Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 111
Да питам - по колко часа спят децата ви в детската градина. Наскоро открих, че ние спим по три и половина часа. На мен ми се вижда много. В яслата спяхме по два. А сега ги слагат в 12 и ги дигат в 3.30. Откакто сме на детска градина вечер заспиват много трудно, а то защо било Simple Smile

# 1
 • София
 • Мнения: 3 416
 На мен това ми се вижда страшно много.
 В нашата детска ги слагат около 1 часа и в 3 вече повечето са станали. Малко деца заспиват веднага, така че се съмнявам някой да спи повече от 2 часа.
 Дъщерята заспива много трудно и после все се оплаква, че са я събудили.

# 2
 • БГ - София
 • Мнения: 7 823
Е в колко им дават да ядат на децата  Shocked ?!?
В нашата градина лягат към 1 и стават най-късно към 3 и половина, но не винаги спят  Wink в това време.

# 3
 • На една от последните софийски поляни
 • Мнения: 510
Да питам - по колко часа спят децата ви в детската градина. Наскоро открих, че ние спим по три и половина часа. На мен ми се вижда много. В яслата спяхме по два. А сега ги слагат в 12 и ги дигат в 3.30. Откакто сме на детска градина вечер заспиват много трудно, а то защо било Simple Smile
Дори в предучилищната група,в която е дъщеря ми, е така - 12:20 по леглата-15:45 ги будят,но половината не спят,по разкази на очевидката Wink

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
При нас обяда започва в 12.00. По-рано от 13.15-13.30 няма как да ги сложат по леглата. Не виждам как биха смогнали да си легнат в 12.00. Трябва да започнат с обяда в 11.00, но кога закусват? В 6.30 ли??? Това не мога да го повярвам. То няма физическа възможност да ги сложат толкова рано. За предучилищна пък да не говорим. Дъщеря ми имаше 4 урока занимания сутрин. Това предполага поне 3 часа учене, ако закусват в 9.00 (както е при нас), после 3 часа уроци, 12.00-12.30 обяд и пак идва 13.15-13.30. Просто по-рано не виждам как ще стане. Те в яслите преди 12.30 не смогват, какво остава за ДГ.

Иначе, моят син спи по много. Будят го чак към 16.00, защото е поспалив, но той е изключение. Обикновено в 16.00 вече са по масичките и закусват.

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 137
Ти тази информация от учитлките ли я получи?

Много странно ми се струва. Ако е така, вашите учителки са факирки Simple Smile да приспят цяла група в 12 и да спят до 3.30  #Crazy

При нас лягат към 1 и към 3 вече са станали, често ходя да го взимам в 4 часа и те вече са излязли на двора да играят.

А и в къщи, записва в 2 и в 3 става.

# 6
 • Мнения: 111
Инфото е от Госпожите. Обядват от 11 до 11.30 и после хоп - в леглата.

И на мен ми се вижда много. А и не знам защо?! Те нямат нужда от толкова сън.

# 7
 • БГ - София
 • Мнения: 7 823
Инфото е от Госпожите. Обядват от 11 до 11.30 и после хоп - в леглата.

И на мен ми се вижда много. А и не знам защо?! Те нямат нужда от толкова сън.На децата не им трябва, но на учителките съм сигурна, че им е хубаво 3 часа тишина  Wink ...

# 8
 • ново
 • Мнения: 1 514
В ДГ на дъщеря ми обяда започва в 11.45 ч. В 12.30 ч. по леглата, стават в 15 - 15.30 ч. Дъщеря ми спи много по принцип, така че това и се отразява много добре. Peace

# 9
В детската градина на дъщеря ми режимът е абсолютен еднакъв както и вкъщи събота и неделя. Радвам се, че всичко съвпада. Децата лягат точно в 14ч. и стават в 16ч30. В 17ч имат следобедна закуска.
Точно 1:1 както си е домашният режим на дъщеря ми.

# 10
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 938
В яслата на малкия знам, че към 12.30ч. са на гърнетата, а после точно в колко лягат - не знам  Rolling Eyes. Но е някъде към 12.45-13.00ч. В 15.30-15.45ч. ги вдигат и в 16 и малко им е закуската.

# 11
 • София
 • Мнения: 1 512
В нашата ясла ги приготвят за обяд към 11.45- мият ръчички, после ядат и към 13 ч. ги слагат да спят. Към 15 ч. вече са будни и в 15.30 хапват следобедна закуска.
Мойта понякога спи, понякога лежи, а понякога става, взима си дрехите и отива при госпожите Laughing
Вкъщи положението е различно- спи най- малко по два часа, а когато е изморена спи и повече. Но общо взето режимът в яслата и вкъщи е еднакъв, +/ - половин час.

# 12
 • sofia
 • Мнения: 923
Режима за спане в различните възрастови групи е различен. Малките- І-ва група започват да мият ръце и да сядат за обяд към 11,45 ч. при тях яденето се проточва много-дори по 40 мин. След това се събличат до тоалетна и към 12,40 са по леглата, но не заспиват веднага . Обикновенно им чета приказка, а на последък се модернизирахме с приказки на касетофон  Laughing. В 12,50 ч. спираме всички шумни занимания и децата затварят очите. Излишно е да пиша, че някои деца заспиват като помиришат възглавницата, а други чак към 14 ч. Много зависи кога са станали сутринта.
От ІІ-ра група нещата се променят. Пак редът е същия , но часовете са променени. Големите започват да обядват към 12 ч., за около 20 мин. са готови с храненето, после тоалетна, събличат дрехите, обличат пижамите за около още 15-20 мин. После следва приказка и към 12,50 ч. тишина и заспиване. В ІІІ-та и подготвителна група обикновено децата заспиват по-късно, а има единице деца , които въобще не спят.
Малките стават в 15,30 ч., а големите в 15 ч.

# 13
 • Мнения: 4 578Цитат

На децата не им трябва, но на учителките съм сигурна, че им е хубаво 3 часа тишина  Wink ...
Цитат
                    Е,аз за първи път чувам,че на децата не им трябва сън,особено на по-малките. А що се касае за времето през което спят в ДГ има режим.Той е примерен,но никога не може да се спази до минута.Зависи от децата ,от уменията им за хранене и от куп други неща.Така,че момента ,в който се ляга и се спи е различен за децата .И не си мислете,че докато те спят учителите също дремят.Това е времето за подготовка на заниманията за след обяд и за следващата сутрин.Както навсякъде така и в ДГ има куп бумащина,която не може да се върши докато децата играят,имат занимания.Чудя се как си даваш детето в ръцете на един човек и след това /в някои случай без да го познаваш добре/бързаш да го оплюеш в кафето срещу градината.             

# 14
 • sofia
 • Мнения: 923
О,Didia. Та ние само гледаме как да се отървеме от децата, на нищо не ги учиме, пием си кафето докато спят, нарочно ги разболяваме, държим ги гладни и жадни. Ти за пръв път ли чуваш това? На мен вече въобще не ми прави впечетление. Да не ти пука и на теб, има и благодарни родители.
От вчера ми се е схванала ръката да бързам да приключа с диагностиката в дневника, но нали си пия кафето и все време не ми остава, нищо ,че преди това изрязвах елхички и топки за апликиране........... Не се впечетлявай!!! Важното е децата да им е хубаво в ДГ, а родителите нека говорят-ще ми накривят шапката.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт