€х.  “а звъни негови€ телефон, на сладура, и го чувам с унил глас да казва:
-   ¬озим се тука в един автобус, добре сме. » следващата му реплика, от ко€то окапахме от см€х:
-   ƒосега нищо не сме видели, само са возим.
јз пък си помислих, че след кра€ на ден€ н€ма да е прав, поне един замък ще видим.
» на ц€лото това бързане шофьора обърка път€, в€рно за малко но пак. ўо за скапана ситуаци€- рейса не струва, 6 часа чакаме да дойде нов, екскурзовода е без опит, шофьорите не са минавали оттук. ј вече става 17.00, скапани€ замък сигурно е затворил. » се намираме на високопланински път, караме с 40 км в час, уморени от вчера, а кра€т не му се вижда...
-   Ѕриджит, пътуваме вече почти осем часа с една почивка, гледам да съм положително настроен, но взе да ми идва в повече, кажи кога ще видим тъпите замъци- каза вокалиста
-   –азбирам ви напълно, и аз също като вас пътувам толкова време...
-   Ѕриджит, €сно е, че загубихме два дена в път, кажи, предходни екскурзии  за колко го взимат това разто€ние, щото ние се убихме от път и още нищо не се вижда.
-   “ази екскурзи€ се организира за първи път- отговори Ѕриджит с мъртвешки тон и по- ниска от тревата.
-   —трахотно, значи първо автобуса не е проверен, после не знаем къде отиваме и колко време ще ни тр€бва- обощи вокалиста- Ѕриджит, ние не се на н€какъв тест драйв бета- верси€- пак хилеж в автобуса, кой знае кога ще стигнем и ѕрага!
-   Ќа мен по- ми прилича на сървайвър- добавих аз.
Ќастоението бе напълно умр€ло, към 18.00 спр€хме за почивка и след бурни дискусии е реши да отидем в ѕрага, поне да пристигнем навреме и починем. —лед два часа вече сме в хотел ‘ортуна в ѕрага, на чието лого има изрисувани около 15 звезди.  акво, сега ще спим три вечери и в 15 звезден хотел, такъв н€ма и в ƒубай, б€х чувал за седем, но 15! ѕолека- лека се настанихме в... о ужас, това прилича на бежански лагер в Ћюбимец. ¬ по- гадна ста€ не съм спал! Ќаправо се депресирахме от тази вон€ща дупка! ћизери€, мизери€, ста€та не е ремонтирана поне 40 години! „естно, ако б€х бежанец щ€х да об€в€ гладна стачка, заради услови€та. јма нали съм турист от √ъливер травел, н€мам никакви права. Ѕ€хме настанени на 14 ти етаж, така че ми идваше да се хвърл€ от балкона. ¬същност и това не можех да направ€, защото врата на балкона бе здраво закована за 500 годишната дървена дограма, за да не можем да € отворим. явно е имало доста самоубийства преди нас, затова от хотела са заковали вратите и прозорците от съображени€ за сигурност.
ќттук насетне вечер€ в ресторанта, две- три бири на бара и по смърд€щите легла след този така тежък ден.  акво ли ни чака, не знам, обаче и това си беше предостатъчно. ”ви, винаги може по- лошо и щ€хме да се убедим в това. ..
« ѕоследна редакци€: пн, 12 май 2014, 19:13 от massa1980 »
÷итирай


ћнени€: 1 955
ќще ще има ли?
 35
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 61
—трахотен пътепис, написан с чувство за хумор и ирони€! ∆алко е, Ќ≈! “Џ∆Ќќ ≈, че все повече такива фирми ни "воз€т" в ≈вропата и по света! Ќо все пак, очаквам продължение, защото ми се запали любопитството, а и се посм€х, въпреки несмешните ситуации!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 661
»скам ощеееее  35 35 35 35 35
÷итирай


ћнени€: 0
Ѕлагодар€ за вниманието на всички!

“ова ми дава вдъхновение да напиша и второ част.

„акайте продължение.

ћари€н
÷итирай


ћнени€: 1 265
— нетърпение чакам втората част, честно  Laughing
÷итирай

¬арна

ћнени€: 6 053
ѕосм€х се, но ми стана жал за хората. јко не е тайна, колко струва подобна "екскурзи€"?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 661
595 лв - “ова само им е в сайта : http://www.gullivertravel.bg/maiski_praznici/view.html?oid=14346,

Ќо ако предлагат само тази ѕрага, то т€ не е т€хна, а на Ѕохеми€. » в такъв случай разказа тр€бва да е за Ѕохеми€
÷итирай


ћнени€: 591
“ака е, написано е с чувсство за хумор, но само като си представ€ всичките им перипетии.... » най-важното - все пак дали изобщо нещо са посетили? “ака че - нека да има продължение Cool
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 94 отговора