Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора

Israel

Мнения: 1 366
Момичета, преди всичко искам много, много да Ви благодаря, че Ви има. Вие ме накарахте да се "върна" в кухнята и дори да получавам удоволствие от това. От никъде не черпя рецепти, освен от тук и самият факт, че са домашни и изпробвани, ги прави безценни!!!

Сега, молбата ми. Всеки weekend сутринта се опитвам да изненадам с нещо домочадието, но ... До сега съм пробвала само мързеливките - страхотни са. Та ако можете да споделите рецепти за разни такива закуски (милинки, соленки и т.н.), които правят краят на седмицата топъл и ухаещ, ще съм Ви безкрайно благодарна!!!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз ще ти напиша една рецепта ,която е на Джема за кифлички с кашкавал.Много е сполучлива и стават много бързо.

200 гр.прясно мляко
30 гр. мая (аз използвах 1 пак.суха мая)
1 с.л.мед
400 гр.брашно
50 гр. масло
150 гр.настърган кашкавал
щипка сол

Омесваш тестото и накрая прибавяш кашкавала.Оформяш кифлички и печеш като можеш да сложиш и някаква плънка.
Понеже нямах време да ги чакам да втасат ги сложих в студена фурна и станаха върха.Цял ден стояха мекички!
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз вече 2 дена подред правя за закуска бърза палачинка. Харесва ми, защото става бързо, а не като обикновените палачинки по 1 час да стоя на терасата. Ето и рецептата:
200 мл прясно мляко
3 яйца
1 щипка захар
1 щипка сол
5 суп.л.брашно
5 суп.л.олио

Всичко се разбърква и се изсипва в правоъгълна тава. Слага се в предварително загрята на 250 градуса С фурна. Пече се 15 минути. Като се извади веднага се намазва със сладко, или настъргано сирене и кашкавал. Навива се на руло и се оставя 5-10 минути да поизстине.
Цитирай

Varna

Мнения: 1 399
Мързеливата баница на Ренци  Peace

Ето и едно тесто, което може да се приготви от вечерта, оставя се през нощта в хладилника и сутрин се използва. Само пържени изделия от него съм правила, обаче

250 г кисело мляко, 1 ч.ч. вода, 1яйце, 1 ч.л. сода бикарбонат, сол и брашно /колкото поеме за меко тесто/
Може да се изпържат мекички, да им се сложи вътре натрошено или разбито с яйце сирене, прегъват се и пак се пържат и т.н.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
Пирожки
2 яйца, 1 ч.ч. кис. мляко, по 1 ч. л. сол и сода бикарбонат, брашно.
Плънката е по желание, може сладка, може и солена.
Цитирай

Israel

Мнения: 1 366
Разкошни сте, благодаря ви  Hug

Катя - палачинката е великолепна идея, че умирам като се залепя до котлона по час и половина.


djemma  - не е честно така или просто ми даваш прекалено голям кредит - какво да пражя след като омеся сместта? Пържат ли се? С плънката ли? Ама  и аз съм една...  Embarassed
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
Ох, извинявай, поправям се:
Плънки:
1. Извара, сирене и 1 яйце.
2. 3 глави запържен лук и 5-6 сварени и натрошени картофа. 
3. 1 глава запържен лук и 1 пак. запържена кайма.
4. Вишни или череши със 1 к.ч. захар, ванилия, сок от лимон
Приготвяне:
Омесеното тесто се оставя за 1 час в хладилника. Разточва се с дебелина 1 см. Режат се с голяма чаша кръгчета, слага се по 1 ч. л. от плънката, прищипват се и се пържат във силно нагорещено олио
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
Още едно предложение:
Понички
1 и 1/2 ч. брашно
2 с.л захар
1 ч. масло
1 яйце
1/2 ч. пр. мляко
1/2 ч.л бакпулвер
канела
Омесва се тесто. Разточва се с дебелина 1/2 см, изрязват се кръгчета, на които с по-малка чашка в средата се режат втори кръгчета , така че да се получи дупка.Пържат се в нагорещено олио, посипват се с пудра захар.
Снимката е тук:
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=108125&PhotoID=981367
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
А ако обичате сладко за закуска ето едни охлювчета с крем и стафиди:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?p=10689&sid=f55 … f2d57174524#10689
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Джема ти си просто неизчерпаема!   :food002:newsm10 newsm74
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
Джема,  newsm20
Нямам думи, ти си извънземно!
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
Ох, благодаря ви момичета. Не съм извънземно, просто от месеци обикалям кулинарните сайтове ( затова съм зарязала гобленарските) и събрах толкова вкусотийки...А и от тук си копирах доста рецепти и идейки.Жалко, че тук не е възможно да се качват снимки и трябва да даваме линкове към други сайтове- по неудобно е.
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Искам да питам палачинката в колко голама тава се пече? Тази от фурната ли?
Като бях в Прага много ядях от тези ванилови кифлички със стафиди. Дато рецептата е на същото тесто. Непременно ще я пробвам. Благодаря! Peace
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Искам да питам палачинката в колко голама тава се пече? Тази от фурната ли?
Моята тавичка е 30 на 20 см.
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Ето едни много лесни мекици, които са със сода и не се чакат да втасат:

1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. сода, 1 яйце, 1 ч.л. сол, 2-3 ч.л. захар, около 500 гр брашто - всичко се замесва до твърдо тесто, оставя се за 15-20 минути (може и да не се оставя да престои), след това се разточва кора около 1 пръст дебела, нарязва се на триъгълници или квадрати и се пържат в гореща мазнина, също около пръст ... Преди да се сложат да се пържат, мекичките леко се раздърпват по краищата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 31 отговора