Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!запомни ме Забравена парола Активация на акаунт

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-18 от 18 отговора
Здравейте трябва ми малко помощ относно ел.банкирането. Днес направих регистрацията в клон на банката. Сега като намерих време да седна и да го активирам не мога да извършвам нареждания, само мога да гледам. Уж изтеглих сертификата ама сигурно нещо съм сбъркала.Може ли някой по запознат да окаже малко помощ?
Цитирай


Можеш само да гледаш защото сметката ти е обикновена, за да правиш преводи трябва да отвориш разплащателна сметка....в офиса на банката  Wink
Цитирай


е добре де това нещо защо не ми се каза днес, като изрично казах за какво искам да ползвам тая сметка бее  #Cussing out
Цитирай


Жена, обади се утре в банката. Там си питай най-добре. Нито си уточнила на коя банка е банкирането, нито нищо.  Всяка банка си има специфики в продукта. Може да е сертификат, може да е неправилно попълнен формуляр, може да са още 10 причини.
Коментара на Attempt е глупав. Да не кажа тъп.
Цитирай


 Оо утре се обаждам веднага,но малко съм от по - нетърпеливите та за това реших да питам. За ОББ става въпрос. Отидох днес там казах,че имам сметка, казах и за какво искам да я ползвам.Казаха става и направихме банкирането. Получих някаква парола на телефона с която да изтегля сертификата и отделно друга за влизане в акаунта. Тази от сертификата ми пише,че е невалидна и аз за това реших,че с него не съм се справила. Дали има време след като излезне тази парола, в което трябва да бъде дръпнат този сертификат?

П.П. Разплащателна е сметката сега влязох отново за да прочета каква е. Значи проблема е в сертификата и ще си чакам утре колкото и да ми се искаше днес да се справя.
Цитирай


Не знам. Може и да има някаква давност паролата. ОББ ще кажат. Най-добре сядате пред компютъра и тогава им се обаждате, за да инсталирате заедно сертификата. Предполагам имат "хелп деск".
Но едва ли е защото сметката е "обикновена, а не разплащателна"... 

Цитирай


Аз горе се поправих видях си я разплащателна е та ако е в това проблемът не е. Все си мисля,че явно паролата е с давност и са пропуснали да ми кажат или аз съм пропуснала да чуя тази подробност, защото не за първи път уж боравя с тия неща да му се не види.Не може толкова да съм изперкала да не мога елементарни неща да направя. Благодаря ти много НиноТино поне малко ме поуспокои  bouquet
Цитирай


ДСК (примерно) имат денонощно дежурен оператор за онлайн банкирането. Даже нощем е още по удобно да се направят настройките за внасяне на сертификат. ОББ нямат ли такъв телефон? Трябва да се направят настройки на браузъра, който ползваш за целта и това става чрез оператора в call центъра. Не се пеняви толкоз Laughing ще ти помогнат хората буква по буква и точка по точка, за 5 минути работа е. Peace
Цитирай


Денонощница  първо това проверих ма пише до 6 часа,че има оператор да му се не види. Пак ще проверя. Това за пенявенето не го разбрах  Embarassed ако е за пенявене към някого нямам и такова намерение. Пенявя се на себе си,че са  ми се изправили гънките по време на майчинството явно  Embarassed ха ха  а работата ми е в  тази сфера  горе долу
Цитирай


Точно де, за "себе си" ми беше думата. Laughing Да не се ядосваш на себе си! Утре ще оправиш всичко. Peace
Цитирай


Можеш само да гледаш защото сметката ти е обикновена, за да правиш преводи трябва да отвориш разплащателна сметка....в офиса на банката  Wink

Какво значи обикновена сметка 35
Да не говорим, че и през ел.банкиране може да си направи сметка.
Ако са ти направили банкиране за пасивни операции можеш само да гледаш, но не можеш да правиш преводи. Иди пак в офиса и питай, ако е така да ти направят с активни операции.
« Последна редакция: Четв., 08 Септ. 2011, 07:24 от Аглея »
Цитирай


Обикновена сметка ще рече спестовна. Имам спестовна на РФБ, имам онлайн банкиране, но мога само да гледам без да нареждам, когато попитах банката ми бе отговорено, че трябва да имам разплащателна сметка за това....дотогава само си гледам влезли...излезли парички...

ЗА СЕБ  имам освен спестовна +разплащателна там вече мога да си прехвърлям пари от 1 сметка в друга  newsm78 що да ми е тъп коментара, предполагам във всяка банка е различно, предположих, че е като при мен.
Цитирай


С подписан сертификат на разплащателна сметка може да прави нареждания на преводи. Само трябва да внесе сертификата. За целта са и нужни настройки на браузъра, освен паролата за влизане в личния и акаунт.
Цитирай


Настройките ги направих и всичко останало което уж е нужно. Сигурно някъде греша след малко ще звъня на оператор да видим къде ми е грешката. благодаря ви за коментарите поне ме насочихте къде да питам за проблем.
Цитирай


Преди да влезеш с име и парола отметна ли "Активни операции"? Като го направиш ще те пита за парола, която получаваш на мобилния си телефон до минутка. След това можеш да нареждаш всякакви транзакции. Ако си направила това и пак не става провери в "често задавани въпроси" - обяснени са най-честите проблеми, включително относно необходимите настройки. Ако и това не помогне, звънни на националния номер (0700....нещо си, има го на сайта), операторът ще те насочи, не е необходимо да ходиш до банката.
И аз съм с електронно банкиране на ОББ и досега не съм имала проблеми.
Цитирай


Не си инсталирала като хората сертификата или настройките на браузъра нещо не са наред.
Нямаш достъп до Активни операции, което е въпрос на настройки и одобрение от банката.
Обади се на центъра за помощ, оттам ще дадат точни указания какво да направиш.
Хората са любезни и помагат. Точно миналата седмица си оправях сертификатите на ОББ.
Цитирай


Обадих се  оправихме проблема. Не съм работила с експлорер от години и една тъпа отметка пропусната и ето го резултата. Оказа се че не съм толкова изперкала  Laughing правилно съм си направила нещата,но една отметка не е позволявала разчитането му от браузъра. Доволна съм от обслужването и търпението на оператора от отдавна не бях попадала на такива. Изслуша ме точно какво съм правила, поправи ме там където е пропускът  и всичко вече е наред.
Цитирай


Значи познах, че е от браузъра. Хайде, честито! Банкирай на воля Very Happy
Цитирай


Благодаря дано нямам повече проблеми от тук на сетне

П.П. темата е приключена може да се заключи
Цитирай


1-18 от 18 отговора