Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 373
На тукашен език е betrave, на роден- не знам. Май съм го срещала като батавия или нещо подобно. На глави е, които се варят, имат тъмно-лилав цвят и много цапат.
Та мисълта ми е , че имам доста в момента, подарък от един колега, който си ги произвежда. Казах му , че обичаме и той като се втурна да носи... Very Happy . Правя го на салата, сварено, нарязано на кубчета със зехтин, оцет (може и балсамико) и доста орехи. Супер става! Иска ми се обаче и други рецепти да понауча, салатки или...Айде, помагайте! Лек ден!!!
Цитирай

Варна

Мнения: 8 769
Червеното цвекло не ми харесва на манджи (яла съм го в супа). Най-полезно е сурово. Затова правя салата от настъргано такова с настъргана краставица, обилно полято с лимонов сок (от лимон, не от измислените лимонови сокове), зехтин и нарязан чесън....ммммм...
Сварено-също като салата, нарязвам го на шайби, поливам го пак с лимон, зехтин, нарязвам му чесън и копър.
Цитирай


Мнения: 1 202
Привет! Ето една рецепта за борш:

Украински борш с червено цвекло

Обелете, измийте и нарежете на тънки ивици 1 глава целина, 1-2 моркова, 1 корен магданоз и 1 глава червено цвекло . Нарежете на дребно кисело зеле. Сложете ги на огъня да се задушават с малко мазнина, след което ги залейте с малко вода и ги оставете да врат, докато омекнат. Сварете отделно 300 г говеждо месо в малко подсолена вода. Извадете месото в чиния и го отделете от костите, а бульона прецедете. Прибавете месото и прецедения бульон към врящия зеленчук. Доварете борша и го застройте със сметана или с яйце и лимонов сок.

Така е оригиналната рецепта , аз я харесвам повече без месо.Както е написала Туфи, червеното цвекло е по-полезно сурово и е неизменна част от менюто на страдащи от анемия.
Ето хубава статия с доста рецепти от Rozali.com- червено цвекло
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Аз много го обичам на салати, варено. Добавям най-често майонеза и варени картофи.

Също така може да се прави сок от сурово ч.цвекло в сокоизтисквачка - много е полезно за жените.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.