Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора
Купих си конско месо - шол от Карфур, по-скоро от любопитство. Може ли да ми помогнете с идеи как да го направя
Цитирай


Купих си конско месо - шол от Карфур, по-скоро от любопитство. Може ли да ми помогнете с идеи как да го направя
е , трябваше първо да се поинтересуваш как се готви и след това да го купуваш  Laughing направи едни кюфтаци (+ свинско месо) , добави и студена биричка. друго не ти трябва  bouquet
Цитирай


знам, че тук има кулинари, които ще помогнат  Smile
не ми се ще да го меля на кайма, предпочитам да остане така
Цитирай


http://www.metro.ca/recettes/46/horse-meat.en.html
Аз не съм пробвала, обаче.
Мисля че можеш да го готвиш и като телешко, по-възрастно телешко.  Wink
Може би ще се включи и някой с личен опит
Цитирай


Конско мариновано по Алзаски

Продукти:
1.500гр.конско месо
10 броя лук
15 скилидки чесън
2 дафинови листа
стрък мащерка
сол
чер пипер
1 домат
5 бр.каранфил
1 морков
1 домат
1 връзка магданоз
3.литра трапезно червено вино
2 чаши бяло сухо вино
1 ч.лъжичка дом.пюре
меласа (или мед,на вкус )
олио

Печене;
Месото се поръсва с пипер и сол .Претоява в хладилник 2-3 часа .Тогава се подготвя маринатата .Лука ,чесъна се режат на едро ,моркова на колела ,доматите на четвъртини .Добавят се останалите подправки .С тази смес +1.5 кг вино -червено ,+ 1 ч.бяло  се залива месото(може и по- малко вино да се постави ,важно е да се покрие ) И сега важната част -престоява 3 дена в хладилника    newsm78.Но от отзивите ,разбрах ,че може и два дена.
Месото се изцежда от маринатата ,от нея се оставя само 2 супени лъжици ,всичко останало се изхвърля .Месото се запечатва (запържва ) в олио ,след което се подготвят отново пресни продукти ,същите които са използвани в маринатата , лука и чесъна се пържат до зачервяване ,като на два пъти се поставя вода ,докато изври.Прибавя се отделената марината и останалите продукти и подправки  ,1.5 червено вино и 1.чаша бяло.Задушава се на бавен огън 2-3 часа ,докато омекне .Оставя се да изстине .Останалия сок се прецежда .След като изстине месото се режи на тънки резени .
На другия ден към прецедения сок се поставя дом.пюре и меласата ,на вкус .На бавен огън се редуцира около час Едва тогава се поставя месото ,докато се стопли и поеме от сока
Това е .Рецептата ти я превеждам от фр,сайт ,мнооого е пипкава ,но отзивите са повече от прекрасни Peace ,а като гарнитура ,картофи задушени или спецле
Цитирай


леле, сложничко изглежда, но пък не е невъзможно
много благодаря Very Happy  normas
Цитирай


онзи ден девер ми донесе конко месо-- една част направихме на кебап а друга смляхме на кайма и станаха страхотни кюфтета
Цитирай


Страхотни луканки,суджуци и в краен случай кюфтаци стават с конско(магарешко) месо,разбира се смесено с по-мазно свинско......Уникален вкус! Crazy Peace
Цитирай


Цяла зима папкахме кайма - конско и свинско смес. Супер крехко месо, допираш до него ножа и то само се реже. Много, много ми беше гадно при мълта, че е конско да го ям, чиста психология. Суховато месо е. С времето свикнах и не се замислям. Мъж ми си направи и пастърма, но това категорично не го искам. В Швейцария конското месо е нещо обичайно като свинското при нас - обичат там червени меса и много го ядат.
Цитирай


Конското месо е сухо и с високо съдържание на белтък, като телешкото. Всичко, което се готви с телешко можеш да сготвиш с конско. Варено, задушено, с картофи... Само преди да го готвиш направи следното: в дълбока тенджера с 2 пръста олио запържваш цялото парче месо, без да го рижеш. Пържеш докато се получи хубава коричка от всички страни, за да се запечата и да не изтичат соковете, иначе става сухо. След това заливаш с вода или бульон и вариш докато омекне. После си го готвиш както искаш.
Цитирай


1-9 от 9 отговора