«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

÷ветарство и градина
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

—офи€

ћнени€: 674
«дравейте,
 упих си мента и босилек в саксии. ѕоливам ги редовно, на с€нка са, обаче започват да загиват.  ак се отглеждат тези растени€?
÷итирай

на брега на морето

ћнени€: 1 069
ћоже би ги поливаш повече newsm78. Ќа вилата имахме едно-две храстчета мента, самозасадила се беше май. Ќ€маше поливане, н€маше плевене, слънцето си € печеше и беше свежа. Ѕосилекът по съседските градини беше в същото положение. ќпитай догодина да ги разсадиш в сандъчета. »май предвид, че често се случва да продават растение в сакси€, което не расте в сакси€.
÷итирай


ћнени€: 4 923
¬еро€тно наистина преполиваш.
Ѕосилекът се полива само сутрин.
ћентата може и вечер, но все пак умерено.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 139
— гол€мо удоволствие пристигам да си дам мнението за ментата. √ледам на балкона в сандъче и € см€там за егати упорити€ саморазмножаващ се уханен бурен Smile

ћентата прави много мощна коренова система, затова й тр€бва пространство - пресади € в сандъче или по-широка сакси€. ћо€та е на източни€ балкон и хич не се оплаква от слънчевите лъчи. ѕоливам вс€ка л€тна вечер и тор€ веднъж на 2-3 седмици /когато се сет€/ с течна тор за нецъфт€щи. “р€бваше да дели сандъчето по братски с магданоз, но почти го е задушила и нагло цъфти. ƒобре е да се скубе и реже, за да се стимулира да прави по-големи листа, иначе стават ситнички на дъъълги стъбла.

ј босилекът ми е още млад и пресаден, та съм в очакване да се прихване здраво и не мога да дам мнение. Ќо и той предпочита обилно слънце.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 674
Ѕлагодар€ за отговорите!

—пирам да поливам всеки ден и започвам да скуб€ и да видим как ще се справ€.
÷итирай


ћнени€: 324
јз подозирам една работа за ментата и босилека. ѕитах в кулинарни€ форум, но там не ми отговориха. ¬ една сакси€ ли са засадени? јз н€мам подправки в сакси€, но купувам пресни и ги държа в нещо между ваза и чаша с вода. ќбикновено се запазват н€колко дни, но преди н€колко дни поставих вечерта в един съд и ментата и босилека и до сутринта и двете б€ха увехнали, даже б€ха изсъхнали. Ќе разбирам от градинарство, но заподозирам да не би да не са съвместими двете, ако са в непосредствена близост?
÷итирай

—офи€

ћнени€: 674
 ƒа, една до друга са двете саксии. ўе пробвам да ги раздалеча.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 139
Ѕлагодар€ за отговорите!

—пирам да поливам всеки ден и започвам да скуб€ и да видим как ще се справ€.

«а поливането - сипвай водата в чинийката и следи тургора на листата. јко изглеждат клюмнали - значи растението е жадно. ћо€т босилек се прихвана и весело расте   Flutter

јко пиеш кафе, слагай утайката в саксиите и отвреме-навреме € поръсвай с пръст Peace
÷итирай

—офи€

ћнени€: 674
ƒруго си е човек да обсъди проблемите си тук - раздалечаването на саксиите проработи.
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 988
«дравейте, онзи ден си взех семена босилек, мента и магданоз от м-н ƒжъмбо. «асадих по 4-5 семенца в дупчици с дълбочина 0,5 см на разсто€ние от 0,5 см, едни от други. —лед това пол€х не много обилно почвата. ¬ъпросът ми е - колко често се поливат непокълнатите семена? Ќезнам за колко време би тр€бвало да покълнат - дано да е скоро. јко н€кой има опит с тези подправки ще се радвам да даде едно рамо  Wink
÷итирай


ћнени€: 0
ƒобре е да бъдат леко влажни докато поникнат. ћагданозът никне много бавно, босилекът за 10 дни тр€бва да се покаже, но дали ще имате мента, не знам. ƒосега съм опитвала н€колко пъти, но така и нищо не излезе.  ато поникнат, ги изнесете на по-хладно.
÷итирай


ћнени€: 914
«дравейте,
ќнзи ден си купих от Ѕилла босилек в сакси€ и понеже съм много на вие със вс€какви саксиини растение имам върос  Blush “р€бва ли сега да го присе€ в друга сакси€ и според вас може ли да го гледам на терасата? ƒали ще измръзне? “ерасата е остаклена  Peace
÷итирай

нещотърсачка Ќј–÷» Love is everything

ћнени€: 3 633
јз лично см€там за зимата да си прибера босилека от терасата в кухн€та или да го изнеса на остъклената тераса. √ледам два вида босилек - зелен и червен.  упих си ги в миниатюрни саксийки от една жена на пазара пролетта. Ѕучнах зелени€ в самосто€телна малка сакси€, а червени€ дели едно малко сандъче с н€колко петунии, един ахименес и един оксалис. Ќе са спрели да растат и цъфт€т, и що манджи и салати се обогатиха с т€х! ѕоливах обилно всеки ден, но терасата е много слънчева - южна, огр€вана и от изток и запад, т.е. слънчева е от изгрев до залез. ¬иж мента и магданоз н€мам, но от същата жена тогава освен босилека си взех и салви€. » т€ е в малка самосто€телна саксийка между сандъчета с лобелии и калдъръмче, вирее чудесно и също обогати доста манджи и салати. ј този понеделник от същата жена (да е жива и здрава!) си взех и розмарин, който още не съм пресадила. —ъседска баба гледа огромен розмарин н€къде на двора си. ћиналата година, като го ор€зваше за зимата, тръгна да изхвърл€ цели кофи от него. Ћошо ми стана като € вид€х какви ги върши! ≈два усп€х от последната кофа преди да иде в бобъра да си взема наръч клончета. »зсуших ги и познайте - ароматът в пъти превъзхожда пакетирани€!
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 3 988
Ѕосилека след една седмица ми поникна. «асега се развива добре. ћентата и магданоза ги зас€х в две едни и същи саксии и сега незнам в ко€ сакси€ е ментата, в ко€ магданоза.  √ол€ма съм шматка  Mr. Green ¬ едната сакси€ семената поникнаха - ще изчакам да вид€ какво ще излезе. 
÷итирай


ћнени€: 2
 упих си босилек и магданоз в саксии. ƒокато б€ха на терасата (неостъклена), вирееха чудесно. ѕоливах ги всеки ден.  ато застуд€, ги прибрах в кухн€та (северна). ѕоливам ги на 2-3 дена, но магданоза ми пожълт€, а босилека ми почна да засъхва. ¬ъпросът ми е, правилно ли ги гледам? ¬с€какви съвети ще са ми от полза. ћежду впрочем гледам подправки за първи път.
 
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора