Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Душата ми е там, сърцето ми тук!

Мнения: 1 190
Дайте рецепта за  славянски гювеч Hug
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 070
Славянски гювеч с месо ( 2 порции по 300 гр)
месо 240 гр
олио 40 гр
лук 50 гр
пиперки 160
домати 100 гр
ориз 70
магданоз 10 гр, червен пипер
черен пипер
сол
Месото се нарязва на порционни парчета и се задушава с дребно нарязания лук,Прибавят се част от доматите и червения пипер, залива се с бульон или гореша вода и се задушава до полуомекване на месото.
Слагат се пиперките, нарязани на ивички,а след 15-20 мин и почистеният и измит ориз.След като оризът набъбне се прибавят и останалите домати,нарязани на едро.
Сместа се изсипва в тава и се пече . Готовотоястие се поръсва с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Цитирай

все тук

Мнения: 1 600
Аз го правя така - 600 грама свинско месонарязвам на хапки и го запържвам. Прибавям едро нарязан 2 големи глави лук, 1 чаена чаша топла вода. Сол на вкус и задушавам под капак 15 минути. После слагам 1 чаена чаша ориз, 1 буркан паприкаш, изсипвам в гювеча, доливам 3 чаши топла вода, слагам целина, магданоз, джоджен. пека около час-час и половина.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.