Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Варна
 • Мнения: 3 846
С триста зора и връзки записахме Детелина на градина и тя тръгна с голям мерак на 13.10. От тогава насам обаче и се събират малко повече от 20 дни ходене на градина. През останалото време беше болна. Първият път от гнойна ангина, а вторият от двустранна бронхопневмония.
И двата пъти ги кара много тежко с висока Т и силни дози антибиотик. И двата пъти се разболява и бебето, а сега вторият път и ние с мъжът ми.
Според лекуващата я лекарка за предпочитане е детето да си остане зимните месеци в къщи, защото от тези болести много отслабна, а и заразява малкият с което вреди и на него.
Вчера ходих в градината да питам как да оформим извинителната бележка за отсъствията и да питам какви изследвания трябва, защото си е в къщи повече от месец. Там обаче една госпожа ме посрещна на нож, че трябвало да бъде отписана от градината, защото много боледувала и заемала мястото на някое дете, което нямало да боледува и те щели да имат успеваемост. Аз съм била виновна, че детето боледувало, защото не съм го била дала на ясла, за да си изкара там болестите и да не боледува в градината. Детето не било готово да ходи на градина да съм си го гледала у дома. Държавата ни била бедна и затова записаните деца трябвало да ходят на градина, а които не могат да ходят да не заемат свободните места.
Направо ми причерня пред очите. От както не я приеха в предишната градина тази тема у дома е повод за непрестанни скандали и разправии и сега това. Тръгнах си като поляна с вряла вода и без малко да ме блъсне една кола, толкова се бях шашнала.
Сега се чудя какво да правя.
Имат ли право да ми отпишат детето от градината, защото боледува. Като се има пред вид, че докато тръгне на градина за 3 години детето е боледувало само веднъж, а сега го съспахме от лекарства.

# 1
 • Мнения: 5 649
Май отписваха само за неплащане на таксата. Ти плащаш ли всичко редовно?

# 2
 • Варна
 • Мнения: 3 846
Май отписваха само за неплащане на таксата. Ти плащаш ли всичко редовно?
Всичко сме си платили още в първите дни на месеца.
За съжаление не знам при какви условия отписват и ме е страх.

# 3
 • Varna
 • Мнения: 1 399
По времето, когато дъщеря ми ходеше на градина се подаваше молба за отлагане по семейни или други причини /аз съм прикрепяла, например, към молбата медицинска бележка с докторската препоръка/- имаше право за шест месеца в годината.
Да, след повече от месец отсъствия, се правят наново изследвания.
Незнам сега дали има някаква промяна, но със сигурност е пълен абсурд, че могат да я отпишат поради често боледуване. Не се връзвай Stop
А извинителната бележка за сегашното боледуване - GP-то ви вписва в нея датите от - до, когато е отсъствало детето. Отдолу се пише и че в момента няма контакт със заразно болни. И я връчваш без никакви обяснения /за съжаление, вероятно и с изследвания за чревни паразити, щом е отсъствала повече от месец/. Но никой не може да ти държи сметка за това колко време е нужно на детето ти за възстановяване от боледуване.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 3 162
Напълно подкрепям мнението на Стела, щом си плащаш задължителната такса(която не се влияе от това дали детето е било на градина), никой неможе да те изнудва-таксата я направиха  и за тази цел-един вид се пази мястото на детето като гаранция , че ще посещава детската градина.Никой няма да плаща, ако не иска детето му да посещава градината, нали?

# 5
 • София
 • Мнения: 2 785
Имахме и ние период, когато 3 месеца не стъпи в градината. Никой за нищо не ни е правил проблем. Направо се учудвам на думите на госпожата Shocked. Според мен е по-добре да говориш с директорката на градината, тя най-добре ще те посъветва какво да направиш и какви документи се изискват.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 251
Миналата седмица ходих да подавам молба за ясла за Калоян и там имаше едно семейство на което детенцето много боледувало и искат да го отпишат, а директоркат им обясняваше, че не е нужно да го отписват, защото постъпване в ДГ е трудно, поради липса на места, затова те може ли да си пазят мястото до пролетта, само било необходимо да представят бележка за отсъствията  newsm78
Явно както всичко останало у нас - навсякъде действат както решат  Sad

# 7
 • гр.Варна
 • Мнения: 658
Деси не и се вързвай на тази! Направо останах без думи като ти прочетох постинга.  ShockedСледващият път трябва да и вдигнеш един голям скандал. Тези болести идват от градината и няма нищо общо с това дали детето е ходило на ясла или не. Пак си боледуват децата за съжаление. Не съм много запозната с правилника ,но мисля ,че не могат да ви отпишат след като сте си платили и се обаждате ,че детето ще отсъства. Имаш си и  мед.бележка от ЖП-то,значи няма проблем. Само ще трябва да правиш чревните изследвания наново преди да  пуснеш Детелинка на градина.
Така ,че не се притеснявай ,закрепи си Детелинка ,че се е измъчила миличката и следващият път отиваш готова да се караш за това ,че допускат болни деца. Явно трябва да скръцнеш с зъби ,за да са по кротки друг път.

# 8
 • София
 • Мнения: 272
А знаете ли,дали мога да извинявам отсъствията на дъщеря ми (коята ходи на ясла)по домашни причини.Питам,защото до скоро това беше възможно,но последния път ми казаха ,че вече може само с бележка от личен лекар,т.е .че е била болна?

# 9
 • Варна
 • Мнения: 8 769
Деси, съжалявам за патилата ви. Мисля, че онази куха лейка ти е наговорила тия неща в несвяст, поради сексуален глад newsm65 Хич да не ти дреме! Трябваше ти на свой ред да й се развикаш, че те допускат болни деца в градината! #Cussing out
Нямат право да я отпишат. Говори с директорката и се оплачи от въпросната госпожа!
Стискам палци Детелинка да не боледува повече! Давай й разни имуностимулатори (виж в здравния форум колко е голяма въпросната тема Mr. Green Wink). Hug

# 10
 • София
 • Мнения: 42
здравейте,
Аз сам Боби и мисля, че само в детските градини си позволяват такива работи. На мен ми се струва, че вместо да се грижат за децата ни те се чудят с каква простотия да ни посрещнат като отидем да си ги вземем. Поне в началото, докато не им покажеш, че не им варвят номерата.
Относно това дали "Могат ли да ми отпишат детето от градината защото боледува" мога да ви кажа, че не могат. Да не би децата ни да боледуват по желание!!!  

# 11
 • София
 • Мнения: 42
Re: по домашни причини.

В детската градина, посещавана от по-малкия ми син, когато детето не ходи по домашни причини не носиме бележка и заплащаме по 1/2 такса. Такава е процедурата в 86 одз в София.

# 12
 • София
 • Мнения: 272
Re: по домашни причини.

В детската градина, посещавана от по-малкия ми син, когато детето не ходи по домашни причини не носиме бележка и заплащаме по 1/2 такса. Такава е процедурата в 86 одз в София.
Благодаря ти за отговора.Явно това е от скоро,защото допреди 1-2 месеца,съм извинявала отсъствията с такава бележка.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 3 846
Момичета, благодаря ви за отговорите.
Само да уточня, че дамата дето ми вдигна кръвното не е учителка. Не съм много сигурна каква е. Намерих я в кабинета на медицинската сестра.
Най ме хвана яд, когато ми заяви, че както е тръгнала да боледува като я дам през януари тя отново ще се разболее. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 14
 • София
 • Мнения: 6 317
Май само си е търсила повод да си изкара нервата на някого! По принцип нямат право да отпишат детето при предоставена бележка от педиатър или от родител (за отсъствие по домашни причини) и при платена такса.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт