Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Искам да попитам по-опитните домакини правили ли сте питка за Бъдни вечер в електрическа тенджера? За съжаление моята фурна се развали и разполагам само с такъв тип тенджера, пък от опит знам, че по-вкусна от домашната хитка няма.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 059
аз не съм правила питка, само торта. по пронцип съм много доволна от равномерното изпичане на тенджерата, но мисля, че има два проблема- не трябва във втасал вид питката да превишава 2/3 от тенджерата, тъй като при печене се надига още и ще опре в капака. И второто тъй като реотаните са само отгоре, може да не я мажеш веднага с яйце, а към средата на печенето, за да не потъмнее много и освен това, да пробваш с дървено шишче в средата на питката дали е изпечена, защото отгоре вида и може да те заблуди и да остане сурова. Но мисля, че не е невъзможно да я направиш като следиш за това, което написах. Успвх и сподели впечатленията си, че кой знае- може някога и на мен да се наложи да пека там питката си, та да знам. Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 3 250
На мен ми се наложи миналата зима да пека предимно в електрическата тенджера. Питките и сладкишите си ставаха много добре.  Когато я сложиш не я отваряй поне 30 мин, за да не падне. При нас тока е много слаб и аз не я отварях 45-50 мин. Ако котлоните ти работят може да я включиш за 5 мин в началото на котлона - за да се загрее и от долу. Когато е готова можеш да я обърнеш и от долу в електрическата тенджера или ако ти е достатъчно широк котлона я опечи малко и от долу върху него. Жълтъка ще трябва да го сложиш накрая когато е почти готова.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.