Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 999
Имаме един пакет със замръзени калмари и се чудя как да ги приготвя. Thinking Моля ви дайте някакви идеи!
Благодаря ви предварително!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 368
Аз съм ги правила панирани по този начин, моите хора много ги харесаха.Дано харесат и на вас  Smile


Панирани калмари

ПОРЦИИ: 5

ПРОДУКТИ:
750 гр. калмари
150 мл олио
сокът от 1 лимон
сол, черен пипер на вкус
2 яйца
3 с.л. брашно
200 мл. прясно мляко

Изчистените калмари нарежете на колелца с дебелина 1 см. Смесете олиото и лимоновия сок, 1-2 щипки сол и черен пипер. С тази смес залейте калмарите, разбъркайте добре. Покрийте съда с капак или домакинско фолио и оставете калмарите да се мариноват.
В предварително пресятото брашно, добавете 1 ч.л. сол и жълтъците и разбъркайте. Налейте постепенно млякото като разбърквате докато се получи еднородна смес. Купата с тестото поставете в съд с по-голям диаметър напълнен с вода, смесена с кубчета лед. Разбийте белтъците на твърд сняг и ги прибавете на малки порции към тестото като внимателно разбърквате.
Загрейте олио във фритюрника. Извадете калмарите от марината и отцедете върху салфетка от марината. Потапяйте кръгчетата калмар едно по-едно във тестото и веднага поставяйте в сгорещеното олио. Пържете около 1-2 минути от всяка страна докато се образува златиста коричка. Извадете готовите кръгчета с решетъчна лъжица и поставете върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.
Поднесете с резенчета лимон.
Цитирай


Мнения: 6 142
ето в тази тема съм писала как ги правя
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=12099.0
а ето и самата рецепта:
Цитат
Вземам калмарите, изчиствам ги, измивам ги, да остане само чистата бяла чушка. После ги режа на шайби, около 1 см широки и ги посолявам на вкус.

Тънкия момент е в панировката. В наилонов плик слагам брашно, а в дълбока купа разбивам белтъците на сняг. Вземам малко шайби, пускам в плика и клатя, докато се покрият равномерно с брашното. С вилица ги вадя, отръсквам от излишното брашно и потапям в разбитите белтъци. Пържат се в нагорешена мазнина - на маслена баня,до порозовяване.

Количествата белтъци и брашно зависят естествено от количеството калмари.

Става лека, въздушна панировка, която запазва калмарите крехки и сочни. Сервира се с бяло вино или каквото ти се пие.

Боже, докъде се докарах newsm78 Сама се цитирам. Пусти мързел Laughing
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 473
Правила съм само панирани калмари. Варя, почиствам  и режа на шайби. Панировката я правя на око от яйца, брашно и бира. Може и с галета.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.