Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Русе

Мнения: 196
Някой има ли идея как се тункват ?  Very Happy
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
не става ли въпрос за обикновено потапяне?
Цитирай

София

Мнения: 2 021
Някой има ли идея как се тункват ?  Very Happy

време беше, а мен друго ме интересува, как се слагат парченцата шоколад в бисквитите?
Цитирай

Русе

Мнения: 196
не става ли въпрос за обикновено потапяне?
Хмм, интересно. Ами вафла Морени или Боровец, Троя или другите там тункнати ли са или не са тогава ?  newsm78  Very Happy . Защото вафла на която пише, че е тункната ( а тя явно е, щом пише ) ми е много гадна на вкус, в сравнение с тази на която не пише. Оф, отплеснах се. В смисъл, че не ми се вижда да е просто потапяне, то целия вкус е друг. А бе както е да е. А, да питам: сладкари, къде сте
Цитирай

София

Мнения: 2 021
Цитат
сладкари, къде сте

ТУК съм засичала от време на време
Цитирай

Русе

Мнения: 196
Цитат
сладкари, къде сте

ТУК съм засичала от време на време
35 35 35 hahaha Very Happy Very Happy
Цитирай

при децата

Мнения: 3 405
Та значи: силно заинтересована от темата написах в ГуГъЛа "тунквани вафли" и ето какво ми даде ...Заводът произвежда и различни асортименти тунквани / покрити с шоколадова глазура вафли: и тук имената им...
а другите са обикновени, за тях знам...
ех, добре че има интернет, за да разбера неща, върху които даже не съм се замисляла Mr. Green
Толкова години гризкам (и не само аз) прословутите тунквани вафли и чак сега се замислих за тях newsm78 35
Цитирай

Русе

Мнения: 196
Е, значи открихме Америка. И защо не напишат така по вафлите, т.е че са покрити с глазура, ами тунквани. Звучи ми едно никакво и сухо. Все едно по телевизията интервюиран да не каже на журналиста: "Благодаря Ви за интересния въпрос!", а: "Въпросът Ви е сложно индеферентен и е базиран на солидна фундаменталност". Е, нещо подобно де. ...  Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Ще цитирам от един учебник, после ще добавя още.
... В зависимот от външното оформяне вафлите са нетунквани и тунквани. Тункваните са цялостно или частично потопени  в шоколадов, какаов или млечно - какаов кувертюр. При някоъ видове вафли към кувертюра се прибавят печени ядки.
..В зависимост от състава на пълнежа нетункваните вафли са с маслен, пралинов, солен или комбиниран, а тункваните вафли  -  с пралинов, комбиниран, локумен и маслено-фонданов пълнеж...
Мням.
Цитирай

при децата

Мнения: 3 405
А сега да ни обясниш за пралинов и маслено-фонданов пълнеж...
  chef
Шегувам се, бе 35

И благодаря smile3501
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
ех, все пак значи потопени... Smile
как хубаво и вкусно си го цитирала, Небесна Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Щом сте послушни, сега ще ви поднеса и това:

Вафлените кори се формуват и изпичат в специални железни форми, наречени вафлени клещи...  Laughing

Пралиновите пълнежи се приготвят от изпечени маслосъдържащи ядки ( бадемови, лешникови, орехови, фъстъчени и др.). Най-доброкачествен пралинов пълнеж се получава от бадемови ядки. При производството на пълнежи за вафли най-често се употребяват фъстъчени ядки, сусамово или слънчогледово семе, втвърдено мясло, захар-пудра и есенции. Към пралиновата маса се добавят и различни вкусови добавки (какаов прах, шоколад, кафе, плодово брашно, мляко, краве масло и др.)...
Доброкачествените вафли трябва да бъдат с правилна форма, постоянна за всеки асортимент. Повърхността им да е с ясно изразен орнамент на кората, без петна, повреди от счупване, с равен отрез, без протичания на пълнежа. Повърхността на тункваните вафли трябва да е ясно очернтана, без повреди и пукнатини...


Тунквани бисквити
: покрити са изцяло или частично с шоколадов, ккаов или млечно-какаов кувертюр. Бисквитите са с по-слаба полюозност и с аронливи.

Локумът
е захарно-нишестен продукт, получен чрез сваряване на захарен или захарно-глюкозен сироп и нишесте, със или без добавки. Най-доброкачествен локум се получава от пшенично нишесте,  което образува здраво желе.

Шоколадови бонбони
... Малей, хващам се за сърцето и ми се вие свят вече, удавям се в собствените си лиги... Прощавайте.  Crazy
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
Бисквитите са с по-слаба полюозност и с аронливи.

преди да си се удавила, би ли споделила повече за полюозността?
Цитирай

Русе

Мнения: 196
Бисквитите са с по-слаба полюозност и с аронливи.

преди да си се удавила, би ли споделила повече за полюозността?
Ох какво си навлякох на главата с тези вафли  doh smile3555
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
 Embarassed Порьозност съм имала предвид, извинявам се (от лигите ми се наквасила клавиатурата).  Коефициент на водопоглъщане трябва да означава най-точно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора