Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Sofia

Мнения: 429
Казват , че ние жените сме капризни , е не зная дали защото съм капризна , или просто това е любимият сладкиш , след тортичката с ананаса де.
Та ето и рецептата , домашните я предпочитат със сладко от кайсии и майка ми го прави ,така че ако разполагате с домашно сладко , ефекта ще е поразителен Smile

Продукти:
4 яйца
1/2 пакетче краве масло
1 и 1/2 чаена чаша захар
ч бакпулвер с 2 с.л. кисело мляко
3 ч. чаши брашно
канела
лимон
сладко от кайсии ( може и от вишни)
Приготовление:
Разделят се белтъците от жълтъците . Жълтъците ги разбирате и ги смесвате с брашното , маслото , бакпулвера и млякото и канелата . След това намажете или тортена форма или правоъгълна тавичка( аз такава ползвам ) с олио или краве масло , изсипете там сместта и изпечете. Разбийте в това време белтъците като сложите малко лимон ( по ваше желание )
Изкарайте блата от печката , намажете със сладко и отгоре сложете белтъците като гледайте да има неравности , с лъжица става лесно .Печете , докато белтъците добият кафеникав цвят . Можете накрая да поръсите сладкиша , докато е топъл с топла водичка със захар . Получават се интересни капчици .


Надявам се да ви хареса рецептата и да я пробвате , няам да съжалявате.
Оплаквания  също приемам!!!
Цитирай

Stara Zagora

Мнения: 871
Да наистина е хубава, правила съм я преди доста време,което ме подсеща.......ще я направя още утре. Very Happy
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Нали питам за тази рецепта, може ли да ми кажете:
Нормалноли е да стане твърдо тестото?
И колко време трябва да го пека?
На колко градуса?
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Нали питам за тази рецепта, може ли да ми кажете:
Нормалноли е да стане твърдо тестото?
И колко време трябва да го пека?
На колко градуса?

Пела, нормално е, ако си спазвала тази рецепта, защото като виждам колко малко к.мляко и масло е даено, се очудвам, че вёбше си успяла да омесиш тесто! Според мен нещо в рецептата е объркано - може би NaNa е имала в предвидх чаша к.мляко с 2с.л. бакпулвер(но той пък ми се струва много). Незнам, дано авторката да се намеси!

Ако погледнеш другите рецепти, ще видиш, че на 2-3 чаши брашно, количеството мляко е около1-2 чаши.

Поздрав!
Цитирай

Варна

Мнения: 1 287
според мен в самата НаНа нещо е объркано Smile

Иначе сладкиша звучи супер! Smile
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
 Laughing Laughing LaughingАз не съм Ви се похвалила, но този месец си купих супер миксер, с купа и поставка. Той разбива сам, а аз чистя през това време на ФИЛИПС. Много съм доволна, а и пестя време с него.

Той разби сместа!
Сега пека и после ще пиша какво е станало. Сложих малко повече к. мляко, защото не ми се видя нормално толкова малко. Thinking
Цитирай


Мнения: 901
По вероятно е 1 пакетче = 10 гр .. Което е нормално за 3 чайни чаши брашно, които са равни на 480 г брашно ... Ако пък са от 200 мл тогава 3 чаши правят 390 гр брашно .. е може би там вече цяло пакетче леко повече ще да е  newsm78
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Направих го. Стана сполучлив, но не много сочен. Този, които съм хапвала е, като че ли по сочен или сиропиран.
Цитирай

Germany

Мнения: 224
Я да ви дам и аз моята рецепта за дамския каприз Wink

4-5 яйца
150г меко масло
1 ч.ч.кристална захар
1/2-1 пакетче ванилия
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 бурканче конфитюр
100г пудра захар


отделят се белтъците от желтъците.
Белтъците и конфитюра се слагат настрани.Останалите продукти се разбиват с миксер.първо захарта с маслото, после жълтъците, после млякото и накрая брашното с бакпулвера.Полу4ената смес се изпича на 175 градуса за 15-20 мин.
докато блата се пе4е, белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар докато се получи гъст крем. Докато е още топъл сладкиша се дупчи с вилица за да поеме конфитюра докато се размазва.
Накрая се разтила снежния крем в/у конфитюра. По желание целувковата смес може леко да се запече. Като изстине се нарязва на триъгълници с нож, които непрекъснато се мокри.
яде се на същия ден, понеже на следващия белтъците леко спадат.

да ви е сласко!
Цитирай
Момичета мерси много за рецептите.Страшни сте. newsm10
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.