Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 дек. 2005, 12:54 ч.

Какво бихте направили...

 • 1 331
 • 16
 •   1
Отговори
 • Мнения: 743
Искам съвет от вас, затова ето накратко историята: В понеделник водя сина си на градина и в сборната група в 7.05 няма нито госпожа, нито леля, само две деца оставени вече от родителите си стоят сами. Оставих си детето и тръгнах без да направя забележка на дежурната лелка на вход. Но днес идсторията пак се повтори с тази разлика, че сина ми бе пръв и не поиска да влезе в празната стая. Групата е на 3тия етаж, а служител от градината има чак на входа, така че хванах си детето и го заведох долу. Но ми кипна и направих забележка на двете лелки който си клюкареха на входа. Повиших леко тон и казах, че това е втори случай за тази седмица и че няма да си оставя детето само в групата #2gunfire А те представете си останаха крайно изненадани от това, че въобще го правя на проблем. #Cussing outИ така оставих го при тях и просто си тръгнах. Но съм решила, че няма да оставя въпроса така. Мисля да говоря с директорката, обаче се съмнявам да постигна нещо. Само да уточня, че сборна тази седмица е точно нашата група, т.е. госпожите на сина ми..и се притеснявам от отношението им към него за в бъдеще. Как бихте постъпили вие?

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
При нас това е редовна практика. ДГ е на два етажа и когато заведа децата преди 8.15, което на мен ми се случва често, госпожите са събрани долу на сутрешно кафе. Никога не оставях детето горе само. Няма начин да не предам детето на учителката. Свалях я долу в долната група и я оставях при кафеджийките . Не съм се дразнила особено, защото преди 8.00-8.15 да има 1-2-3 деца, та няма смисъл да висят горе сами. Виж, ако беше след 8.30 и децата идват вече масово, а госпожата се губи, щях да организирам фиеста. Няма начин. Но това не ми се е случвало. Предполагам, повечето родители не знаят за кафето в осем в долната група, просто защото си водят децата масово след 8.45.

# 2
 • преди Варна/сега Горна Оряховица
 • Мнения: 4 258
Аз бих се оплакала на директорката,защото в края на краищата както ти си длъжна да си платиш таксата в срок,така и те са длъжни да си гледат задълженията на работното място!Иначе може и да им истине мястото,много безработни има....Като идеш при дирикторката не нападай от вратата,а просто запитай от колко часа трябва да има лелка или учителка в сборната група,защото вече два пъти ......
Успех!

# 3
 • с/у ОколоМръсТното
 • Мнения: 18 973
Ве май не сте изолиран случай  Close. В 7.00ч. и малко след това са само лелките-готвачки (защото тяхното раб. време е от 6.00ч.) и байчото (пазача). И аз в четвъртък чух, че една мама от яслата си е оставила точно на изброените хора детето (на2г.3м.) и се ужасих.

Мисля си, че е редно Директорката да знае и да вземе мерки. На г-жите работното време сутрин е от 7.00ч. Така поне аз знам.

П.П: още от 1-вия път щях да ги навра на ....  Sick

# 4
 • Мнения: 1 393
Аз също бих си поговорила с директорката и бих я попитала дали е редно малко дете да се оставя само и бих си и казала направо,че е предупредена и после ако нещо се случи с детето и Господ няма да и помогне,а да не говорим,че още сега бих викнала медиите,ако от разговора ми няма ефект.

# 5
Ужас!
Аз имах едно дете от мойта група в градината, дето майка му го оставяше в 6.30 да чака на стълбите пред детската градина,защото още беше заключено....Майка ми като разбра и предложи да го видят у нас,че да ни води заедно поне като има някой в градината.
Ми ако детето пипне някой контакт?

# 6
 • на Север
 • Мнения: 503
Няма значение колко е часът и колко деца са дошли. На моята комшийка се беше случило с детенцето й, оставила го не само, имало и други дечица и тръгнала, и тъкмо вече излизала от двора на градината и го чула да я гони и да плаче. Ами ако майката беше вече по далече и детето излезе на пътя, тогава не ми се мисли ooooh!. Е спретна им тогава един скандал и от тогава каза, че го чакали с нетърпение детенцето й Crossing Arms

# 7
 • Мнения: 3 405
До колкото знам в стаята е задължително да има възпитател, дори и едно детенце само да е дошло.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 262
Намирала съм ги и сами сутрин, и то не в 7 и 30, а в 8 и 30, но искам да ви разкажа друго, отидох веднъж на обяд, преди 3 дена в градината за една бележка, и видях децата от групата подредени по масите за обед, дойде една госпожа и изиска тия деца, които бяха записани на балет, на другите им се поднесе храна, а докато ние със сина ми чакахме в коридора директорката, въпросната госпожа явно щеше да репетира с децата за Коледното представление, но оставила най-малките сами в коридора и се затрила нанякъде и те беснееха и какви ли не бели направиха, включително и по кабелите пипаха и голямата елха обикаляха и дърпаха, а тя до тавана висока. Добре че бях там, после пък с ужас наблюдавах как малките "джуджета" лежаха директно на цимента и риткаха във въздуха и още такива изпълнения, почудих се какво да направя, да и се скарам ли, да си мълча ли, нищо че не беше моя син това. И явно тя се усети че гледам, защото уж им казваше бързо ставайте, че е много студено.... Боже горките им бъбречета на тия мъничета и представете си докато няма нежелана публика какво ли става там....Толкова исках да запиша сина си на някакво занимание, но след тоя случай, май съм доволна, че не го направих и даже, че в момента не може да ходи на градина. Другото, което ме изуми е изявлението на една от госпожите му, че нямало здраво дете в групата и след праниците щяла да връща всички болни обратно, а аз се сетих как сина ми тъкмо се излекува от 3-то пиене на антибиотик и как имаше вероятност да го заведа поне за тържеството, грабнах си го и не се върнах дори да си взема и рестото за таксата. Това не са градини, това са нещо като интернати направооооооо......

# 9
 • София
 • Мнения: 1 105
Ужас!!! В нашата детска градина, колкото и да си има кусури в 7.00 часа има дежурни възпитатели и дори да не са дошли нашите госпожи има на кой да си оставиш детето! А какви са "охранителите"в детските градини на децата ви? В нашата има две жени. Едната е на около 40 години, а другата е на 20-21 години! Честно казано аз не съм съгласна. Ако нещо стане, недай си боже, какво ще направи онова младото момиче, та тя е на един шамар,  буквално? Не мисля, че е редно!

п.п. Малко разводнявам темата, но не ми се пуска друга и за това!

# 10
 • Мнения: 9 990
Работното време е от 7 до 7 и кафето се пие по-рано в такъв случай CloseНе случайно винаги съм била за контрола от страна на родителите.В нашата ясла подобни изпълнения не е имало,аз си водя детето едно от първите и го взимам често последно,при все,че част от персонала даже не е от София.Offза охранителите-при нас въобще няма ,две групи са само мъници,яслената сграда е на друга улица,т.е-ясла и детска градина не са в един двор.Ще повдигна въпроса при първа възможност,не се бях сещала за това.Те се заключват,естествено,но явно и охрана трябва,щом на други места има.

# 11
 • София
 • Мнения: 417
При нас  сутрин има хора, поне в 7 и 30. Работното време е от 7ч. Но преди две вечери отивам аз в 5 и 30 да си взема детето и от далече виждам, че в групата свети само в коридора при гардеробчетата. Изтръпнах направо. Влизам в детската на входа няма дежурни нито деца, нито госпожа. В групата тъмно, разтреперах се направо. Тъкмо тръгнах да влизам навътре в детската и да търся някоя госпожа и от нашта група излиза една майка. Тя каза,че децата са по-други групи на 2 етаж и само дрехите им долу. Звъннах на другата група и си намерих детето, но направо изживях истински ужас преди това. Поне някаква бележка да бяха сложили или човек долу да предупреждава.

# 12
 • Варна
 • Мнения: 4 969
Аз също бих си поговорила с директорката и бих я попитала дали е редно малко дете да се оставя само и бих си и казала направо,че е предупредена и после ако нещо се случи с детето и Господ няма да и помогне,а да не говорим,че още сега бих викнала медиите,ако от разговора ми няма ефект.

Подкрепям.Смятам,че е недопустима такава безотговорност Naughty

# 13
 • Мнения: 574
А уж едно от изискванията е да ги предаваме лично на някой от персонала.Вече повечето родители работят от по късно и госпожите не си павят труда да идват рано.На мен даже ми се е случвало да отида в 7.15 и да е заключено.Дъщеря ми отказваше да ходи в другите групи и скоро госпожите започнаха да идват сами по-рано.Оплачете се на всяка цена,защото вашият работодател няма да приеме извинението,че нямало никой в градината за пореден път и ще ви вдигне мерника.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 7 529

Коя е градината?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт