«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора


ћнени€: 4
 упих си конско месо - шол от  арфур, по-скоро от любопитство. ћоже ли да ми помогнете с идеи как да го направ€
÷итирай

Ѕуркина ‘асо

ћнени€: 6 423
 упих си конско месо - шол от  арфур, по-скоро от любопитство. ћоже ли да ми помогнете с идеи как да го направ€
е , тр€бваше първо да се поинтересуваш как се готви и след това да го купуваш  Laughing направи едни кюфтаци (+ свинско месо) , добави и студена биричка. друго не ти тр€бва  bouquet
÷итирай


ћнени€: 4
знам, че тук има кулинари, които ще помогнат  Smile
не ми се ще да го мел€ на кайма, предпочитам да остане така
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 989
http://www.metro.ca/recettes/46/horse-meat.en.html
јз не съм пробвала, обаче.
ћисл€ че можеш да го готвиш и като телешко, по-възрастно телешко.  Wink
ћоже би ще се включи и н€кой с личен опит
÷итирай


ћнени€: 97
 онско мариновано по јлзаски

ѕродукти:
1.500гр.конско месо
10 бро€ лук
15 скилидки чесън
2 дафинови листа
стрък мащерка
сол
чер пипер
1 домат
5 бр.каранфил
1 морков
1 домат
1 връзка магданоз
3.литра трапезно червено вино
2 чаши б€ло сухо вино
1 ч.лъжичка дом.пюре
меласа (или мед,на вкус )
олио

ѕечене;
ћесото се поръсва с пипер и сол .ѕрето€ва в хладилник 2-3 часа .“огава се подготв€ маринатата .Ћука ,чесъна се режат на едро ,моркова на колела ,доматите на четвъртини .ƒобав€т се останалите подправки .— тази смес +1.5 кг вино -червено ,+ 1 ч.б€ло  се залива месото(може и по- малко вино да се постави ,важно е да се покрие ) » сега важната част -престо€ва 3 дена в хладилника    newsm78.Ќо от отзивите ,разбрах ,че може и два дена.
ћесото се изцежда от маринатата ,от не€ се остав€ само 2 супени лъжици ,всичко останало се изхвърл€ .ћесото се запечатва (запържва ) в олио ,след което се подготв€т отново пресни продукти ,същите които са използвани в маринатата , лука и чесъна се пържат до зачерв€ване ,като на два пъти се постав€ вода ,докато изври.ѕрибав€ се отделената марината и останалите продукти и подправки  ,1.5 червено вино и 1.чаша б€ло.«адушава се на бавен огън 2-3 часа ,докато омекне .ќстав€ се да изстине .ќстанали€ сок се прецежда .—лед като изстине месото се режи на тънки резени .
Ќа други€ ден към прецедени€ сок се постав€ дом.пюре и меласата ,на вкус .Ќа бавен огън се редуцира около час ≈два тогава се постав€ месото ,докато се стопли и поеме от сока
“ова е .–ецептата ти € превеждам от фр,сайт ,мнооого е пипкава ,но отзивите са повече от прекрасни Peace ,а като гарнитура ,картофи задушени или спецле
÷итирай


ћнени€: 4
леле, сложничко изглежда, но пък не е невъзможно
много благодар€ Very Happy  normas
÷итирай

¬ј–Ќј морето сините вълни

ћнени€: 428
онзи ден девер ми донесе конко месо-- една част направихме на кебап а друга смл€хме на кайма и станаха страхотни кюфтета
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 994
—трахотни луканки,суджуци и в краен случай кюфтаци стават с конско(магарешко) месо,разбира се смесено с по-мазно свинско......”никален вкус! Crazy Peace
÷итирай

варненка от —офи€

ћнени€: 4 549
÷€ла зима папкахме кайма - конско и свинско смес. —упер крехко месо, допираш до него ножа и то само се реже. ћного, много ми беше гадно при мълта, че е конско да го €м, чиста психологи€. —уховато месо е. — времето свикнах и не се замисл€м. ћъж ми си направи и пастърма, но това категорично не го искам. ¬ Ўвейцари€ конското месо е нещо обичайно като свинското при нас - обичат там червени меса и много го €дат.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 3 875
 онското месо е сухо и с високо съдържание на белтък, като телешкото. ¬сичко, което се готви с телешко можеш да сготвиш с конско. ¬арено, задушено, с картофи... —амо преди да го готвиш направи следното: в дълбока тенджера с 2 пръста олио запържваш ц€лото парче месо, без да го рижеш. ѕържеш докато се получи хубава коричка от всички страни, за да се запечата и да не изтичат соковете, иначе става сухо. —лед това заливаш с вода или бульон и вариш докато омекне. ѕосле си го готвиш както искаш.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора