Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 16 дек. 2005, 15:13 ч.
  • Преглеждания  376  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 3 777
Имам прясна зелка и печален опит зад гърба си Sad
Искам да напрявя сарми, но не намерих в буркан.

Някой да ми каже, но бавно и подробно, че не една зелка развалих в опити и не става и това е.

Реклама
# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 376
Отрязвам малко зелката откъм основата, слагам я цялата във вода , в която има оцет около1 каф.ч.и сол. Варя около половин час. За плънката смесвам кайма с малко вода, ориз, червен пипер, черен пипер, кимион, олио, сол. Не запържвам нищо. Свивам сърмите, нареждам в тенджера, на дъното на която има малко нарязано зеле, захлуплам с чиния, вода да се покрият и варя около час и половина. Стават страхотни, мъжът ми умира за тях Heart Eyes  chef

# 2
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
Моята свекърва прави сърми с прясно зеле. Плънката е обикновена за сърми (ориз, кайма, подправки). Попарва зелевите листа и ги оставя да престоят около половин час във водата, в която слага сока на един лимон. После във всяко листо слага от плънката, завива и слага в тенджера. Наредените сърми залива с вода и олио.
За съжаление не мога да ти кажа колко време ги вари Embarassed. Стават хубави, но аз предпочитам сърми с кисело зеле Wink.
Дано съм била полезна.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт